Мечтата на всяка домакиня
Здравейте! Нов съм във вашия форум, както личи. Разраотих проект за кухня на SolidWorks и бих желал да чуя мнението на експерти. Мисля да дам за разкрой елементите и да я сглобя сам.

Погледнато отгоре:
http://ivanpp.snimka.bg/architecture/ku ... 5.19637792
Общ изглед:
http://ivanpp.snimka.bg/architecture/ku ... 5.19637791
Общ изглед без плота:
http://ivanpp.snimka.bg/architecture/ku ... 5.19637790
Общ изглед без плота и вратичките:
http://ivanpp.snimka.bg/architecture/ku ... 5.19637788

Доста неща попрочетох по въпроса, но ми останаха неясноти.
- какво е отстоянието на вратичките една от друга за да могат да се отварят.
- каква е техниката за направата на кутията не чекмеджетата и отстоянията( макар зависимостта от водачите )

Прикачен файл

top.jpg
Изглед отгоре
top.jpg (92.66 KиБ) Видяна 12222 пъти
Liubo3 - специалист
Нали не очакваш да си издадем тайните на занаята и то в форум...
Ще спомена само че разстоянието не се смята като разстояние между вратичките.Очаквам с нетърпение да видя реализиран проекта ти а относно SolidWorks......ето нещо от мене.
http://liubo2.snimka.bg/advertising/kuh ... kti.478048
solo5 - майстор
Liubo3 написа:
тоя пък :lol:
да не си мислиш, че само ти ги знаеш въпросните тайни
това е форум и е нормално да очаква някой да му сподели въпросните тайни
ти за какво влизаш в този форум, ако не за да научиш или покажеш какво знаеш?
$64EN - специалист
ivan_petkov_stz написа:
от тук ще разбереш каквото ти трябва :)
ivan_petkov_stz написа:
- каква е техниката за направата на кутията не чекмеджетата и отстоянията( макар зависимостта от водачите )
чекмеджетата може да се хванат с дибли , с винтове , с двете.
отстоянието ( поне на водачите , които ползвах ) е 25мм , но и 26 да е не мисля че ще е проблем , поне при мен не беше за първата кухня.
габарита за чекмеджето = светлия отвор - 25мм.
тото - специалист
ivan_petkov_stz написа:
В темата, която ти е посочил $64EN, в началото има схемата с трите вида панти за стандартния случай - 90 градуса м/у врата и странИца. Ако шкафчетата са отделни модули, със самостоятелни странични плоскости, използваш първия вид панти. Някои ги наричат панти с пълно препокриване на странИцата.
Трябва да избереш вида на канта като дебелина. Има най-малко два вида - тънък - 0.45 мм. и дебел - 2 мм.. Когато поръчваш нарязването, трябва да извадиш дебелината на канта от крайния размер и полученото да се даде като размер за рязане. Тоест след кантирането да се получи желания размер. При вратичките трябва да предвидиш и луфт между тях и детайли отгоре и отдолу. Аз намалявам размера на вратите от всички страни с по 2 мм. при тънък кант. Така между две съседни врати се получава 4 мм без кант и 3 мм. в готов вид. Такъв луфт ме устройва. После от реглажа на пантите вратичките се подреждат точно.
Чекмеджетата ги правя така:

Изображение
Дъното на чекмеджето /фазер/ можеш да монтираш с винтове или ако ти нарежат канали - да го затвориш в тях.
За да определиш широчината на кутията на чекмеджето, трябва да си избереш водачите. Така ще знаеш колко да приспаднеш спрямо светлия отвор на шкафа.
Фасонните чела монтирам след като съм сглобил и сложил чекмеджетата на водачите в шкафа. Така ако е "избягало" нагоре или надолу самото чекмедже може да се коригира грешката и отпред всичко да е Ок.
Мисля да дам за разкрой елементите и да я сглобя сам.
Поздравления за което ! :)
И успех !
Liubo3 - специалист
solo5 написа:
Liubo3 написа:
тоя пък :lol:
да не си мислиш, че само ти ги знаеш въпросните тайни
това е форум и е нормално да очаква някой да му сподели въпросните тайни
ти за какво влизаш в този форум, ако не за да научиш или покажеш какво знаеш?
Засрамен съм от облика си на задник от снощи :-D
Та ако мога да компенсирам.....
ВРАТЧКИТЕ -Ако имаш шкаф широк 500мм тя трябва да е 497 или -3мм от широчината.От този размер отделно приспадаш дебелината на кантовета (ляв-десен)
ЧЕКМЕДЖЕТАТА-лицето им по същия начин а отсоянието за механизъм по опис е 24мм но го прави 25мм за да избегнеш със сигурност стърженето :)
Fitibaldi - специалист
аз ти препоръчвам за чекмеджетата да използваш метабокс (релси със страници). така ти се налага да разкроиш и сглобиш само вратичка, дъно и гръб на чекмеджето
kobutan - специалист
за вратичките - панти покрит кант - по малки 3 или 4 мм от ширината на шкафа. кантове - пвц дебелина 2 мм слагай, меламина го забрави
чекмедже - ролкови водачи - дбелината е дадена 25 +-1, така че я прави 26 мм. и пантите, и ролковите водачи могат да компенсират някой мм.
за чекмеджета - ако са ролкови водачи как ще сметнеш самото чекмедже и големината на лицето? колко да е отстъпа отгоре и отдолу или казано другояче с колко мм лицето да е по голямо от самото чекмедже и как да е разположено точно?
взе ми си и някоя лесна програмка за мебели - кичендроу, ално, да не говорим за другите руски. защо се мъчиш със солидуоркса? не че не става, не че не е хубава програма, ама като гледам проекта ти, както и на други колеги проектите на аутокад направо се чудя защо се мъчат със сложни програми, като кичендроу например веднага ще й хванеш цаката, картинката ще е много по добра и т.н.
Петрво - напреднал
Прилично е проектчето.Само имам едно въпросче,челната летва на ъгловия горен щаф каква роля играе...задънка ли е какво е ? :) И защо не уголемиш ъгловия шкаф и не го направиш с две врати и 180 градусови панти....... Поздрви :razz:
shadowman - майстор
Петров, пантите за ъглов шкаф са 170+60 градуса.

Тема "Проект на кухня SolidWorks" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: