Да, този проблем се решава лесно.velsi за 500-те реда ли става въпрос?Как се лекува програмката?
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
FLUID
- напреднал
5467 мнения в "CNC машина гравьор"
RosBos
- напреднал
Здравейте,
Варианта с траф от микровълнова е неосъществим за захранване на стъпковите мотори. За емаилиран проводник по магазините се намира само 2мм диаметър и на цена 25 лева за 200 грама. Когато ми казаха тази цена помислих че ми предлагат злато
. Навиването на 6 мм^2 с изолация успях да го докарам до 12 V повече намотки не влизат.
Та имам въпрос за варианта с 2 12 волтови, 150-200W-ви трансформатора (за халогенни лунички). За кой вид става дума. За тороидален трансформатор знам че става, а електронен трансформатор дали ще стане.
Варианта с траф от микровълнова е неосъществим за захранване на стъпковите мотори. За емаилиран проводник по магазините се намира само 2мм диаметър и на цена 25 лева за 200 грама. Когато ми казаха тази цена помислих че ми предлагат злато

Та имам въпрос за варианта с 2 12 волтови, 150-200W-ви трансформатора (за халогенни лунички). За кой вид става дума. За тороидален трансформатор знам че става, а електронен трансформатор дали ще стане.
RosBos
- напреднал
Взех си за стъпкови мотори от Пловдивските принтери, а за тях от опити на хора във форума най-подходящи са около 30,V.
2.12=24 след токоизправител 28 – 30,V. Ако бъркам някъде поправете ме.
Търсих втора рака трафове на 24,V, но им искат космически суми, а и са не много точни като волтаж или имат една камара напрежения които не ми трябват.
2.12=24 след токоизправител 28 – 30,V. Ако бъркам някъде поправете ме.
Търсих втора рака трафове на 24,V, но им искат космически суми, а и са не много точни като волтаж или имат една камара напрежения които не ми трябват.
RosBos
- напреднал
Първоначалната ми идея и на мене беше за импулсно захранване. Удобството е, че си е си подава направо 24 DC обиколих доста магазини в София но не намерих нищо над 5A. Само във един на Мария Луиза до Лъвов мост има богат избор, но и там или не е подходящо напрежението или е нисък ампеража. А и 24V е доста по ниско от 30V. Друг вариант е да сложа по голям радиатор на драйверите и да пробвам със следващото напрежение на импулсните захранвания, не помня колко беше но май беше над 40. При първа удобна възможност тръгвам по центъра да обикалям и ще видим какво ще излезе.
STEPER
- специалист
RosBos написа:При първа удобна възможност тръгвам по центъра да обикалям и ще видим какво ще излезе.Няма какво да обикаляш по магазините.
Ето тук можеш да си избереш:
А това мисля че е подходящо:
http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... 0%9E%D0%9A
Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература