Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
майсторчето страхил - специалист
При струговете с ЦПУ дългата ос е обозначена със Z,а напречната(късата ) с X.Това е при двуосни системи.
Или друго казано,оста която е по посока на шпиндела е Z
STEPER - специалист
Multi-Axis Machining

Прикачен файл

vrab.gif
vrab.gif (5.6 KиБ) Видяна 4561 пъти

Прикачен файл

cnc_a4.gif
cnc_a4.gif (13.68 KиБ) Видяна 4561 пъти

Прикачен файл

cnc_a3.gif
cnc_a3.gif (15.21 KиБ) Видяна 4561 пъти

Прикачен файл

cnc_a2.gif
cnc_a2.gif (12.96 KиБ) Видяна 4561 пъти

Прикачен файл

cnc_a1.gif
cnc_a1.gif (7.5 KиБ) Видяна 4561 пъти
swetlio - специалист
nesa написа:
Относно контролерите - днес пристигна контролера от Хонг Конг - надявам се да е по-добър от дряновските :-D
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... SA:GB:1123
nesa Кажи какво стана с контролера - успя ли да го подкараш - доволен ли си от него или тези от Дряново са по-добри?
RosBos - напреднал
nesa написа:
Здравейте. Някой използва ли NINOS - имам проблем с настройката на пинове. На контролера който си купих Step X е на "pin 1", а в настройките за step и dir започват от "pin 2" т.е. могат да се използват само битовете за данните. Така ли е или аз бъркам някъде.
Здравейте,
Ако не си решил още затруднението с pin1, имам една не много приятна идея, която ми хрумна докато сменях няколко кабела за моя контролер (постоянно ми даваха кабели с разбъркани пинове). Та в краен случай можеш да си направиш кабел само за твоя контролер като ще вържеш pin1 със някой от свободните.
nesa - специалист
swetlio - контролера е перфектен. няма нищо общо с дряновските - с mach работи без грешка - най сетне се отървах от изместването по ос "х" :-D :-D :-D има само един недостатък за който четох по форумите - трябва да се внимава да не се изключва (разкачва) мотор когато контролера е включен - резултата е гръм и трясък на съответния канал, а кокото до ПИН 1 и това е вариант - не бях се сетил за това благодаря на RosBos - ще пробвам защото в Ninos има много повече настройки и приложения, а и Mach-a нещо не ми допада
FLUID - напреднал
Здравейте, аз все още съм на тема конструкция, но понеже виждам че никой не пише напоследък...,та реших да питам някой решил ли е проблема с 500–те реда, които изпълнява демото MACH3? :?
FLUID - напреднал
:-D Опа!Извинявам се, явно не ми е опреснило страницата от последното ми влизане, чак след като написах предния си коментар забелязах, че сте коментирали... :roll:
velsi - Почетен майстор
Да, този проблем се решава лесно.
swetlio - специалист
http://www.aronov-kt.com/
говорих по телефона днес с човека - по около 6лв на метър иска за резба - само да кажа каква :) - мисля , че е много добра цена при положение , че по магазините искат по 40 - 50 лв за метър

Ф20 или Ф16 да избера и с каква стъпка - 5мм добре ли е - мисля , че толкова някъде бяхте писали във форума
RosBos - напреднал
Ако не бъркам нещо мисля, че в евро болт беше с 4 мм стъпка трапецовидната резба.
Там за каква резба ги пазариш да изработват. И ако може да ги питаш каква точност постигат на трапецовидната резба.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: