• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ZORRO 1972 - специалист
немога да повервам.........................вече мога да пращам снимки

Прикачен файл

P100708010.jpg
P100708010.jpg (88.92 KиБ) Видяна 4907 пъти
ZORRO 1972 - специалист
това е кутииката.ако можшх и да я завъртя/снимката/

Прикачен файл

P100708009.jpg
P100708009.jpg (134.85 KиБ) Видяна 4905 пъти
ZORRO 1972 - специалист
колеги щом може да се качват снимки,утре ще направя нови на машинката,инвертора,де.
mirk - майстор
Малко доуточняващи въпроси за публиката от България :lol:

Мотора е трифазен и инвертора ти прави от монофазен - трифазен дотук добре. Таблото за управление с какво захранващо напрежение е и как е решен проблема с трафа на 380V. Ако и него захранваш от инвертора мисля че не е добре, тия инвертори променят напреженнията в фунция от честотата а това хич няма да се хареса на автоматиката.

Иначе Омрон е добър избор, виждал съм преди 10 години демонстрация на точно твоя случай в един офис на техен представител.
lubomirlz - специалист
трафа има възможност за включване към 220в.
ZORRO 1972 - специалист
как да вържа инвертора към мотора,на звезда или триъгълник.ако некои може да пусне една схема на свързването че,да не го изгоря.
fikata - майстор
ZORRO 1972 написа:
как да вържа инвертора към мотора,на звезда или триъгълник.ако некои може да пусне една схема на свързването че,да не го изгоря.
Нормално е да е звезда, но препиши данните от табелката /клемната кутия/и ги пусни тук да ти кажем...
mirk - майстор
Нормалното тук, там може да не е нормално :lol:
Според мен двигателя трябва да е свързан както е бил оригинално за 3 фазно захранване. Ако е за напрежение 230/400V това е звезда, ако е за 400V/690V е в триъгълник при мрежа 3х400V. Инвертора си има грижата да му осигури трифазното захранване. Разбира се може в упътването на инвертора да пише и някакъв друг начин на свързване.

Цялото оперативно табло трябва да е захранено самостоятелно на 230V чрез пресвързване на трафа.
fikata - майстор
mirk написа:
Нормалното тук, там може да не е нормално :lol:
Разбира се може в упътването на инвертора да пише и някакъв друг начин на свързване.

.
На инвертора му е се тая дали ще захрани двигател на звезда или триъгълник.А може звезда-триъгълник да храни. Няма инвертор само за звезда или само за триъгълник...
/Очен лекар по ляво око и ушен лекар по дясно ухо/
:-D
lubomirlz - специалист
Е да ама на двигателя не му е все едно, по-добре е да се захрани така както си е указано на табелката.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "инвертор от 220 на 380 волта или подемник за автомобили." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: