• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ba6 maistor - специалист
Здравейте на всички.
Искам да си направя газово парно в къща на 2 етажа по 70к. на етаж.
Та въпроса ми е коя фирма ще ми препоръчате да се свържа с тях да ми го направят.
Мерси предварително.
naskov - майстор
Да беше казал от къде си :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Toва ми е работата и хобито :)
Далечко ми е, а и не познавам фирми от Враца. От форума ESPASE е в Плевен, мога да ти дам и координати на свестни хора от София.
ba6 maistor - специалист
Ми давай да видя колко пари ще ми излезе хавата.
filmatoplo - майстор
Преди да свирнеш и да кажеш -кво направиха тия бе -след като четеш офертата , подхвърли малко изисквания да видим за какъв обем инсталация иде реч.Тоест каква площ ще отопляваш с какви отоплителни тела -радиатори или вентил конвектори , за котела ясно газ - но ще топлишли ли вода за битови нужди с него или само за отопление .С какви тръби ,с медни или алуминиева вложка , ще има ли екстри като контролер и седмичен програматор .Каква марка котел :? Подхвърли нещо да се орентираме в пространството .
srusev - специалист
Аз с интерес ще следя темата, но ако ако иска моя съвет въобще да не се занимава. Враца => голяма безработица ниски приходи, както при мен в Търговище.
Баща ми като слага котела цената на газта досега се е покачила два пъти. Смея да твърдя, че живея в богаташкия квартал т.е. предимно еднофамилни къщи, откровено ти казвам "аз човек, който да живее в къща и да е на ГАЗ и да ми се похвали, че е доволен не съм видял."
Освен един в този форум, но той е с кондензен котел и подово, което смятам, че е единствената сполучлива конфигурация.
Сметни си работите, но ако смяташ да го въртиш 24ч. котела ще ти върже минимум 500лв./м.
Аз лично минах на пиролизен Атмос комби, за къща смятам, че е най-оптималния вариант.
А щом имаш прекарана ГАЗ, си купи един газов бойлер само, от към топла вода няма да имаш ама никакви грижи.

Но ако наистина си се навил, прочети важните теми във форума преди да правиш нещо, защото има доста тънки детайли.

П.С. Цената на Газта казаха, че есента пак ще я дигат с мин. 12%, но те и за това увеличение беше първоначално 15% и така .... и така .... до края на света ... :lol: :lol: :lol:
filmatoplo написа:
Преди да свирнеш и да кажеш -кво направиха тия бе -след като четеш офертата , подхвърли малко изисквания да видим за какъв обем инсталация иде реч.Тоест каква площ ще отопляваш с какви отоплителни тела -радиатори или вентил конвектори , за котела ясно газ - но ще топлишли ли вода за битови нужди с него или само за отопление .С какви тръби ,с медни или алуминиева вложка , ще има ли екстри като контролер и седмичен програматор .Каква марка котел :? Подхвърли нещо да се орентираме в пространството .
Така е - кажи си :) ! Дай някакво задание - то БГВ че ще има - смятам, че е без съмнение, ама с бойлер ли или на проточен принцип, колко бани, колко човека. Цена ли да се гони или държиш на марки? Изолации, дограма, архитектурна схема и т.н.
  • 1
  • 2

Тема "Малко помощ за газово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: