• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bencho_rb - специалист
Answers: 1
С натискането на бутона за запалване, с подаването на искрата байпасираш защитата.Ако не си монтирал или разглобявал газов плот за вграждане недей да спориш с мен, ОК?[/quote]
първо не се заяждам с никого просто ти дадох пример които ти ми отговори но ако се развали запалката какво неможеш да си запалиш котлона с кибрит или запалка за газов котлон ,второ регистран сам за работа с газ като за целта съм преминал 2 год курс но неразбирам от електроника и електричество.трето в газовия плот няма нищо механично има в дузите така че никога не сам разглабял плото само дузите това от което разбирам
schuldiner - майстор
Малко данни от човек, който не е специалист по печки и аспиратори, но обича да готви. За да не намразиш готвенето, може да приемеш някои съвети...
Нивото на котлоните, а и целият кухненски плот се съобразява с височината на "главния готвач". След няколко опита установих, че най-удобно се работи на височина около 10 см под лактите. В моя случай плотът и котлоните са на 1 м от пода.
Нивото на аспиратора е около 10 см под ръстта на готвача (заради навеждането над печката става по-ниско). При мен това са 82 см между него и котлона. Доста е и на тиган наистина не тегли. Обаче и без това тиганите само усират наоколо с пръски - ползвам високи тенджери (за да улесня помощник-готвача - жена ми, която чисти след мен) и тогава вече няма проблеми.
Ако кухнята е с малки размери, въобще не е препоръчително използването на газов котлон, освен за кратко - кафенце, аламинути и т.н. Не толкова аспирацията или защитата от изтичане на газ, а липсата на кислород е проблем при открит пламък.
Тани - модератор
schuldiner , извинявай за въпроса , но колко си висок :?
schuldiner - майстор
192.
Като попита, та се сетих за килограмите - то аз съм слаб, ама има гастрономи, дето ще се затруднят да надникнат в манджата без да побутнат тенджерата с тумбак. Всеки да мери по себе си... И просто няма начин с жена ми, която ми е на половината килограми и с близо 30 см надолу да ни е еднакво удобна една и съща кухня. Решава се кой ще е "главният" и по него се прави. Поне за себе си съм убеден, че така е правилно.
Minkov - специалист
Ами аз не готвя, само някоя и друга салатка ...., ако я няма жена ми. "Мъжът в домакинство не се меси". Нали така се пее в песента?
Но пък за нея стандартните 85 см за плот са чудесна височина. Печката е на собствени крака, така, че и тези 85 см са идеалната височина за нашия готвач.Той е без шкембе, не е висок и нивото от 145 см на сегашните горни шкафове са му тамам.
Въпросът ми е: ако закрепя аспиратора на 40 см над печката, ще дърпа ли добре, или трябва да се придържам към препоръчителното отстояние от 60 см?
Spokoiniq - майстор
С газта ще стопиш всичките пластмаси по моторите бре, хаймана!Сакън!
sasooooooooo - "специалист"
...И като сложи висока тенджера, няма да може да се разбърква...
Minkov - специалист
Ясно, трябва да жертвам част от шкафчето и да монтирам аспиратора на 60 см над печката.
Вие не ми оставихте никакви надежди:)
Тани - модератор
Minkov написа:
Ясно, трябва да жертвам част от шкафчето и да монтирам аспиратора на 60 см над печката.
Вие не ми оставихте никакви надежди:)
И ще направиш правилен избор , за който после няма да съжаляваш!
  • 1
  • 2

Тема "Каква е оптималната височина за монтаж на аспиратор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: