• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
pavkatay - майстор
аз не съм работил с този обков ама ако това ти е вратата не виждам панта -каса. тази скрита панта ми прилича на сигения, но е само половин панта :?
velsi - Почетен майстор
Тази снимка е от моя прозорец. Пантата съм сложил само за илюстрация. Колегата я е взел за да онагледи питането си. Снимката се намира по-назад в тази тема.
pavkatay - майстор
да бе, а аз се чудех откъде ми е чувството за дежа вю :-D :-D :-D
Малко да повдигна темата.Моята дограма не знам дали духа, но като завали насрещен дъжд вкарва вода, виках фирмаджиите да си я оправят, но само направиха дренажни отвори и нищо не се промени.На обкова пише GU не знам какво означава това,Моля някой да покаже със снимка точно как трябва да е поставено гуменото уплътнение и какъв модел да си търся за да го подменя,след което да направя реглаж на пантите.Опитах да намеря специалист който да извърши тази работа само, че в Бургас никой не се съгласи,после ревът , че няма работа.
pavkatay - майстор
'GU' е марка евтин( и по-лошото -калпав) обков.Единствено от тази марка съм виждал счупени зъби на мартината и то два три пъти.
Проблема ,обаче едва ли е от обкова. Тези отводнителни канали и отвори е трябвало да ги направят преди монтажа. Те служат за отвеждане на попадналата вода между крилото и касата навън.
В твоя случай е ясно, че щом и при наличието на отвори за дренаж прозореца 'връща ' вода, то тя е в по-голямо количество отколкото трябва и просто отворите не могат да я поемат. Увеличаването на броя на отворите едва ли ще ти реши проблема. Необходимо е да се ограничи влизането на водата в пространството между каса и крило.
Ако всичко при производството на прозореца е спазено това би могло да стане само с увеличаване на усилието с,което крилото се притиска към касата. Това става с регулировка на обкова.
Ако ,обаче не са спазени всички размери и застъпа на крилото е различен от указания или отводнителните канали са пробити едно към гьотере или пък при монтажа са успели да докарат 'прилична 'деформация на прозореца тогава почти няма оправия.
Силния насрещен вятър също затруднява водооттичането от дренажа,понеже създава разлика в наляганията одвете страни на отворите. Този ефект се намалява с предвидените за тази цел капачки за отводнителни канали.
Най добре е да дадеш снимки и да говорим конкретно.
Ето две снимки на 'несериозно' и една на прилично отводняване:
Ето, ама не мога да качвам :?
Лошото е,че доколкото разбрах не мога сам да си сменя обкова с по-добър. Намерих панта обаче за да я сменя трябва да сваля крилото, тук обаче отново се натъкнах на проблем всички винтове се припокриват с нещо и явно за да се свалят има определена последователност която аз не знам.Виждам една ос на горната панта която ако я избия ще ми се реши проблема Обаче е монтирана така, че да не мога да я избия над прозореца има еркер и няма как да чукна,голям филм ще дерзая дано преди да сваля всичко не прецакам целия обков. Днес пообиколих иа фирмите и това което ми направи впечатление е че при тях на мострите външното уплътнение е едно цяло докато при мен се състои от 4 парчета това дали е редно.На едни съседи им монтират дограма и там гледам че са уплътненията като при мен ,монтажника ми обясни че това бил Т образен профил и затова се правел на парчета. Добре де ама в офиса на същата фирма Т образния профил е прерязан и уплътнението е цяло,Кой ме цака с топла бира.Благодаря за помощта и продължавам да се чудя защото всеки реве, че няма пари а като поискаш да дадеш на пари за да свърши нещо все имат много работа.То като видях как си вършат работата вече нямам и желание да търся " специалист ".Снимки ще опитам да кача по-късно.
pavkatay - майстор
Уплътнението трябва по принцип да е цяло-започва в горната част на прозореца и там завършва.
Отгоре къде по средата или в някой от ъглите.Ще се опитам да прикача няколко снимки.Пантата вече я смених утре ще опитам да оправя и уплътнението. Да обаче не става оразмерих снимките съгласно указанието формата е правиле но изписва грешка Coulid not upload. Ако някой има желание мога да ги пратя на мейл да опита да ги качи.
pavkatay - майстор
В ъгъла,ако има делител. Ако е цяла каса -в средата. Уплътнението на всеки ъгъл се зарязва под 45 гр., но така,че да не се прекъсва уплътнителната повърхност( с клещи резачки го правя. целта е да се получи завоя на уплътнението в канала ).
Май малко неразбрано обясних. Ако мога ще кача снимки.
Не разбрах защо е необходимо да се сменя пантата :?
michael78 - специалист
от скоро живея в новопостроена кооперация. Дограмата е KMG с обков SI, (двуосово отваряне).Всички врати и прозорци се отварят с усилие и скърцане, а на два от прозорците има проблем като описания от HRICAVA (на стр. 3). Някой беше споменал по напред, че причината за първия проблем са близко поставените насрещници - какво значи "близко".По отношение на втория проблем ще пробвам да регулирам с винта за вертикално намествавне пък да видим.Как да се справя с насрещниците? и Друго, на горната хоризонтална "летва" на рамката нямам насрещник, а на крилото има ексцентрик.Това проблем ли е и от къде мога да купя такива насрещници.трябват ми 10 броя.не знам коя фирма е поставяла дограмата, макар че би трябвало да е в гаранция.Стана дълъг пост, но съм благодарен за отговорите ви.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: