Благодаря за отговора vanko68 ,предполагам са свързани успоредно .Сложил ли си някакви стеснения на тръбите или всичко е нормално ?И какво имш пред вид за настоиката да духат еднакво предполагам не става дума за оборотите на вентилатора.При мене тръбният път е 3 метра а между двете тела ще е 2 метра.
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kamburovgn
- напреднал
676 мнения в "Направи сам термопомпа"
kamburovgn
- напреднал
Ок ще мисля дали да се захващам понеже тази година го направих термопомпа вода въздух и се отоплявам с него ,и за сега всичко е ок но искам да отделя двете стаи за да се затварят вратите защото имаме малко дете на годинка , и при по висок шум се събужда,ако мога ще кача скица на къщата с разполжението на стаите и предполагаемото място на второто тяло по оригиналното тяло трябва ли да се пипа нещо да се преправя и как да сметна колко фрион да долея?
Прикачен файл
Скица111.JPG (17.32 KиБ) Видяна 5194 пъти
здравеите следя темата с удоволствие и се радвам че има знаещи и можещи хора но бих искал да задам вьпрос кам компетентните щом "коп" звиси от налягане на хладилния агент и температурата на околната среда защо никои не опита термопомпа с хелии така би се постигнал максимума а би се произвеждало и електричество предварително благодаря за отговора
Колега,
Добре дошъл.
Хайде да опиташ малко главни букви, точки и запетаи.
Трудно те четем.
8180
Колега,
Добре дошъл.
Хайде да опиташ малко главни букви, точки и запетаи.
Трудно те четем.
8180
Извинявам се за липсата на пунктоаця. От следващия пьт ще се поправя.
denuchi
- специалист
Още един технически въпрос.
Сравнявах твоите схеми с моите уреди. Имам трикрилен хладилен шкаф от старите на Торго. Там елементите са : компресор, изпарител, трв, филтър и ресивър - няма никакви невъзвратни клапани които на твоите схеми са доста. Термопомпата ми пък има само един чеквентил и няма ресивър. Ресивъра не е ли елемент задължителен за да работи системата? - това е от Краси.
а ето и моят отговор. Това Торго работи само на охлаждане, при мен системата е на топло и студено. Системата има 4-пътен вентил обръщашт посоката на фреона, при теб обръща посока на водата. И от там идват повечето елементи по схемата.
Сравнявах твоите схеми с моите уреди. Имам трикрилен хладилен шкаф от старите на Торго. Там елементите са : компресор, изпарител, трв, филтър и ресивър - няма никакви невъзвратни клапани които на твоите схеми са доста. Термопомпата ми пък има само един чеквентил и няма ресивър. Ресивъра не е ли елемент задължителен за да работи системата? - това е от Краси.
а ето и моят отговор. Това Торго работи само на охлаждане, при мен системата е на топло и студено. Системата има 4-пътен вентил обръщашт посоката на фреона, при теб обръща посока на водата. И от там идват повечето елементи по схемата.
denuchi
- специалист
Смятай го като схемно решение. Твоята ли няма или Тогото. Всеки сам си решава да слага или не. Аз лично предпочитам да има. А малко грешка вариант номер 2, а не 3. За кое точно става въпрос за 1 или 2 да изясним нещата. Но и двете са решения на производителя.
Прикачен файл
ludost.jpg (89.05 KиБ) Видяна 5254 пъти
Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература