• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
Колега hristomirov,намери ли плочки?И аз съм почти на този етап.Давай да обменим информация.От мен това:
http://meridiancommerce.eu/products/cat/41
hristomirov - специалист
Aз пръчах от NOLA7-линка е малко по-напред на тази страница.Разбрахме се и сега чакам да ми ги докарат,но тези които си изнамерил са също на добра цена.Ще видим какво ще стане.Ще пиша!Иначе почти съм приключил ,но от месец не съм се занимавал заради други ангажименти.
stiv1961 - майстор
Утре пристигат в Казанлък заедно с лепилото и фугата,в петък отивам да ги товаря,в събота започвам да лепя/живот и здраве/.
hristomirov - специалист
Aз пък чакам защото имам уговорка да ми ги докарат с техен регулярен транспорт тъй като с куриер ще ми излезе доста по-солено.
Пусни някоя снимка да видим как е станало...!
niki_sap - специалист
До колкото разбирам няма да покриваш целия басейн с плочки. Ако е така защо въобще ще слагаш плочки, а не го боядисаш? На мен лично са ми известни 2 варианта - бяло и синьо. Едната бяла, с която боядисвахме басейна на приятел беше някаква двукомпонентна - прах и течност и става нещо като рядък бял цимент или много гъст латекс. Проблема с нея беше, че се олюпи на юфка на 5-тата година - големи парчета, които са доста дебели и за следващата боя трябваше да се шлайфа тук таме за да не си личи разлика между пластовете боя. До колкото знам в момента момчето си боядиса басейна с някаква синя боя за басейни на Оргахим и вече няколко години е много доволен.
ArturDent - Почти Безобиден
niki_sap написа:
До колкото знам в момента момчето си боядиса басейна с някаква синя боя за басейни на Оргахим и вече няколко години е много доволен.
Аз пък познавам човек, който всяка година си боядисва басейна с боя на Оргахим и определено не е доволен - плочките за 4-5 години ще си избият инвестицията.
Но май идеята на колегата е друга - малко по натуралистично

П.П. Има и кафяви плочки за басейн - за да се запази "по-природния" вид
hristomirov - специалист
Боя не искам,защото 1-во е временно понятие,2-ро не с добър естетически вид и трето стените и дъното остават прекалено грапави.
Целият басейн мисля да го направя с плочки почти до горното ниво на водата и да завърша с камък-това взех като последно решение,пък каквото стане...!А за кафеви плочки не съм сигурен как ще изглежда след като се напълни,дали няма да има прекалено мръсен вид?!?Някой виждал ли е?
ArturDent - Почти Безобиден
Да изглеждат малко мръсно, но останах с впечатление, че търсиш ефекта да изглежда, като езеро, а не като басейн (син).
Сега се сешам има и такива плочици зелени на цвят, ама тогава ще изглежда като жабуняк, въпреки че цвета им е доста по-ярък от този на блатата.

Виж това:
Изображение
hristomirov - специалист
Плочките ми пристигнаха!Нямаха кафеви каквито исках ,затова взех сини и пак не точния нюанс,а малко по-светли,но като ги видях ми харесаха.Нямам търпение да ги налепя.След няколко дена по план график би трябвало да започна и...ще видим какво ще се получи!Не знам с какво да ги лепя...,с терафлекс предполагам ще стане?!
stiv1961 - майстор
Според мен лепилото трябва да е бяло.На мен фирмата,от която купих плочките ми препоръча такова лепило-аква цимент.Много е здраво.След като си свърша работата едва измивам инструментите-не е като теракола.
http://meridiancommerce.eu/products/view/9/360
Ето това ползвам.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "Кофраж и отливане на езеро-басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: