• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
В нормите си :)
srusev - специалист
Все още жарко ме интересува Водопада да каже 14,50лв. при колко лв./тона го е изчислил.
filmatoplo - майстор
Един пакет -такива еко брикети не беше ли токова по магазините -там 10 бр в найлон овити . :? та може би те са стрували 14,50 лв.Поразрових се из нета има цени 7-7,50 за 20 килограма пакети , значи Водопада е изгорил 30-40 кила екобрикети за тези 14,50 лв . :wink:Сега ти си сметни колко ти излизат 40 кила от твоите -дано да са калорични де -щото може да идеш и на 50 кила . :wink:
srusev - специалист
Да бе некаде 320-350лв./тон.
От фабриката тук ги дават 160лв./тон и са от слънчогледови люспи 5000к.к.
Хубавото е, че са сухи и мога да си ги карам тон след тон.
По 50кг./ден ще излезе по ~1300 сезона, но смятам да ги комбинирам дърва/брикети 1:1. Но всичко е относително като дойде зимата ще видим.
filmatoplo - майстор
Ноември и април са леки месеци , но дек,ян , февр и март са с температури и под нулата .Тая зима при нас падна рекордно сняг и ниски темп минус -20 градуса :wink: Дървата вървяха по бака на час :wink: А тия с пелетите -шнека се е вътял като за световно .
srusev - специалист
При нас -28 беше най-ниско. Но сметката е средно аритметична, повече разход за по-студените и по-малко за топлите.
Мен цифрите ми се връзват точно с тези от атмос.цз - 8т. брикети/21 кубика дърва при 22 КВ. Той водопада вярно не е казал в какъв ден го е замерил.
filmatoplo - майстор
Русев , къде каза че са тези брикети по 100 и няколко лева тона .Фирмата може ли да ги прати към Бургас. :?
srusev - специалист
filmatoplo написа:
Русев , къде каза че са тези брикети по 100 и няколко лева тона .Фирмата може ли да ги прати към Бургас. :?
Знаех, че ще питаш. :wink: Ами попринцип франко слада са 160лв. на 20км. от Т-ще, а в Търговище са по 200лв. До Бургас транспорта ще убие далаверата. По добре потърси някъде наблизо производител.
filmatoplo - майстор
Дааа- сложна работа :?за брикетите - ти си в по изгодна позиция .И при мен кубик дърва са 40 лв -ама ела си ги купи де :wink: Как стои въпроса с въглищата -няма ли да са ти изгодни , или няма да ги ползваш -с 3-4 тона ще искараш .
srusev - специалист
Цените тука са:
домбаски - 220 лв./т. "на промоция"
дърва - 37лв./кубик без доставката от лесничейството.

Но гледам хамалогията да е по малка, та дано брикетите не горят бързо. :)
Тази година ще го тествам, догодина вече ще видя кое, как, защо. Иначе дървата съм ги взел преди месец цепеници по 25-30см диаметър :)
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: