Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
FLUID - напреднал
Да, този проблем се решава лесно.
velsi за 500-те реда ли става въпрос?Как се лекува програмката?
velsi - Почетен майстор
Има един файл с разширение .lic който оправя нещата. Направо си потърси излекувана версия.
RosBos - напреднал
Май в data има такава.
RosBos - напреднал
Здравейте,

Варианта с траф от микровълнова е неосъществим за захранване на стъпковите мотори. За емаилиран проводник по магазините се намира само 2мм диаметър и на цена 25 лева за 200 грама. Когато ми казаха тази цена помислих че ми предлагат злато :-D :-D :-D :-D . Навиването на 6 мм^2 с изолация успях да го докарам до 12 V повече намотки не влизат.
Та имам въпрос за варианта с 2 12 волтови, 150-200W-ви трансформатора (за халогенни лунички). За кой вид става дума. За тороидален трансформатор знам че става, а електронен трансформатор дали ще стане.
FLUID - напреднал
RosBos, какво имаш предвид :
Та имам въпрос за варианта с 2 12 волтови, 150-200W-ви трансформатора
Защо два трансформатора?
RosBos - напреднал
Взех си за стъпкови мотори от Пловдивските принтери, а за тях от опити на хора във форума най-подходящи са около 30,V.

2.12=24 след токоизправител 28 – 30,V. Ако бъркам някъде поправете ме.

Търсих втора рака трафове на 24,V, но им искат космически суми, а и са не много точни като волтаж или имат една камара напрежения които не ми трябват.
nivanov - специалист
Хората много отдавна са измислили импулсните захранвания ... Вярно, че за читава аудио техника не стават, но в твоя случай са идеалните захранвания :>
RosBos - напреднал
Първоначалната ми идея и на мене беше за импулсно захранване. Удобството е, че си е си подава направо 24 DC обиколих доста магазини в София но не намерих нищо над 5A. Само във един на Мария Луиза до Лъвов мост има богат избор, но и там или не е подходящо напрежението или е нисък ампеража. А и 24V е доста по ниско от 30V. Друг вариант е да сложа по голям радиатор на драйверите и да пробвам със следващото напрежение на импулсните захранвания, не помня колко беше но май беше над 40. При първа удобна възможност тръгвам по центъра да обикалям и ще видим какво ще излезе.
STEPER - специалист
RosBos написа:
При първа удобна възможност тръгвам по центъра да обикалям и ще видим какво ще излезе.
Няма какво да обикаляш по магазините.
Ето тук можеш да си избереш:

А това мисля че е подходящо:
http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... 0%9E%D0%9A
STEPER - специалист
Здравейте,
Някой може ли да сподели как се настройва MACH3,:? така,че при първоначално включване,
машината да заеме изходна позиция - HOME,
а така също и как се настройва софтуерно позиция - LIMIT :?:
Предварително Благодаря,
Поздрави

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: