• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за дърводелството
shadowman - майстор
Смисъла на темата е такъв: когато направим нещо и се сетя да го снимам го качвам тук, хем да чуя някое друго мнение а и пък може на някой идея да дам.
Крайните страници са одебелени с ивици по 10см за да не тежат, хванатаи са за страницата на шкафа и за тавана му. Самия шкаф има от тази страна (където е страницата) 3 крака, носещо е дъното. Този начин съм си го измислил аз на базата на опита ми в работата.
goran2, дали съм майстор или майсторче не е чак толкова важно, не ме познаваш кой съм, че да даваш подобни заключения, това не ми е първата подобна тема тук, помогнал съм със съвети и чрез снимков материал на доста хора. Ако няма хора в този форум занимаващи се професионално кой щеше да дава идеи, съвети? И как Соло щеше да си направи спалнята примено?...
Колега kendal, не си правя евтина реклама, виж от къде съм и си помисли кой ще дойде при мен (някой от Варна или от София?), инак съм пускал теми с повече снимки по-време на монтаж.
Шоп-е, моето мнение се препокрива с това на miliad, но ще кажа (а и на него да обясня) за краката които съм използвал. Това са крака на Camar пригодени за реглаж и през дъното на шкафа след пробиване на отвор, това за мен е най-здравия крак в този си вид.

Изображение

http://www.camar.it/piedini_att_sep_plast.php#

... така и неразбирам какво толкова лошо съм направил?
Последна промяна от shadowman на пон юли 12, 2010 8:26 pm, променено общо 1 път.
Spokoiniq - майстор
Не му се връзвай на горан, виж в профила му няма едно полезно мнение, замо заяжданици и перчене.Е такива келеменца как ги обичам на една лопата разстояние... :x
sasooooooooo - "специалист"
На мен също ми беше и ще ми бъде полезен. Хората със знания и желание за помощ си личат от далече...
kendal - специалист
колега shadowman не ме разбра правилно на мен това дали е реклама или не темата ти изобщо не ми пречи ,стремя се да бъда в добри отношения с колегите , ако не ти харесва тона в това което съм писал по горе трия го веднага само кажи . а раковски къде се намира? желая успех
шоп - майстор
shadowman, може и аз такива крачета да съм купил за кухнята която скоро си направих, но не съм и забелязал, че с разпробиване на дъното може да се регулират и отгоре:-). Пак бързо се оправих с нивелирането защото пода бе равен. Поне така изглеждат и струваха горе-долу два и нещо комплекта от 4 бр. Но едва ли са маркови и издържат толкова колкото с тези които работиш ти.
Давай в същият дух, хора като теб са много полезни тук. Когато се сетиш щракай с фотото по нещо и го меткай тук. Които има интерес ще го разгледа. Например аз съм на вълна гардероб с плъзгащи врати. Гледам и разучавам защото си признавам нямам НИКАКЪВ опит в плъзгащите системи.
shadowman - майстор
Тоя крака ги продават в найлонов пакет по 4 бройки и с цена окло 6 лв. За кухни използвам волпато по около 50 ст. бройката, инак има разни по 30-на ст. от с турски произход (главно от 3 части) които хич не харесвам. Относно плъзгащите врати, най-лесен и евтин вариант е да се използват механизмите на MEPA (аз лично не ги харесвам, но ако някой иска нещо по-тънко те са насреща) -> цък и кант-дръжки и капачки според вида и парите -> цък.
kendal - специалист
shadowman,на снимката мернах част от кантиращата ти машина каква е ако не е тайна?
shadowman - майстор
Griggio, взехме ги от ваш съгражданин, тенор-а.

http://www.griggio.com/index.php?page=s ... t&Itemid=1
kendal - специалист
личен приятел ми е . доволен ли си от нея ?с гилотини или триони беше агрегата подрязващ надмярката вдължината на канта,че забравих вече.
shadowman - майстор
С гилотина реже канта с надмярка, с циркулярен трион реже на точен. Машината си работи, но на Теньо му куца сервиза и то яко. На циркуляра мога да отрежа почти всичко което може да се ортреже, но с тая машина съм малко скаран, мога да наглася фрезите горе-долу. От него купихме още циркуляр и многошпинделна, но а си кажа честно аз не останах много доволен от съвместната работа щом вече съм провел разговор за подръжка на машината с КАМЕ, имаше и друга работа коят лично мен ме ядоса много ама след дъжд качулка. Като го видиш го питай за какво съм му се обаждал преди време (ако ме помни), не ми се пише тук, ако искаш на лично мога да обясня.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Гардебоб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: