Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравей те , преди 3 години си закупих къща в едно близко село . Къщата е тухлена гредоред , без плочи . Нямаше баня и тоалетна и реших да си пристроя към къщата. Направиха ми проект и действах като се отклоних от него в размерите на пристройката / направих я по широка/ , всичко друго по отношение на арматура и размери на колони и греди съм спазил. Кризата ме налегна , а и вече си изпатих от некоректни предприемачи с наети майстори . Последствията са усукани колони , криви греди , опит да ми отмъкнат кофражните платна за друг техен обект . От тях исках само да ми направят кофража , а аз сам си отливах бетона / бетонобъркачката е много яко нещо/.
Вече реших , а и смятам че съм готов да направя покрива . Но тук идва дилемата , колко съм готов . Покрива трябва да легне на железобетонните колони и греди , който опасват къщата за да я укрепят . Спрял съм се двускатен / вилен /покрив. По едно време ми дойде идеята да направя конструкцията на покрива от метални профили и да го покрия с ЛТ ламарина .

И ето вече съм на въпроса , може ли някой да ми начертае и да ми прати с какви профили и как да наредя конструкцията , като смятам че най удачно ще е ако се състой от две ферми и столици по между тях. Двете ферми ще лежат на гредите който са успоредни на външната стена на пристройката , като от втората ферма столиците ще са конзолно . Всичко това го научих от една фирма , която се занимава с такива неща но те ми избиха зъбите с цени за труд . Е аз и родата смятам 4е ще справим сами , само чертеж и размери ми трябват . Снимка с размерите на така наречения ми чертеж ще ви пусна след малко , извинявам се но само толкова са ми възможностите за чертеж , като съм отбелязъл кое какво е .
Къщата е с приземен етаж , втория е с около 1.5м над земята , пристройката е на неговото ниво . Дано да ми разберете :?
mad_zag написа:
как се качват снимки

Прикачен файл

PIC_0714.jpg
PIC_0714.jpg (35.01 KиБ) Видяна 4861 пъти

Тема "направи сам покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: