PLOCHKATABG написа:Тани написа: При първия ми проект с 12 лунички на 12 волта в хола на родителите ми имах глупостта да купя един трансформатор за всичките , за да не го монторам в тавана , а в една ниша. Първоначално бях сложил 2,5 мм2 мостов кабел , но последната луничка едва мъждукаше. Замених го с 6мм2 многожилен кабел и свързах и последната луничка с кабел за трафа , но пак не съм доволен от резултата . Можеш сам да си направиш изводите!Мнение на претендиращ жичкаджия!![]()
12 броя лунички вързани с един единствен траф!![]()
![]()
.
Задължително използвайте и поне 6 квадрата кабел, ама се съмнявам, че ще ви стигне, той не е доволен и на толкова, чудя се, защо направо не е сложил една 10-ка и през него да си захрани и бойлера! Хихи, мнения всякакви!
sstefanov написа:
Не виждам причина да не може да се свържат 12 лунички към единствен траф, стига да е достатъчно мощен.
Както и използването на 6 квадрата кабел ако токът е голям (какъвто е в случая).
Може ли да обясниш учудването си?
PLOCHKATABG написа:sstefanov написа:Не виждам причина да не може да се свържат 12 лунички към единствен траф, стига да е достатъчно мощен.На никой не трябва да давам обяснение, но ето и учудването и на други хора и техните мнения!
Както и използването на 6 квадрата кабел ако токът е голям (какъвто е в случая).
Може ли да обясниш учудването си?
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
Щом, някой хора могат да преиначават думите както им падне, защо аз да не мога да си напиша мнението, а това мнение се покрива и от други!
пп
6 квадрата на 350 вата, и ти ли смяташ, че тока е голям?
Понеже не мога да отговоря на PLOCHKATA в кошчето, се налага да пиша тук (където беше първата му тема):
PLOCHKATABG написа:...6 квадрата на 350 вата, и ти ли смяташ, че тока е голям?...Ватовете и квадратите са свързани с напрежението.
Ако искаш мога да ти го обясня по-подробно.
Тъй като е очевидно, че не разбираш тези неща, въобще не ти отива да се подиграваш с това. По този начин ти ставаш по-смешен!
Едит : Добавих мненията и на Плочката, за да се разбере за какво става въпрос!
Тани