• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Mapek - специалист
Това го пише в сайта им. Аз питах някой ползвал ли е техен двигател за направа на електровелосипед, става ли изобщо, знаете ли нещо актуално за случая от параметрите и устройството им - лагери/фтулки, консумация (КПД), безконтактни, с постоянни магнити и други такива съществени неща?
Mapek - специалист
Вижте други интересни рещенияИзображение
boltik - специалист
И вече в магазина.С по-голям мотор от предните модели.

Изображение

За цена 3000лв.Пишеше нещо ULTRA MOTOR-HIBRID.
ludiagsm - специалист
не съм писал отдавна но имам пресни впечатления от в4ера и от днес , аз също минах на хъб мотор 1000вата 48 волта :) максималната скорост е 53км в час а пробега все още не съм го засекъл ,днес изминах 28 км и батерията не беше клекнала , самата батерия аз малко я преправих в триъгална форма така че да пасне в средата на рамката. Резултата е по-добро разположение на центъра на тежестта. И като цяло ускорението на хъба е по-добро , няма загуби в триенето на вериги и шум няма да се цапа човек от смазка и тн. http://ludiagsm.snimka.bg/tuning/hub-mo ... 516779.all
ludiagsm - специалист
Вчера се повозих из София минах 34 км и батерията тръгна да пада остана само жълтия индикатор и като давах газ оставаше само червения тоест почти до край, а днес малко тест извън града. Направих преход4е от София кв Толстой по бул Ломско шосе с.Волуяк ,гр.Костинброд до село Драговищица общо 19км от блока ми до вилата на зет ми и сестра ми за 27 минути, след това час и половина заряд и нов преход Драговищица кв Требич само че по малко по-кратък маршрут през селата: с.Гуляновци ,с.Мрамор ,с.Житен от там по околовръстното и София кв.Требич общо 16километра за 22 минути. По пътя от с Драговищица към кв.Требич направих клипче голям кеф http://www.youtube.com/watch?v=BRrVbC1vRds
ludiagsm - специалист
малко ъбгрейд :) http://www.youtube.com/watch?v=-DTxWwQmVqE вече колецето е 2х2 и ускорява двойно по-добре максималната скорост на равно се качи на 56 км/час , а в баирите сеувеличи доста преди баирчета които качвах с 39-40 сега ги качва с 49-50км/час голям кеф е :) не съм засекъл още пробега но вече идва ред на регенеративното спиране с което ще възтановявам поне 25-30% от енергията при спиране обратно в батерията.
geordgeo - специалист
Човече,шапка ти свалям :)
ludiagsm - специалист
geordgeo написа:
Човече,шапка ти свалям :)
Благодаря ти ,аз просто споделям впе4атления и се надявам да има полза за някои :)
Здравейте колеги, имам два електровелосипеда, на единия акумулатора му се скапа още първата година, а на втория - на третия месец. Питам каква може да бъде причината за това, тъй като контролерите имат ограничител на разреждането на акумулаторите и изключват електромоторите. Зарядните не допускат презареждане на акумулаторите. Може би защото са китайски или нещо друго :? Някой ако знае нещо по въпроса, нека да ми пише. За уточнение акумулаторите са херметични с гел 12v, 12ah.

Предварително благодаря! :wink:
ludiagsm - специалист
georgi vasilev georgiev написа:
Здравейте колеги, имам два електровелосипеда, на единия акумулатора му се скапа още първата година, а на втория - на третия месец. Питам каква може да бъде причината за това, тъй като контролерите имат ограничител на разреждането на акумулаторите и изключват електромоторите. Зарядните не допускат презареждане на акумулаторите. Може би защото са китайски или нещо друго :? Някой ако знае нещо по въпроса, нека да ми пише. За уточнение акумулаторите са херметични с гел 12v, 12ah.

Предварително благодаря! :wink:
Най-вероятно е от акумулаторите или някой от тях трябва да ги замериш кой колко волта има на клемите
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: