• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ebahti - майстор
на покрива естествно.......
АЛФ - напреднал
ebahti написа:
на покрива естествно.......
ebahti, благодаря ти :)
sepultura - специалист
Всичко е относително, относно цената... Та, моят покрив е върху плоча от около 100 м2 х 1.4 = 140 м2 площ за самия покрив. Покрива е "разчупен", направиха му две кукувички, събориха и иззидаха на ново двата комина, разпокриха го преди това, наковаха дъски, шипки, смениха/отстраниха греди (попове, мартеци...), наковаха хартия, покриха го отново. С две думи - стана така, че на покрива вече може да се живее (нещо като мансарда), евентуално :roll: а не само да се използва от врабчета и белки да си правят банкети :axe:
А, да цената... Имах три оферти за тази работа, само за труд. 1-вата за 4300 лв, втората за 7200 лв и третата за 2500 лв. Познайте коя оферта приех ? :klugscheisser: ... За има няма месец, покрива бе готов :-D
ebahti - майстор
цял месец няколко души да се чеплезят по покрива за 2500лв. мноого изгладнели си ги намерил бре. А иначе 2ма майстори и 2ма общти за не повече от 10 дена требва да се справят(ама не и за 2500) [-(
sepultura - специалист
ebahti написа:
цял месец няколко души да се чеплезят по покрива за 2500лв. мноого изгладнели си ги намерил бре. А иначе 2ма майстори и 2ма общти за не повече от 10 дена требва да се справят(ама не и за 2500) [-(
Къде казах няколко :? Точно двама майстори, но без общи работници работеха както и когато си искат- най-често от 9 ч. до 1-2 ч на обед и си тръгваха, имаха си други обекти, а аз не им плащах надници че да им броя дните или часовете-има си пазарлък за тая работа 2500лв и това е :knuddel:
filmatoplo - майстор
Покрива има 4-5 манипулации -ценообразувайте всяка поотделно и накрая збор .Колко струва -наковаването на гредите , наковаването на дъските , полагането на черна хартия и летвички , полагане на керемиди .Тенекеджийските работи отделно или в пазарлъка. Дане се окаже че бай Петко ще реди керемиди за 20 лв на квадрат :wink:
sepultura - специалист
Брях-не чуваш като ти пее петела :lol: 140 м2 покрив-разпокриване, смяна на греди, дъски, керемиди, капаци (за които се налага), обшиване на целия покрив с дъски, слагане на хартията, наковаване на летви, слагане на циглите, капаците, събаряне на два комина, иззиждане и измазване на комините, две кукувички (не много малки-по големи от един прост прозорец на ония кви бяха те :? "ЖЕЛУКС" :roll: за по 400 лв парчето) преграждане на самия таван с итонг (станаха две помещения от по 40-50 м2 и 3.5 височина при билото)... Значи в момента ти говоря, че всичко това е направено и тавана е готов, а не е, някъв бъдещ проект който не се знае дали, как, ама що, ще стане ли... :santa:
filmatoplo - майстор
Аз подкрепям твоята цена , понеже и аз съм правил покрив неотдавна и сега ми предстои подобен ремонт на другата къща -майсторите искат без мярка но аз ще сметна 2 и 2 .
failure - специалист
sepultura написа:
Всичко е относително, относно цената... Та, моят покрив е върху плоча от около 100 м2 х 1.4 = 140 м2 площ за самия покрив. Покрива е "разчупен", направиха му две кукувички, събориха и иззидаха на ново двата комина, разпокриха го преди това, наковаха дъски, шипки, смениха/отстраниха греди (попове, мартеци...), наковаха хартия, покриха го отново. С две думи - стана така, че на покрива вече може да се живее (нещо като мансарда), евентуално :roll: а не само да се използва от врабчета и белки да си правят банкети :axe:
А, да цената... Имах три оферти за тази работа, само за труд. 1-вата за 4300 лв, втората за 7200 лв и третата за 2500 лв. Познайте коя оферта приех ? :klugscheisser: ... За има няма месец, покрива бе готов :-D
Збелязал съм следното:
Когато си на зор и търсиш нещо, офертите които ти дават са супер неизгодни-и ти идва да се застреляш но няма други а времето напира. След като се набълбукаш и си дадеш парите, непременно се намира някой да ти каже колко си се набутал и как разбираш ли той си е направил подобно нещо за без пари :x
Аман от майстори и тарикати :evil:

2500 лева ми искаха за 35 квадрата навес по софийско, познайте дали се навих :evil:
PIP - майстор
Въпроса не е единствено колко и какво е направено, но и как. Ако се държи на качество и детайли тая цена е нереална за нов, качествено изпълнен покрив. Има много ‘неща’, които могат да се претупат за да се покрие ниската оферта, но в дългосрочен план излиза по-скъпо за собственика. В повечето случаи човек получава каквото е платил.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19

Тема "Цена на труд за изграждане на покрив?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: