Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
PLOCHKATABG - специалист
shotik написа:
Не съм взимал участие в дискусии по строителство,но тук мисля да споделя следното :
Перлита е материал ,който почти не поема влага ,как и защо трябва да се увлажнява не ми е ясно.Това е материал ,който не влиза в добро взаимодействие ,както са останалите строителни материали -вар,цимент с пясък ,чакъл и филц и с гипс.
Колкото повече е перлита ,толкова повече ще се понижи здравината на строителният материал.
Изолацията едва ли ще е достатъчно добра.
По новите сгради с термоизолационни материали и найлоновата мрежа се вижда калко бързо се напука и падна мазилката ,която и без това е толкова тънка,само скрива нещата под нея.
Мисля ,че не е редно да се прави така,мое мнение,без да съм работил това ,само от наблюдение.
:?
Перлита поема много влага и трябва да се намокри задължително !
shotik - майстор
PLOCHKATABG написа:
shotik написа:
Не съм взимал участие в дискусии по строителство,но тук мисля да споделя следното :
Перлита е материал ,който почти не поема влага ,как и защо трябва да се увлажнява не ми е ясно.Това е материал ,който не влиза в добро взаимодействие ,както са останалите строителни материали -вар,цимент с пясък ,чакъл и филц и с гипс.
Колкото повече е перлита ,толкова повече ще се понижи здравината на строителният материал.
Изолацията едва ли ще е достатъчно добра.
По новите сгради с термоизолационни материали и найлоновата мрежа се вижда калко бързо се напука и падна мазилката ,която и без това е толкова тънка,само скрива нещата под нея.
Мисля ,че не е редно да се прави така,мое мнение,без да съм работил това ,само от наблюдение.
:?
Перлита поема много влага и трябва да се намокри задължително !
Щом е така се съгласявам,но аз поне не съм виждал потънал перлит .Приключвам с отговори,не ми е потребно да знам,просто случайно се зачетох.
rendo - специалист
Ето вече предаването излезна - Гледайте от 19 до 22 мин да видите те как го обясняват че имайки перлит треябва да се бърка доста и то с баркалка - ама става ли за мазане - не ли :?
http://www.misiamoiatdom.com/169-%D0%BF ... 1%82%D0%B0
ebahti - майстор
това не е варов разтвор спецялна зидарска смес.....
Gamma - специалист
Момци, първо си разяснете какво е перлит, че като гледам някои, викат перлит на стиропорените гранули :wink:
chapara - майстор
Gamma написа:
Момци, първо си разяснете какво е перлит, че като гледам някои, викат перлит на стиропорените гранули :wink:
:? :lol: :lol: :lol: :lol:
chapara - майстор
Набъбнал перлит.
Съобразно зърнометрията се произвеждат две марки марки набъбнал перлит:

Марка А – фракция 0 – 3.0 mm. Високоефективен, лек, бял, насипен топлоизолационен материал, биологически устойчив, инертен, практически негорим. Използва се основно в строителството като топлоизолационна посипка в широк температурен диапазон (до + 9000 С). Като пълнител в разтвори за приготвяне на мазилки, в това число и при изготвяне на огнеупорни разтвори и замазки. Употребява се изготвяне на топлоизолационни бетони и направата на топлоизолационни изделия и др.

Марка В – фракция 0 – 1.2 mm. Високоефективен дребнозърнест набъбнал перлит, лек топлоизолационен материал, който се използва като топлоизолационна посипка в температурен диапазон до -2000С. Влиза и в състава и на сухите мазилки.

Набъбналият перлит се предлага в опаковки от 100-литрови полиетиленови торби.

Изображение
$64EN - специалист
преди години бях върл противник на перлите . попаднах на едно "изпълнение" с перлит , което трябваше да махам и не ми допадна . сега обаче като разбрах как се борави с него го исползвам за всякакво пълнене. незнам за топлоизолационни качества , но значително намалява килата при обемни мазаници :-D .
става много здраво и няма от какво да се притеснявате .
процедурата я описаха колегите.
сипва се вода
слагасе количеството перлит
бърка се
добавят се и други съставки и се бърка докато е готово.
използвал съм го за разреждане на гипсови шпакловки , хоросанови р-ри и замазки.
много е важно обаче да се спазва определена пропорция за всичките бъркала.
когато го използвам за хоросан , се подсигурявам и го правя малко по-силно циментов р-ра.
забелязал съм , че дърпа мн. вода и след измазване е необходимо да се мокри стената яко за да не напуква. тва се прави и като няма перлит де . - говоря за хоросан , за гипсови р-ри не се мокри!
за гипсови р-ри го ползвам с гипсово лепило .
такаче рендо тествано е става яко здраво бъркай смело :)

Тема "Термо хоросан - Бабини-Дивитини ли е това ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: