• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
NeoBoss - специалист
формулите ги има още на първата страница ама там се казва
U=~240V,I=20mA, използват се сини светодиоди с Uп=3V

навсякъде по темата се говори само за диоди вързани директно към мрежата има 2 3 мнение където някой е вързал към акумолатор ( за там ми е ясно , може направо и лунички да си вържеш) или някой вързал 3 диода към зарядно да види как светят.

аз питам каква е максималния брой при ниско волтово напрежение как се смята и от какво зависи, както и за някоя идея а не да водя безмислени дискусии както се получи в случая
sstefanov - майстор
NeoBoss написа:
... ниско волтово напрежение ...
Такова животно нема!

Формулите са еднакви за всички напрежения.
ELEMENTAL - специалист
kotaraka написа:
Както и да се смята излиза че мощността при два светодиода ще е 2 пъти по голяма отколкото пир един.
NeoBoss написа:
ELEMENTAL написа:
Консумираната мощност е 3,6вата и при 90 светодиода, и при 150 светодиода, защото и в двата случая се консумира еднакъв ток (около 15mA).
:axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe:
Разбира се, че ще е по-голяма "мощността" на светодиодите, но така или иначе консумацията на цялата схема ще си остане една и съща (при схемите от стр.1 и 2).Просто в двата случая разсейваната от резистора мощност е различна.Чудя се защо някои хора ми четат постовете по диагоналната с-ма :? .
Иначе относно начините на свързване на светодиодите (както вече спомена и Sstefanov) - не веднъж са обсъждани, не виждам причина да се описват наново.Единственото, което се иска е лицето "Х" да седне и да прочете първите няколко страници от темата.
kotaraka - помощник
Има две формули още в началото на темата.
Ще ви помоля колеги, когато искате да направите нящо, да решите какво точно искате да направите.
Няма значение какви са стойностите, формулата си е формула и толкова.
И 12 волта и 220 волта формулата е една и съща.
Само трябва да се пресметне наново.
Моля смятайте си формулите а не преписваъте наготово(има вероятност този който я е сметнал преди вас да е згрешил или да използва входни параметри различни от вашите).

Доста страници станаха в темата и се дъвче едно и също.
Здравейте! Искам да попитам как да си направя диодчета от запалки така, че да светват като натисна копче,но ще ги слагам на ролери. :?
cakev79 - специалист
vezbata написа:
Ето какво роди моята глава:
това и моята го роди,обаче исках да взема напрежението от лампата за NUM LOCK на клаватурата
meraklia - напреднал
Евала kotarak :) много добре се е получило браво :) и колко ти струва това удоволствие сметнал ли си го ?

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
gattaka - специалист
Здравейте колеги,
Искам да направя скрито осветление,като ползвам идеята с кабелния канал!Искам обаче всяка 3-ка диоди да бъде RGB!Намерих това в нета: http://www.bg-leds.com/index.php?main_p ... cts_id=126
Пише,че издържа до 30W мощност!Въпроса ми е : някой знае ли колко миливата са съответно зелен,син и червен ярки светодиоди зада го изчисля?
boltik - специалист
Здравейте.Вчера и на мен ми пуснали в пощата тази реклама.Има и картинки :) На продукти а цени.

http://www.led-as.cz/
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: