• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kamburovgn - напреднал
Благодаря за отговора vanko68 ,предполагам са свързани успоредно .Сложил ли си някакви стеснения на тръбите или всичко е нормално ?И какво имш пред вид за настоиката да духат еднакво предполагам не става дума за оборотите на вентилатора.При мене тръбният път е 3 метра а между двете тела ще е 2 метра.
vanko68 - специалист
Да,успоредно са,понеже таванния беше с положени по-големи тръби от на 9ката,с един кран регулирах дебита към него да е по-малък.А вентилаторит вътре са ма мин,понеже стаите са малки.
kamburovgn - напреднал
Ок ще мисля дали да се захващам понеже тази година го направих термопомпа вода въздух и се отоплявам с него ,и за сега всичко е ок но искам да отделя двете стаи за да се затварят вратите защото имаме малко дете на годинка , и при по висок шум се събужда,ако мога ще кача скица на къщата с разполжението на стаите и предполагаемото място на второто тяло по оригиналното тяло трябва ли да се пипа нещо да се преправя и как да сметна колко фрион да долея?

Прикачен файл

Скица111.JPG
Скица111.JPG (17.32 KиБ) Видяна 5194 пъти
здравеите следя темата с удоволствие и се радвам че има знаещи и можещи хора но бих искал да задам вьпрос кам компетентните щом "коп" звиси от налягане на хладилния агент и температурата на околната среда защо никои не опита термопомпа с хелии така би се постигнал максимума а би се произвеждало и електричество предварително благодаря за отговора

Колега,
Добре дошъл.
Хайде да опиташ малко главни букви, точки и запетаи.
Трудно те четем.
8180
Извинявам се за липсата на пунктоаця. От следващия пьт ще се поправя.
denuchi - специалист
Още един технически въпрос.
Сравнявах твоите схеми с моите уреди. Имам трикрилен хладилен шкаф от старите на Торго. Там елементите са : компресор, изпарител, трв, филтър и ресивър - няма никакви невъзвратни клапани които на твоите схеми са доста. Термопомпата ми пък има само един чеквентил и няма ресивър. Ресивъра не е ли елемент задължителен за да работи системата? - това е от Краси.
а ето и моят отговор. Това Торго работи само на охлаждане, при мен системата е на топло и студено. Системата има 4-пътен вентил обръщашт посоката на фреона, при теб обръща посока на водата. И от там идват повечето елементи по схемата.
kpacи - специалист
Четирипътния вентил на практика разменя местата на кондензатор и изпарител. Възвратните клапани разбираемо са повече. Но липсата на ресивър?
denuchi - специалист
Смятай го като схемно решение. Твоята ли няма или Тогото. Всеки сам си решава да слага или не. Аз лично предпочитам да има. А малко грешка вариант номер 2, а не 3. За кое точно става въпрос за 1 или 2 да изясним нещата. Но и двете са решения на производителя.

Прикачен файл

ludost.jpg
ludost.jpg (89.05 KиБ) Видяна 5254 пъти
kpacи - специалист
1 и 2 на твоята схема едно и също ли е - ресивър.

Прикачен файл

tp1.jpg
tp1.jpg (14.77 KиБ) Видяна 5233 пъти
denuchi - специалист
1 и 2 са две различни неща. течноотделител и ресивър.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: