• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
pavkatay - майстор
IJAN написа:
bai_bradyra написа:
Като изключим хоросана с какво друго мога да си измажа оградата. Приемам всякакви съвети и идеи за материали. Оградата е от бетонни блокчета на височина около 2 м.

Баумит МПИ 25 ще ти свърши работа.
Ами аз това съм го ползвал за една стеничка 1,3х 2,4 м. ( с врата на нея) -Отиде ми една торба 25 кг. А то си е абсолютен ,фин, перфектен,сух,полуготов(без вода) ХОРОСАН. Това е машинна мазилка и със сигурност ще свърши работа,но дали си заслужава парите :?
Johny - майстор
chypi написа:
Аз поставих на неизмзаната тухлена ограда цокъл от гнаис и нагоре стериопор 1 см, дюбели,мрежа,шпаковах(класическа изолация) и стана чудесно много по бързо и лесно и маи по евтино от това да го замазвам с вар.Надявам се да е и здравичко и да нямам проблеми. :roll:
Te това не можах да го разбера, Каква е тази изолация на дувар?! Нещо като заключена врата в полето.
complast написа:
chypi написа:
Аз поставих на неизмзаната тухлена ограда цокъл от гнаис и нагоре стериопор 1 см, дюбели,мрежа,шпаковах(класическа изолация) и стана чудесно много по бързо и лесно и маи по евтино от това да го замазвам с вар.Надявам се да е и здравичко и да нямам проблеми. :roll:
А стиропора защо??
равна основа,по малко материал за запълване на фугите между тухлите
lordmails - специалист
Може и с каменно брашно. Скоро глдах да измазват и къщи снего ,заради ниската цена .Можеш да се пробваш.
sabuke - помощник
И мен ме интересува този въпрос, но при мен оградата е от тухли 4-ки . Казаха ми , че ако е с хоросан ,към него да се прибавя цимент за по-голяма здравина...........
pavkatay - майстор
sabuke написа:
И мен ме интересува този въпрос, но при мен оградата е от тухли 4-ки . Казаха ми , че ако е с хоросан ,към него да се прибавя цимент за по-голяма здравина...........
:shock:
То това е ясно.
Работещите в тази сфера да кажат и за нормативите за цимента.
Аз знам и съм виждал, че при зидане не добавят цимент в хоросана, но не съм сигурен, че е правилно :?
chapara - майстор
Измазването е най- евтино с вароциментов р-р.Много важна е шапката на оградата,така че да не бъде провокирана после от дъжд и сняг.После шпакловай с теракол и мрежа за топлоизолация (може и без мрежа ако няма вероятност от напукване) и ъглохранителни лайсни.След това грунд и някаква мазилка по желание,която не пропуска и не поема влага,бих заложил на минерална.А да ,вароциментовия 1:6.Ако имаш добър мазач по добре би било само с пясък и цимент,след намокряне и пердашене навреме :roll: :wink: И после пак същата процедура. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за измазване на ограда.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: