• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 41
Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
Вчера и днес се потрудихме малко повече от друг път,но свършихме хубава работа/според мен/
pipbel - майстор
stiv1961 нещата напредват явно добре при тебе.
И мене ме кефи мокрото барче, плуваш, плуваш и хоп - биричката, блазе ти :cool:
Успех :thumbs:
Помисли сериозно за топлоизолацията отвън преди да налепиш декоративните плочки.
Важно е. Под дъното слага ли фибран преди да го излееш ?
stanoevus написа:
PIPBEL Много ме заинтригува твоя вариант на басейн,можеш ли да споделиш координати на фирмата или фирмите за басейна и джуджавките.Мерси предварително
p.s.Трябва ли да се излива бетон или копаеш,поставяш басейна и зариваш около него?
Копаеш, слагаш коритото и затрупваш, няма бетон.
Като мои принос към технологията смятам да го напръскам отвсякъде хубаво коритото с пяна за ТИ преди да го зарина с пръстта.
Хората от фирмата споделиха че няма проблем като им обявих тая моя идея.
Аз първоначално се бях засилил към полипропиленовите, ама се отказах,слабото им място са заварките (гаранция франция че са направени като хората), тези поне са изляти ам блок.
Фирма за София не мога да ти дам, тази дето хванах е Варненска, ако я искаш - на ЛС.
Може пък да те ориентират....
stiv1961 - майстор
pipbel написа:
Помисли сериозно за топлоизолацията отвън преди да налепиш декоративните плочки.
Трябва ли да правя топлоизолация отвън?Отвътре ще има хидроизолация.
Тани - модератор
Като идея пяната е добре , но сметнал ли си колко ще ти струва? Това си е сериозно количество пяна няма ли да ти е по-изгодно да го "облечеш" с фибран или стиропор , пък ако щеш ги залепи предварително с пяна за топлоизолации!
pipbel - майстор
Да, прав си, пяна + фибран си е по-добър ( и по-икономичен) вариант.

Всъщност избора на ТИ за подземната част на басейна зависи от отговора на 1 въпрос, за който не знам откъде да намеря информация.

Кое е по-трайно в земята - фибрана или каменната вата ?
Клоня към първото, ама....не съм сигурен.
Тани - модератор
Топлоизолационните качества на ватата ще се компрометират от влагата в почвата , така че това не е вариант!
pipbel - майстор
Абе тя каменната вата може и да се защити, има си фолиа,найлони..
А дали фибрана не би се разпаднал в почвата след някоя друга годинка ? :?
Тани - модератор
Както и да я изолираш - ще я запечаташ и при евентуално нарушаване на хидроизолацията ще се намокри и няма да изсъхне никога. А фибрана няма да мръдне и след 100 години ако няма директно слънчево греене върху него!
pipbel - майстор
Да сме живи и здрави - пък ще проверим след 100 години :-D

stiv1961, малко ти пооспамихме темата, ама не се коси.
Продължавай в същия дух. Доста хора те следят гледам.Много добра тема, хубаво е да видиш един проект от първоначалния замисъл до краиното му материализиране.

Каква хидроизолация възнамеряваш да сложиш под облицовката ?
stiv1961 - майстор
Спрял съм се на ,,Акрофлекс",долу в ъглите-изолационна лента от склада на ,,Максим"
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 41

Тема "Басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: