Напишете въпрос свързан със санирането.
Serpicom - напреднал
В крайна сметка, ако заложа на стиропор има ли от какво да се притеснявам? Има ли опасност от конденз? Аз също мисля, че с фибран е рисковано и знам, че фибранът се ползва предимно за подова изолация
ebahti - майстор
Стиропора е най калпавия от всички по горе изброени,ама се използва масово щото е най евтин,неопора май е най читав-аз бих заложил на него ако мога да си го позволя(мисля че е най-скъп) А иначе всичките топлоизолират и едва ли имат различно отношение към конденза.........
Тани - модератор
FMaster , нека за да не подвеждаме хората да не изказваме МНЕНИЯ , а да говорим с ФАКТИ.

Не ми отговори на въпроса:

Тани написа:
FMaster ,......... ението си ? Виждам , от подписа ти , че се занимаваш и с гипскартон. Когато правите предстенна обшивка с вата на външна неизолирана стена поставяте ли пароизолация ?
PLOCHKATABG - специалист
FMaster написа:
root666 написа:
За вътрешна изолация използвай фибран. Хем е по-твърд, хем не пропуска водните пари.
Пълна простотия ... земи си налепи найлон по стените тогава :-D , още-повече " ... не пропуска водните пари ..." :shock:
Аман от малоумници в "строителството" ... па и съвети дават ! :x :? :lol: :shock: Фибрана отвътре = 100% конденз!
torbalan написа:
:)

неопор, стиропор, фибран и т.н. - разлика в топлоизолационните им качества няма...
Ти май денонощно си на компа и ръсиш глупости и идеи неземни ...
На 101% поддържам!
Тани - модератор
PLOCHKATABG написа:

На 101% поддържам!
С МНЕНИЕ или с ФАКТИ!

Аз дотук факти не видях! Нека не си говорим празни приказки!Когато фактите говорят и боговете мълчат!
PLOCHKATABG - специалист
Тани написа:
PLOCHKATABG написа:

На 101% поддържам!
С МНЕНИЕ или с ФАКТИ!

Аз дотук факти не видях! Нека не си говорим празни приказки!Когато фактите говорят и боговете мълчат!
Факти, ми достатъчно ли е да се каже, че фибрана има точно 10 пъти по малка пропускливост на водни изпарения, спрямо стиропора .
Доста изписахме в една друга тема, но там имаше и картон, но тук се пита за стиропор и подобни.
Ако трябва ще намеря и коефициенти на пропускливост на фибран и стиропор.
ebahti - майстор
faktite са че не е все едно зимата да излезеш навън по фанела,или с балтон :cool:
Тани - модератор
Точно за разликата в паропропускливостта става въпрос - като преминат парите през стиропора къде ще кондензират - коя е първата студена повърхност с голяма температурна разлика?
PLOCHKATABG - специалист
Тани написа:
Точно за разликата в паропропускливостта става въпрос - като преминат парите през стиропора къде ще кондензират - коя е първата студена повърхност с голяма температурна разлика?
Една от причините, лично аз да не препоръчвам вътрешна изолация е точно това, но след като все пак ще се слага, би ли ми обяснил самия метод на полагане.
Имаш стена и ще я изолираш, каква е поредицата на материалите и начина на тяхното поставяне .
1 това..
2 това..
ebahti - майстор
1-стена,2-лепило или пяна,3-изолация,4-дюбели,5-мрежа,6-шпакловка,7-боя,8-маса,9-яденье и пиенье...

Тема "Конденз при външна и вътрешна изолация със стиропор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: