• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
cakev79 написа:
мисля,че е изчерпана вече,моля за затваряне
Какво ще рече изчерпана, колега? Приятелят ти оправи ли се проблема? Ако да, от какво се е оказало, сподели? Нали утре някой друг може да има същия проблем...
cakev79 - специалист
не е оправен автомобила,но всички пишете са диагностика
MamaMy - майстор
Да погледне за изгоряла крушка на стоп! Също светва лампата на АБС-а. :wink:
mumar - специалист
Във финансова криза съм- то кой ли не е... :?
Ама тези дни ще се водим пак на "лекар" и ще докладвам за новости.
Гумите са ни еднакви :lol:
Chefo77 - майстор
mumar написа:
Гумите са ни еднакви :lol:
Колега, въпросът е глупав, но сериозен. Ако от едната страна си със 185х60, а от другата - със 175х60 (примерно), отчита грешка поради различните ъглови скорости. Затова питам :wink:
ArturDent - Почти Безобиден
Е пък чак толкова различни? Той който си сложи такива различни гуми не би трябвало да му пука за ABS.
А какво прави ABS в завой - та там май ъгловите скорости са доста доста по-ралични от тия 12 мм, които посочваш. По твоята логика в завой ABS не работи ?
cakev79 - специалист
ми то тогава и манометъра трябва да е постоянно в джоба
lov - майстор
При втория тест на системата при първоначалното потегляне точно това прави сравнява за известно време ъгловите скорости на всички колелета както и нивото и качеството на сигналите от отделните датчици. И не е чак толкова глупава че да не може да прецени кога автомобила е в завой и има различни скорост. И още колко други неща следи но за тях не не съм писал да не говорим когато сработва в режим на спиране щото ще се обърка колегата а ти и я изкара хептен тъпа.

А мнението ми относно въпроси по АВС да се търсят в съответните форуми за дадения модел автомобил. Та нещата са отсеяни с по честите дефекти и техните признци.
mumar - специалист
Разбрах ти тънкиот намек колега!
Спирам да коментирам [-(
lov - майстор
Май не си го разбрал тънкиот намек.:shock:

При теб случая е изключително особен нуждаеш се от майстор дето разбира или поне има техника за диагностика. Не е възможно лампата да ти свети и да няма нищо записано в паметта за грешките. Светне ли лампата забрави че имаш АВС . Тя единствено само това показва че е езключена системата. Абсолютно нищо друго.
Те такова животно няма намерил си или много глупав майстор или е тотален мошенник.

Има само един вариант наистина да ти работи при светеща лампа. И той че че автоджамбазите правеха номера да прекъсват лампата и да я вържат паралелно към някоя друга та като вкараш ключа и си прави чека на цялата система после да изгасне с тая която е вързана в паралел. Замазват повредата. Правят го и на други неща не само за АВС. И сега тва другото ти е дало фира. Я провери дали някоя друга лампичка не то свети кога дадеш на контакт. Щото ще се окажеш уникален случай дето са маскирали нещо а то е бачкало.
  • 1
  • 2

Тема "лампа ABS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: