Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
evil - специалист
Точно за това става въпрос колега ..... тук е БГ ние ползваме уреди произведени за стотинки в Китай с кофти качество или втора употреба уреди от Европа който са били изкарани на тротоара защото ДТЗ ги изключва или пък 20 годишни Раховци за който за ток на отечка няма какво да коментираме ........И аз съм имал случей в който съм шунтирал защитата на две годишен бойлер по настояване на собственика . Та в тоя ред на мисли се чудя защо монтираме апарати който изискват от нашите уреди да отговарят на стандарти на който самите ние не можем да отговорим :lol:
todortv - майстор
evil написа:
И аз съм имал случей в който съм шунтирал защитата на две годишен бойлер по настояване на собственика .
И защо го направи? Собственика като настоява толкова да си я шунтира сам.
evil - специалист
"""""И защо го направи? Собственика като настоява толкова да си я шунтира сам.""""""

Ми щото плаща :lol:

П.П. И по-странни въпроси съм чувал :lol:
lubomirlz - специалист
Ей злият, това е като да дадеш на малко дете зареден пистолет.
todortv - майстор
evil написа:

Ми щото плаща :lol:

П.П. И по-странни въпроси съм чувал :lol:
Ами като плаща прескочи до магазина и му вземи двойно.
Не трябва да правим компромиси със занаята си!!!
И после си спа спокойно и доволен от заработената сума?!?
evil - специалист
Че сигурно над 95 процента от българските домакинства са на АП-та , те деца със заредени пистолети ли са :lol: просто това е като да имаш 10 годишна кола но да не отговаряш на критерийте на комшията ти според който една кола мине ли 5 години не е вече кола :lol: ..... Просто искам да кажа че дефектнотоковите са хубаво нещо но при нас са малко "Всичко Мара втасала само не се сресала" :lol:
lubomirlz - специалист
Виж сега тя колата може и да е 30 годишна и пак да е в добро техническо състояние, но щом дтз е изключила значи утечката е била над 20 мА и както и да го смяташ изолац. съпротивление било около 10 килоома, което е много под допустимият минимум.
Та след като си констатирал че уреда не отговаря на изискванията и е опасен за здравето и въпреки това, ти като специалист запознат с опасностите си шунтирал защитата, за мен това си е престъпна небрежност.
mirk - майстор
evil написа:
Че сигурно над 95 процента от българските домакинства са на АП-та , ***
Най много 50% - 60% останалите са със стопяеми патрони :lol: от които половината са със тел.
stivemaster - майстор
Момчета не се заяждайте и не се правете на по католици от папата че човека признава очевидното.Всеки който се занимава професионално знае такива истини за панелните жилища правени преди 35-40 години че ако вземе да ги споделя ......В момента инсталациите на повечето от тях без нищо включено имат по 1А , така че ...... .Отивам в клиент - ще почвам ремонт но човека изрично уточнява - инсталацията няма да се пипа "ще трябва някой само отделни неща да оправи" В кухнята комбиниран хладилник на 6 месеца биел ток от серпентината отзад !!! и пералнята бие ток но само ако докато бъркаш вътре ,се държиш за металния кант на летия плот над нея !!! Егати и държавата.
blv - специалист
Причината за сработването на ДТЗ може да се крие на друго място. Неправилно свързване е много вероятна причина при схема TN-C-S, хлабави връзки( в табло, в кутиите, в бойлера), стара инсталация. Преглеждаш всичко и тогава казваш, виновен да се шунтира. Но има една
наредба 3, в която пише, че консуматори в влажна среда се защитават с АП и ДТЗ.

Тема "Проблем с ДТЗ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: