Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Илиян Илиев™ - майстор
Прав си. :wink:

Лошото е че тук има много хора, които бъркат шпакловката и лепилото за плочки. Това флексово лепило се явява като някаква панацея в строитолството. :lol:
stivemaster - майстор
Здравейте колеги. Сто пъти вече ми се налага да давам един и същ съвет "ако не искате ето такъв и по лош резултат не ползвайте вар повече НИКОГА за влагане в разтвори".Сега колега при така получилия се резултат ,ако искаш да не се занимаваш повече събори цялата мазилка до основата и положи нова ,като вместо вар в разтвора прибави пластификатор който я замества,след което шпакловай.
sabi69 - специалист
Аз мисля че не е виновна варта--имам сервиз около 45 квадрата и всички тухлени стени са измазани с вар,после шпакловка от теракол и накрая сатен-дори не съм слагал мрежа,и трета година не съм забелязал ни най малко напукано. Стените са изграждани една година преди шпакловката-би трябвало да има и олягане ,но засега няма нищо.
пп.не съм професионалист-строител,но всичко ми е минало през ръцете.
Според мен напуканото при теб е от олягане на стената.
stivemaster - майстор
Е да ама аз съм професионалист и се обзалагам че цялата мазилка е бомбирала и подкожушена и това не е от улягане повярвай ми .Все едно преведено на твоята професионална област - напукан кит да се дължи на усукване на купето.
pavkatay - майстор
stivemaster написа:
Здравейте колеги. Сто пъти вече ми се налага да давам един и същ съвет "ако не искате ето такъв и по лош резултат не ползвайте вар повече НИКОГА за влагане в разтвори".Сега колега при така получилия се резултат ,ако искаш да не се занимаваш повече събори цялата мазилка до основата и положи нова ,като вместо вар в разтвора прибави пластификатор който я замества,след което шпакловай.
Аз съм привърженик на новите технологии,но когато някоя нова технология надживее нещо от градежите на Колю Фичето и аз ще бъда толкова краен в твърденията си (но няма да съм жив) :) .
пп Един от 'пластификаторите ' използвани от него са волските кожи(поне така съм чул)
schuldiner - майстор
За да сравняваме с новите технологии, първо трябва да сме овладели старите. Моето мнение е, че повечето нови продукти са предназначени за хора, които нямат никакъв опит, искат бърз резултат и малко или много ги мързи. Но при положение, че аз не съм толкова вещ в мазилките, явно това ми мнение не е много адекватно...
Илиян Илиев™ - майстор
stivemaster написа:
Пластификатора си е сгодиа да речем примерно, но мнението ти за варта е силно преувеличено. Дри бих казал, че звучи съмнително за човек, който нарича себе си професионалист и то в областа на мазилките. :wink:
stivemaster - майстор
Колега не разбрах много какво си написал но...Бил съм нееднократно в Италия ,брат ми в момента е там ,така че спокойно можеш да пробваш това което съм написал или да питаш там някой ще те светне ,щото масово работят така. Едва след това може да се опитваш да даваш мнения особено пък язвителни Ако съм прав няма нужда да го признаваш тук , остави си го за себе си.Толкова хора съм светнал на това в последните години, някои два пъти по възрастни от мен че........ Всички са били в началото като тебе ,някои са си позволявали да изказват и мнения като тебе и после да се извиняват.
А иначе аз не се занимавам професионално с мазане ,а с избиране на мазачите и приемане на работата им след това ,както и материалите с които работят и ти казвам ,не само на мой обект ,но скоро на никой обект по ISO няма да прeдпочитат разтвор със съставка хидратна вар.Причините са прости ,никаква далавера, нито икономическа нито практическа от нея.
Илиян Илиев™ - майстор
Виж сега, не ме интересува къде си бил, нито ме интересува къде се намира брат ти. :wink:

Знам едно със сигурност - аз от 7 години се занимавам с мазилки в Италия. И не казвам нищо против пластификаторите, а че мнението ти за варта е прекалено крайно и неподходящо най-вече за човек наричащ себе си професионалист, а в какво точно си професионалист също не съм много заинтересуван, веднага схванах че не отбираш нищо от мазилки.

Относно далаверата засягаща теб това е друг въпрос макар и спорен, поне според тукашните цени. Ползвал съм няколко пъти пластификатор(не за мазилка и не знам дали същия става и за мазилка, но според мен няма причина да не стане). Та въпросното прахче беше на цена 3 евро и нещо и стигаше за 25кг цимент, а 30кг вар също струват около 3 евро. Е, спестява се от транспорт.

п.п. И за да съм по-ясен ще повторя - не отричам пластификаторите, дори напротив бих ги ползвал по-често отколкото го правя ако имам възможност. Просто споменах, че толкова рязко и категорично отричане на варта звучи смешно изречено от човек занимаващ се със строителство. И тук е момента да вметна, че самия аз не харесвам вароциментовите разтвори и ползвам предимно готови смеси(машинна мазилка).
stivemaster - майстор
Еми батенце ти сам си казваш колко му разбираш - чул си за пластификатори по телевизията и добре че си там да се хвалиш какъв си майстор мазач, ето ти пример http://www.isomat.gr/index.php?option=c ... 8&vmcchk=1 цената е от 2.5лв. - до 5-6лв./л според количеството/опаковката ,дозата ако можеш си я прецени и няма кво повече да ти кажа.С тебе няма какво да си меря така че не цапай темата.

Тема "Напукана стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: