• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
vasko_dinkov - помощник
Здравейте,

Казаха ми, че май имало някакви тапи за тръбите на парното (1/2 цол май са), които не били с резба, ами просто се стягали по някакъв начин след като се отреже тръбата. Само че питах в един магазин и ми казаха, че не са чували за такива тапи.

Та има ли аджеба някакви подобно тапи или си трябва нарязване на резба и не може да се мине без нея?

Благодаря предварително!
LazarGanev - "Велик майстор"
Има, но трудно се намират. Ако кажеш откъде си може да те насочим. :)
PCL82 - майстор
Може да се направи комбинация от т.нар бърза връзка и обикновена тапа. Тази група ще може да се стегне направо върху тръбата.
Армагедон - специалист
PCL82 не се заяждам , ама колко ще му струва комбинацията :shock: Лазаре аз съм от Пловдив дай насока или линк, че се изкилих с пафтата :| :|
10 кинта е на половин цол ........ :-D
filmatoplo - майстор
Заваряват се и със чамов или дрянов електрод . :wink: А за тия тапи и аз се чудя -може да ги знам :?
Вижте ТАЗИ тема и особено отговорът на Каналски. Ползвал съм такава скоба за подземно подвързване на отрязана стоманена тръба с ППР.
mirk - майстор
filmatoplo написа:
Заваряват се и със чамов или дрянов електрод . :wink: ***
И се наричат ЧЕП :lol:
filmatoplo - майстор
Да Лазаре -сетих се за тези фитинги :) ползвал съм такова чудо което се затяга на гола тръба от единия край -а от другия е муфа с вътрешна резба .поцинкован фитинг вътре има конус да притиска и гумен О-пръстен за херметичност .Логично и тапи да има както при полиетилена :wink:
А бе даже и да няма такава тапа - като се излезе на резба е лесно - една тапа или капа на резба и готово. Проблемът е, че ги няма по магазините тези фитинги и дори по складовете трудно се намират
filmatoplo - майстор
Резбите не ми са проблем , скоро в една баня правиха ремонт и ме викнаха за подмяна на водопровода и певецето - и ме помолиха да затапя срязаните тръби за парното (махнали 1 радиатор) .За секунди срязах двете тръби на еднаква височина и им направих по 1 резба и ги затапих с по 1 капа 3/4 -такъв беше щранга .Дори да искаше заварки -разполагам с бог на параджийските заварки -школа от 1990 година . :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Тапи за тръби от парно без резба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: