Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
$64EN - специалист
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ МАЙСТОРИ , МАЙСТОРКИ И МАЙСТОРЧЕТА :-D

НАПРАВИХ ТАЗИ ТЕМА ЗАЩОТО ЗАПОЧНАХ РЕМОНТ НА МАЛЪК АПАРТАМЕНТ НА ЕДИН МОИ ПРИЯТЕЛ .

ИДЕЯТА МИ Е ДА ВИ ПОКАЗВАМ СНИМКИ НА ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИ (ИЛИ ПОНЕ НА ТОВА КОЕТО УСПЕЯ ДА СНИМАМ) И ДА ВИ КАЗВАМ КОЕ КАК ГО ПРАВЯ , ЗАДА МОЖЕ ПО КОМПЕТЕНТНИТЕ КОЛЕГИ ДА КАЗВАТ ДАЛИ СЕ СПРАВЯМ ДОБРЕ И ДА КАЗВАТ КОЕ НЕ ГО ПРАВЯ ПО НАИ-ПРАВИЛНИЯТ НАЧИН , ЗАДА МОЖЕ ДА СЕ ПОПРАВЯМ С ВРЕМЕТО И ДА СЕ ДООТРАКВАМ ЛЕКА ПОЛЕКА И ДА РАБОТЯ НА ВИСОКО КАЧЕСТВО ,ЗАЩОТО КЪМ ТОВА СЕ СТРЕМЯ :)
evdoki - специалист
Като идея е добре да покажеш всичко от А до Я.Чакам да видя, и да понауча от теб.Само ако можеш да пишеш с малки букви , че ще те грабнат модераторите.
Успех
Теди - специалист
Ще помогнем с удоволствие и каквото можем. :)
$64EN - специалист
ДО СЕГА БУТНАХ КУМИНА , ПОНЕЖЕ НИКОИ ОТ ДОЛНИТЕ И ГОРНИТЕ СЪСЕДИ НЕ ГО ПОЛЗВА И СА ГО ПРЕМАХНАЛИ , ПРЕМЕСТИХ ГЛАВНИЯ ВЕРТИКАЛЕН КАНАЛ В КУХНЯТА ( ВСЕКИДНЕВНАТА ), ПРЕПРАВИХ ВОДОПРОВОДА И ХОРИЗОНТАЛНИЯ КАНАЛ В КУХНЯТА И ВОДОПРОВОДА В БАНЯТА , ПРЕПРАВИХ ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯТА - ПРЕКАРАХ КАБЕЛИ ЗА КАБЕЛНАТА , АБСОРБАТОРА И ГАЗОЖОТО КОТЛЕ , НЯКОЛКО НОВИ КОНТАКТА , ПРЕМЕСТИХ ЛАМПА ЗА НАД МИВКАТА И МОНТИРАХ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ КУТИИ , РАЗДЕЛИХ КАНТАКТИТЕ НА ОТДЕЛНИ ТОКОВИ КРЪГОВЕ И РАЗЛИЧНИ ПРЕДПАЗИТЕЛИ , СПРЯМО УРЕДИТЕ В КУХНЯТА .

В БАНЯТА ЩЕ МОНТИРАМ ДУШ КАБИНА И СТЕНИТЕ МЕЖДУ КОИТО ЩЕ Е ТО НЕ СА С ЪГАЛ 90 ГРАДУСА И ЕДНАТА СТЕНА ТРЯБВАШЕ ДА Я ИЗМАЖА С ВАРОВ Р-Р - В ЕДИНИЯ КРАЙ МАЗИЛКАТА Я ЗАПОЧВАМ ОТ 0
И В ДР. КРАЙ НА СТЕНАТА МИ ИДВА 5-6 см ДЕБЕЛИНА .МИСЛЕХ СИ ДА ИЗРАВНЯ СТЕНАТА ОТ НАЧАЛОТО С ВАРОВ Р-Р И ПОСЛЕ С ЗЕЛЕН КАРТОН , НО МИ БЕШЕ ИНТЕРЕСНО ДАЛИ ЩЕ УСПЕЯ ДА Я ИЗМАЖА САМО С ВАРОВИЯ Р-Р ( ТВА НЕ СИ Е РАБОТА :warn: )

НАПРАВИХ И ЗАМАЗКАТА ВЪВ ВСИЧКИ СТАИ , КАТО ЗАМАЗКАТА Я ПРАВЯ ПО СЛЕДНИЯТ НАЧИН :
1. ОГЛЕЖДАМ ПОДА - КЪДЕ Е ЗДРАВ , КЪДЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКЪРТИ АКО СЕ НАЛОЖИ
2. ИЗМЕРВАМ КЪДЕ МИ Е НАИ ВИСОКАТА ТОЧКА И ТАМ ЗАМАЗКАТА Я ПРАВЯ С ДЕБЕЛИНА 1-2 см
3. ИЗМИТАМ ПОДА ДОБРЕ И КЪДЕТО ИМА ОСТАТЪЦИ ОТ ГИПС И ВАРОВ Р-Р ГИ ИЗЧЕГЪРТВАМ И ИЗМИТАМ ПАК
4. ЗАБЪРКВАМ СИ МАЛКО ТЕРАКОЛ
5. ЗАБЪРКВАМ МАЛКО ПЯСЪК И ЦИМЕНТ В ПРОПОРЦИЯ 2:1
6. МОКРЯ ТАМ КЪДЕТО ЩЕ ПРАВЯ НИВАТА ( ПИЛЕТАТА)
7. ШПАКЛОВАМ С ТЕРАКОЛА КЪДЕТО ЩЕ СА ПИЛЕТАТА - СЛЕД КАТО ВОДАТА СЕ Е ПОЕЛА ОТ СТАРАТА ЗАМАЗКА
8. ПРЕДИ ДА Е ЗАСЪХНАЛ ТЕРАКОЛА СЛАГАМ МАТЕРИАЛ ЗА ЗАМАЗКАТА , ЗАДА МОЖЕ ЗА СИ НАПРАВЯТ ЯКА СПОЙКА С ЦИМЕНТОВИЯ Р-Р
9.ПРАВЯ СИ ВСИЧКИ НИВА - ПИЛЕТА - И АЗ НЕ ЗНАМ ЩО ТУКА СЕ КАЗВАТ :-D
10. НА ДРУГИЯ ДЕН ПРОВЕРЯВАМ ПИЛЕТАТА ( ЩОТО ПОНЯКОГА НЯКОЙ ОТ ТЯХ СЕ СЛЯГАТ ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИТЕ ) И АКО ТРЯБВА ПРЕПРАВЯМ НЯКОИ ОТ ТЯХ-ДОБАЖЯМ ИМ ОЩЕ МАЛКО Р-Р ОТГОРЕ
11.ЗАМИТАМ МЕЖДУ ПИЛЕТАТА МОКРЯ И ШПАКЛОВАМ С ТЕРАКОЛ И ПАК ДОКАТО Е ОЩЕ ПРЕСЕН СЪЕДИНЯВАМ ПИЛЕТАТА - И ПРАВЯ "МАЙКИТЕ"
12.НА ДРУГИЯ ДЕН ПРОВЕРЯВАМ ДАЛИ И НЯКОЯ МАЙКА НЕ СЕ СЛЕГНАЛА ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИТЕ И АКО СЕ Е СЛЕГНАЛА Я ИЗРАВНЯВАМ ПО ДРУГИТЕ С ТЕРАКОЛ
13.СЛЕДКАТО ЗА ИЗСЪХНАЛИ ГОТИНО МАЙКИТЕ СИ ЗАБЪРКВАМ ЕДНА БАКИЧКА ТЕРАКОЛ И ДОКАТО ДОИДЕ ВРЕМЕ ДА ГО РАЗБЪРКАМ ПАК ЗАБЪРКВАМ ЗАМАЗКАТА КАТО ПРОПРЦИЯТА Е РАЗЛИЧНА СПРЯМО ТОВА КЪДЕ ПЪЛНЯ-НА НАЙ-ТЪНКИТЕ МЕСТА Я ПРАВЯ 2:1 , А НА ДЕБЕЛИТЕ СТИГАМ И ДО 3:1 ( ПЯСЪК : ЦИМЕНТ )
14.МОКРЯ МЕЖДУ МАЙКИТЕ И СЪМИТЕ ТЯХ
15. КАТО СЕ ПОЕМЕ ВОДАТА ШПАКЛОВАМ МЕЖДУ МАЙКИТЕ КЪДЕТО ЩЕ ПЪЛНЯ С ТЕРАКОЛ ПО МАЛКО ЗА ДА НЕ ИЗСЪХВА И ДА МОЖЕ ДА ЗИ НАПРАВЯТ ГОТИНА РЕАКЦИЯ ЦИМЕНТОВИЯ Р-Р И ТЕРАКОЛА И ДА ЗНАМ ЧЕ ЗАМАЗКАТА ЩЕ Е ЗАЛЕПНАЛА ЗДРАВО ЗА ПОДА
16. ПРАВЯ СИ ЗАМАЗКАТА И НА ДРУГИЯ ДЕН Я ПРИСТЪРГВАМ С МАСТАРА ЗА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ВИСОКИТЕ БАБУНИ
17. СЛЕД ПЪЛНОТО ИЗСЪХВАНЕ НА ЗАМАЗКАТА ( КОЕТО СТАВА ЗА НАЙ-МАЛКО 5 ДЕНА НА ТЕЧЕНИЕ) Я ШПАКЛОВАМ ПАК С ТЕРАКОЛ ОТГОРЕ , НО С МАСТАР -И ТО НЕ ПО ПОСОКА НА МАЙКИТЕ (КАКТО ПРИ ТЕГЛЕНЕТО НА ЗАМАЗКАТА) АМИ ПЕРПЕНДИКУЛЯРНО НА МАЙКИТЕ И НАКРАЯ САМО ЗА ПРОВЕРКА И ПО ПОСОКА НА МАЙКИТЕ, ЗА ДА СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ЩЕ СТАНЕ ВЪЗМОЖНО НАЙ-РАВНО ЗА ПОЛАГАНЕТО НА ГРАНИТОГРЕСА И ЛАМИНАТА СЛЕД ТОВА

ЕТО И МАЛКО СНИМКИ ДО СЕГА . ЗА ЖАЛОСТ НЕ УСПЯХ ДА НАМЕРЯ ФОТО АПАРАТ ДА ВИ ПОКАЖА ЕТАПИТЕ В ЗАМАЗКАТА :( , НЕ СЕ СЪРДЕТЕ :)

Прикачен файл

Rotation of DSC00938.jpg
преместих канала в ъгала , където беше кумина
Rotation of DSC00938.jpg (50.92 KиБ) Видяна 18708 пъти

Прикачен файл

DSC00941.jpg
преправения хоризонтален канал за пералнята и мивката
DSC00941.jpg (50.58 KиБ) Видяна 18708 пъти

Прикачен файл

DSC00951.jpg
част от преправената ел. инсталация
DSC00951.jpg (62.38 KиБ) Видяна 18708 пъти
Последна промяна от $64EN на съб апр 21, 2007 9:53 pm, променено общо 1 път.
Emerald - модератор
$64EN, моите уважения- ако продължиш да пишеш с главни букви, ще изтривам постове. По-горе те предупредиха, ти игнорираш. Главните букви в нета са символ на повишен тон. Всички останали както виждаш, пишат с малки.
$64EN - специалист
Emerald написа:
$64EN, моите уважения- ако продължиш да пишеш с главни букви, ще изтривам постове. По-горе те предупредиха, ти игнорираш. Главните букви в нета са символ на повишен тон. Всички останали както виждаш, пишат с малки.
добре извинявам се на всички че писах с големи букви ( по-лесно ми е да го чета с големи букви) , не знаех че е проблем - няма повече , не съм искам да повишавам тон на никой , камоли да обидя или да игнорирам някой - просто вече го бях написал , като видях предупреждението
извинявам се официално . никога вече :)
Emerald - модератор
Нищо, споко! Не знам защо, но повечето хора започващи да пишат в нета имат тази тенденция. Лош навик от смс-ите предполагам. :?
$64EN - специалист
може и от там да идва тази страст към голямите букви :)

имам и едно питане относно сифона в банята който ме притеснява
значи : в банята е монтиран сифона и е направена замазка - слабо циментова , но се вижда парче от коляно или тройник на тръбата за канала ( сифона) до десния край на нивелира . както се вижда на снимката нивела показва , че замазката е с правилен наклон към сифона , но факта , че се вижда тази част от пласмасовата тръба ( която е по-високо от сифона ) , не значи ли че самия сифон ( канал) е с обратен наклон и може да събира вода и евентуално да пропуска и да протече тавана на съседа отдолу , който ми каза че е изкъртил замазката в банята и е "дооправил" каналите - каза че на свръзките между отделните части дори не са му били сложили гумените уплатнения :shock: да не говорим за лепило , и сега се чудя как да постъпя ? дали да се доверя на хората които са го правили и да правя направо хидро изолацията в банята или да изкъртя замазката около сифона и да проверя как стоят нещата , че мн. ще ме е яд да направя банята и да протече сифона след няколко месеца ( примерно ) и да трябва да се кърти и по стар български обичай всичко да става , но не от първия път .

а ето и още малко снимки

Прикачен файл

DSC00936.JPG
вече почти измазаната стена в банята
DSC00936.JPG (44.17 KиБ) Видяна 18666 пъти

Прикачен файл

DSC00957 copy.jpg
сифона в банята
DSC00957 copy.jpg (58.05 KиБ) Видяна 18666 пъти

Прикачен файл

DSC00940.jpg
готовата замазка - престъргана и в процес на съхнене
DSC00940.jpg (69.08 KиБ) Видяна 18667 пъти

Прикачен файл

DSC00947.jpg
стената в банята измазана ведннъш групо и направени майки за крайното измазване
DSC00947.jpg (86.53 KиБ) Видяна 18667 пъти
$64EN - специалист
след 2 седмици доотучнения започнах банята . сифона беше направин с обратен наклон както подозирах . канала за мивката също ?
тази баня ще бъде без сифон на пода - само в душ кабината .

Прикачен файл

Picture 067.jpg
Picture 067.jpg (68.49 KиБ) Видяна 18259 пъти

Прикачен файл

Picture 066.jpg
Picture 066.jpg (70.84 KиБ) Видяна 18259 пъти

Прикачен файл

Picture 064.jpg
Picture 064.jpg (74.54 KиБ) Видяна 18259 пъти

Прикачен файл

kanala- prepraven.jpg
аз го разглобих на основни части , залепих ги с лепило и го повдигнах
kanala- prepraven.jpg (50.43 KиБ) Видяна 18259 пъти

Прикачен файл

kanala-obr. nakl.jpg
така го бяха напражили и изпускаше от връзката м/у коляното и тръбата
kanala-obr. nakl.jpg (53.85 KиБ) Видяна 18259 пъти
$64EN - специалист
още малко снимки

Прикачен файл

Picture 073.jpg
Picture 073.jpg (79.66 KиБ) Видяна 18249 пъти

Прикачен файл

Picture 062.jpg
понеже няма да има сифон на пода - той трябва да бъде перфектно равен .на най-тънкото место замаската е 0,5 см , а на най-дебелото - 5-6 см
Picture 062.jpg (75.43 KиБ) Видяна 18249 пъти

Прикачен файл

Picture 075.jpg
така залепих канала за мивката и елиминирах сифона . сложих и санитарен силикон за допулнителен живот
Picture 075.jpg (65.15 KиБ) Видяна 18249 пъти

Тема "ОСНОВЕН РЕМОНТ НА АПАРТАМЕНТА НА МОЯ ПРИЯТЕЛ :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: