• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Предполагам за Беларус - сега те са в ролята на Украйна. Айде, време е потоците да минават покрай нас :)
strelec - специалист
filmatoplo написа:
Честито повишение на газа :lol: то си е за рев де :(
Опредеделено си е за рев, с това повишение, което готвят тази година...
Сега с 29%, а на есен с нови 12% и ето ти 44,5% сумарно увеличение за година. :axe: Направо секат глави - да живее монопола. Да ги ...
srusev - специалист
да бе заради ЕВРО/ДОЛАР -> Решението е махаш Газа и слагаш един Атмос. :)
filmatoplo - майстор
-Ало газификация ли е :? -Не енергото е . - И на вас да ви .........ката :lol: тоя виц -лаф ще бъде доста актуален тая зима .
liusien - специалист
srusev написа:
.......................
Съседа няма как да го питам, но ще ти дам пример с човека с заведението. Нищо работа 40м2 къща, която даже е под земята 1,5м и заведение, а гори по 700лв./м при 6месеца = 4200...................
Здравейте, майстори! Ако се сещате - аз съм въпросния с малката къщичка и заведението... Понеже "хубаво" ни изненадаха нЕкои безотговорни хора - +25% цена на газа - съм решил да изключа радиаторите в кафето! С колкото хора си говорим, всеки ме убеждава да купя един по-мощен климатик и с него да отоплявам кафенето! Предполагам, че разхода в пари ще е по-малък от този ако оставя отоплението на газ! И тези +25% няма да са единствените, до колкото разбрах. Около септември-октомври ще има ново повишение, а за януарското - направо не ми се мисли!!! :evil: :evil: :evil: Ще оставя отоплението на газ само за в къщи...
srusev, вярно е, че съм плащал такава сума, но тя е била в най-студеното време. Другите ми сметки са малко по-малки, но не чак да е осезателна разликата! Просто - в кафенето се явява огромен разход на енергия заради активната вентилация /пустите му цигари/, и сега на фона на кризата е абсурдно да си го позволя! Относно климатика ще задавам може би отново много въпроси, но те ще са в съответната тема.
В момента давам мило и драго оня "специалист" Р. ОВЧ. да го вкарат за дълго в затвора, защото заради него плащаме най-високата цена на газа в цяла Европа!!!!!! :idea: :thumbs: :thumbs: :thumbs:

ПП - Сетих се да попитам нещо. Знам, че тук не е мястото, но ще помоля да ме извините! Преди да направя отоплението с газ, то беше на въглища - използвах котел "Виадрус". Миналата зима - 98-99 година - забравих котела пълен с вода и той е бил замръзнал и се е спукал. Той е с чугунени ребра и опитахме да се завари, но явно майстора ми не може да прави цветни заварки, защото след заварката се чу едно пукане и отново тече вода от него. Някой знае ли майстор за такъв вид заварки който може да ми помогне, да работи качествено? Става въпрос за София... Направил съм инсталацията на парното така, че въглищата да са ми резервен вариант, но при това положение нищо не правя... :gott: :gott: :gott:
srusev - специалист
Добре бе пич, колко плати общо за този сезон за газ?

Климатиците май ще ти свършат най-добра работа за тази малка квадратура.
LazarGanev - "Велик майстор"
На лични ще ти изпратя координати на подходящия човек.
liusien - специалист
srusev написа:
Добре бе пич, колко плати общо за този сезон за газ?

Климатиците май ще ти свършат най-добра работа за тази малка квадратура.
srusev, ще напиша сумите които са ми пращани със СМС от телефона и ще направя сметката... :wink:

3 ноември - 80.32
7 декември - 238.55
6 януари - 478.14
3 февруари - 335.28
3 март - 610.07
2 април - 376.52
3 май - 197.86
3 юни - 88.92

Значи за последните 8 месеца се получава разход 2406.26 лв. което разделено на 8 месеца се получава средно по 300. 78 лв. на месец!!! Ако ме питат - това си е доста солена цена за топлото, при положение, че никъде не се поддържат високи температури, в смисъл - в къщи не е "Африка"... Вие сте на ред - моля ви дайте подходящи съвети как да се оправям напред! :idea: :wink:
srusev - специалист
Пич знам за кво говориш и аз съм с газово котле само, че къщата е 200м2. Миналата зима просто минах на едно старо парно в няколко стай и газта само за офисите я използвах. Иначе един комшия с подобна квадратура плати 3 бона този сезон и несмятам, че се е топлим кой знай колко.

Сега всичко съм обединил в една система с котел Атмос Комби. По предварителни изчисления трябва да мина сезона със 1300лв. без да изключвам котела и в стайте да бъде поне 22.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: