Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ist
Здравейте,
Как може да се оправи напукана стена?
Става въпрос за стена измазана с варова мазилка и шпаклована с гипсова шпакловка.
Мисля си дали не се продава гласфазерно платно което да се залепи, и върху него да се нанесе гипсова шпакловка.
Дайте съвет.

10x
LazarGanev - "Велик майстор"
Мамка му Сатен - и аз имам такива проблеми. После се загледах, че някои майстори слагат мрежа за топлоизолация при шпакловането, ама моите не знаеха. А не могат и да работят с Бг гипс. :x
ist
LazarGanev написа:
Мамка му Сатен - и аз имам такива проблеми. После се загледах, че някои майстори слагат мрежа за топлоизолация при шпакловането, ама моите не знаеха. А не могат и да работят с Бг гипс. :x
АЗ съм слагал гласфазерна лента на такива пукнатини, просто със шпаклата правя леко каналче дето е пукнатината нанасям лепило за гипсокартон и тогава слагам гласфазерната лента. Като изсъхне леко пришлайфам и след това нанасям Шетрока. (Това е когато стената е вече шпаклована и забележа пукнатини). Но сега проблема ми е че цялата стена е напукана и ще е голяма играчка да слагам лентички. Затова си мисля че може някъде да се продава гласфазерно платно.
ebahti - майстор
що не сложиш мрежа за топлоизолации
ist
ebahti написа:
що не сложиш мрежа за топлоизолации
Според мен е едра, но в краен случай бих сложил и нея ако не намеря гласфазерно платно.
ebahti - майстор
не е едра,правил съм го тоя номер на 1 таван.........
Любо - специалист
мрежа за топлоизолация и на цялата стена е най гарантирано
ArturDent - Почти Безобиден
Любо написа:
мрежа за топлоизолация и на цялата стена е най гарантирано
Не е гарантирано.... на мен покрай комина пак се напука.
Там май само фуга оправя нещата с топлинните разширения.
marian1 - майстор
или да си сложи Гкартон на скаричка или с лепилце и фугите ще намалеят чувствително :lol:
schuldiner - майстор
Само питам, дано не подведа някого... Варо(циментов) и гипс не действаха ли в различни посоки при съхнене (свиване/разширяване)? Мен са ме учили да шпакловам с гипс само върху напълно изсъхнала стена - не твърдя, че е правилно, ама да не е била прясна мазилката, че оттам да е напуканото? Съответно и ремонтът - да се изчака достатъчно и само да се повтори, без ленти, мрежи и т.н.

Тема "Напукана стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: