• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
root666 - специалист
Здравейте,

Купих си диспенсер за течен сапун за вграждане

Изображение

Искам да го монтирам на плота в кунхята. Трябва да пробия дупка минимум 25 милиметра в плота. Има ли толкова голямо свредло за дърво или трябва да търся някаква боркорона?
shadowman - майстор
То става и 35мм, гледай отвора да ти е малко по-голям, че да може да го силиконираш добре и да влиза свободно джагата. Инак най-доброто му място е на самата мивка, и да но не си взел на интеркерамик, че най-много година.
root666 - специалист
Мивката няма място даже смесителя да излезе от нея, камо ли диспенсера. От този тип е:

Изображение
torbalan - Дървен философ
има такива свредла за дърво - приличат на голяма отверка с остро връхче по средата...
в наше село и има дори в дин магазин, който по принцип е за хранителси нтоки :)
Osiris - специалист
Става и с фрезер :wink:
шоп - майстор
:-)
купи си един комплект боркорони за 10 ина лева и ще имаш 6-8 различни размера да кажем от 20 до 60 мм.
DTIvanov - специалист
Колега, дано не съм прав, но мисля че ще береш ядове с диспенсъра, понеже е предвиден за монтаж на мивката и съответно дължината на резбата на гърловината не е достатъчна за монтаж на плота. Ако случаят е такъв, от долната страна на плота правиш глух отвор с по-голям диаметър с дълбочина около 20 мм (30 мм при плот дебел 38 мм) и след това довършваш с нужния диаметър догоре. Идеята е законтрящата гайка да влезе в плота. На тези, които аз съм монтирал, операцията я извършвам с фрезери за панти ф35 и ф20.
root666 - специалист
Предвиден е, плота е дебел 30 мм, а резбата над 35 мм. Колега DTIvanov, пратил съм ви лично съобщение с молба за оферта за кухня масив, ако искате да продълбжим и на мейла, root666 :roll: abv.bg
Петрво - напреднал
Боркорона с размер 35 мм :)
Тани - модератор
Ядовете ще са от друго естество! При всяко ползване на сапун и вода (батерията) ще се стичат капки по плота . Ако е възможно все още смени мивката с такава с плот , за да се стича водата в мивката! Аз в момента съм временно с подобна мивка и батерия монтирана на плота , та говоря от личен опит :)
  • 1
  • 2

Тема "Дупка в кухненски плот - с какво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: