• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 26
Всички въпроси за вилата.
tuninghuman - специалист
Моля за съвет за избор на лак или някаква друга химия за импрегниране и протекция на въпросните камъни ... порових във форума и намерих 2 коментара

1 коментар ) Най-подходящия продукт е импрегнант за камъни. Препоръчвам ти Hydrex на Tenax Spa. За повече информация www.tenax.it или www.tenax-bg.com.

2 коментар ) ...... вместо 40 лева за литър за Белинзони дай 20-21 лева за лак за камъни на Levis

чудя се какво да избера и не сум сигурен къде мога да ги намеря тези продукти поне на първите 3

1) Hydrex на Tenax Spa - това незнам дали не е само за полиран гранит
2) Белинзони - никво инфо за тях нямам
3) Levis -
4) ОРГАХИМ

http://www.tenax-bg.com./page.php?n=22706&SiteID=458

http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 23&start=7

Изображение

Лак за камък - НОВО

Предназначение: Декоративно лакиране на каменни повърхности.

Свойства:
Много висока атмосфероустойчивост - продължително запазване гланц и еластичност при големи температурни разлики;
Отлично сцепление с основата;
Покрития със сатенен блясък;
Нелепнещи покрития;
Гладки и устойчиви на драскане покрития;
Устойчиви на миене и триене покрития;
Напълно екологичен продукт – без разтворители и емисии;
Без миризма;
Висока еластичност на покритията, включително и при ниски температури;
Добро поведение при нанасяне - добра разливност и изравняване на мокрото покритие;
Добро поведение при съхранение - не образува сбита утайка, не променя вискозитета си във времето.

Характеристики:
средства за нанасяне Валяк, четка, чрез пръскане.
разход/ покривност Около 100-300 ml/m2, зависи от порьозността на основата.
съхнене/ ~ 20°C и 65% H.R. Въздушно. Сухо на пипане: 30 min;
разфасовки Пластмасови опаковки с вместимост: 900 ml, 2 L.
цвят Безцветен.
разредител Вода.
препоръчителен брой слоеве 2
housedoktor - майстор
Ползвал съм тои на Оргахим-резултата ми хареса а и е много икономичен като цена и разход
Dansaver - специалист
Привет на всички съфорумци и особено на ентусиаста tuninghuman, аз от пет години подхванах сериозните ремонти в къщи и не му виждам края, така,че смело продължавай!!!

И аз смятам да използвам лака на Оргахим само чакам да се стопли още малко и ги подкарвам моите, че и без това взех от възможно най-евтините и поемат много вода и влага, но пък ми харесват което е най-важното защото гледах камъни от 30лв/кв.м. и не ми допаднаха.
За фугирване - оксидна боя, но исках кафеникав цвят и смесих кафява и червена такава. Повечко червенее, но ....доволно!
tuninghuman - специалист
Dansaver - благодаря :)

има и още един лак - видях го днес - звучи точно на място ... въпроса е дали някои го е ползвал и дали е качествен и постига желаният ефект .... не искам след година камъните да заприли4ат на нищо ... освен това ще ми трябва количество каквото и да взема и целта ми е да не давам пари навятъра или да окипазя камъните дето ги чаках година да бъдат положени след като ги купих

http://www.polisan.bg/index.php?act=pro ... at=2&id=58

Изображение

ЛАК ЗА КАМЪК И СТЕНИ - POLIGARD

Синтетичен изолационен продукт на смолиста основа.

Характеристики
Приложение
Помощни средства

Характеристики: Препоръчва се като водо-изолационен продукт предназначен за външни фасадни стени, тераси, мазета, подове на бани, плувни басейни. Прозрачен и еластичен. Устойчив на алкали, сапун и почистващи препарати. Не се влияе от горещина и студ. При нанасяне запълва порите, като прониква вътре в повърхността. С течение на времето не се лющи. По повърхността не се задържа прах. Не потъмнява и не се замърсява.
[ На горе ]

Приложение: Повърхността върху, която ще се нанася трябва да бъде почистена от нечистотии, ръжда и масла. Влажните повърхности, трябва да бъдат изсушени с горещ въздух /например с примус/. Пукнатините и вдлъбнатините трябва да бъдат запълнени с с пълнеж приготвен от мраморен прах или в пълнежа да се добави ПОЛИГАРД за подготвяне на подходяща смес, която да се използва като маджун. /при ползване на боя на прах, може да се получи желаният цвят/. След изтегляне на пробния маджун се полира с шкурка. Нанася се само един слой

====================================================

тука има още една химия за защита на бетона ... за камъни нищо не пище ама ...

http://www.lackprom.com/index.php?optio ... &Itemid=36

Система за защита на бетон Print E-mail

Серията защитни системи за бетон и метали в условия на агресивни среди са предназначени за професионалисти със сфера на приложение специалните производства. От съществено значение при тях е резултатът, намиращ израз в ефективна антикорозионна защита, покривност и дълготрайност на покритието.

*
осигурява противодействие на бетона към разрушаващото влияние на околната среда;
*
предотвратяване на проникването на вода през бетона, т. е.то да бъде достатъчно непропускливо за вода/течности/ и газове;
*
антикорозионна защита на черните метали, повърхности и конструкции, експлоатирани в условия на атмосферна корозия и агресивни среди;
*
богат избор и гарантиран дълготраен ефект на завършващо покритие;
*
добри експлоатационни качества, когато се използват в система;
*
лесни за употреба и нанасяне с различни видове бояджийски инструменти;
*
производство на завършващи декоративни покрития по каталози и еталони на клиенти с гарантирана повторяемост на цвета.

Елементи:

1. ЕПОКИТ/ЕПОКСИ КИТ/ двукомпонентен
за дълготрайна защита на бетона

Предназначен е за поправка на бетонни повърхности, повредени от тежки химични, механични или атмосферни условия на работа. Възстановява, изравнява и заглажда бетона, чрез изграждане на плътен слой със здрава структура. Епокит запълва и изравнява метални повърхности, изложени на леко абразивно и корозионно действие. Изравнява и защитава от влага повърхности на керамични замазки. Не се свива в процеса на втвърдяване, подходящ за употреба върху хоризонтални и вертикални повърхности. Опаковки: 3 кг, 30кг

icon Инструкция за употреба (34.74 KB)

2. ЛАК ЕПОКСИДЕН ЕП-78 двукомпонентен

Предназначен е за импрегниране на бетонни повърхности, експлоатирани в условията на повишена влажност, въздействие на алкални разтвори, спиртно-бензинови смеси и повишена температура / 50-60°С/, които се експлоатират на открито и закрито. Безцветна прозрачна течност, която прониква в бетона като го импрегнира, предпазва и защитава. Ефектът е в увеличаване здравината и твърдостта срещу вода . Изпълнява няколко важни функции: предпазва, запечатва и елиминира прахоотделянето, осигурява отлична адхезия при нанасяне на завършващо покритие. Условен разход: 9-10 кв.м/л.; Опаковки: 2.5 кг, 15 кг

icon Информационен лист за безопасност (71.82 KB)
icon Инструкция за употреба (31.67 KB)

3. ЕМАЙЛЛАКОВЕ ЕПОКСИДНИ ЕП-71 двукомпонентни
Съгласувани от Министерство на Здравеопазването

Предназначени са за боядисване на метални и бетонни повърхности, експлоатирани в условията на активна атмосферна корозия и агресивни среди, включително атмосферни условия на влажен тропически климат в приморски и промишлени райони. Продуктът е в съответствие с Наредбата за съществените изисквания и оценяване на съответствието на строителнителните продукти.
Условен разход: 10 - 11 кв.м/л; Опаковки: 1 кг, 23 кг

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение
reevil - специалист
housedoktor написа:
Ползвал съм тои на Оргахим-резултата ми хареса а и е много икономичен като цена и разход
този лак придава ли на камъните по-наситен цвят все едно са намокрени или не променя изгледа им?
tuninghuman - специалист
reevil написа:
housedoktor написа:
този лак придава ли на камъните по-наситен цвят все едно са намокрени или не променя изгледа им?
определено придава и доста добре ги защитава ве4е година.
Последна промяна от tuninghuman на нед авг 08, 2010 5:49 pm, променено общо 1 път.
tuninghuman - специалист

иска ми се нещо като пергола или нещо от сорта да замисля тука на тва "подиумче"

Изображение

http://www.bisedki.ru/item_70.html

мисля да почвам да търся и нареждам гранит. павета около 25 кв - идеята ми е там да ми стои колата . мисля да положа геотекстил под тях и да не мърдат. ето това искам да поръчам - 10х10х20сн и да ги наредя на рибена кост. Ше изравня мястото , ще направя легло , полагам геотекстил, пресят пясък около 7-10 см и после паветата.
Правилно ли мисля да ги оставя малко по нагоре, защото ще слегнат 1-2 см???

Изображение

ИзображениеИзображение

междувременно докарах и вътрешните стълби до едно положение.
Реших да е ламинат за да се слее. Стане незле (на мен ми харесва) а и е е маааалко по бюджетно. Играчка беше ама сум доволен. Има още за довършване де - от двете страни + перила. Там се чудя доста дали алуминиеви или "инокс" - съвета беше за инокс че били по здрави и че алуминиевите сглобките им доста бързо се разтраквали? Някой с впечатление?

ИзображениеИзображение
tuninghuman - специалист
пролет 2010

ИзображениеИзображение

и малко зимата интериор

от днес ... още малко остана по камъните - 10 години го чакам тоя момент

tuninghuman - специалист
еи такива кямъняци на рибена кост с ъяка основа.
ще е весело нареждането им.

ТАКАВА РИБЕНА КОСТ ПОД 45 ГРАДУСА, ... А ТВА ЕНЦО ГО ДЪРПАМЕ НА СТРАНА.

ИзображениеИзображение

корабчето е адско - на тая горната плоча ще стане добре.

Естественият камък си е ест.камък мама му.
ArturDent - Почти Безобиден
Може да погледнеш и това:

Прикачен файл

Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (56.86 KиБ) Видяна 8859 пъти

Прикачен файл

Clipboard02.jpg
Clipboard02.jpg (72.77 KиБ) Видяна 8860 пъти
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20