• 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
rmanov - специалист
Здравейте,наложи се да почистя проектора от прах и сега имам двоен образ.Намествах чарковете но двойния образ си седи, някой знае ли от какво може да е .Блаодаря.
rmanov - специалист
Оправих нещата.
zzuzi - специалист
Изображение
Добра идея за охлаждане (кутията от "Старопрамен" не я коментираме)

А като стана дума за лампи...някой играл ли си е с натриеви или живачни,защото ги дават да стават за улично осветление(дълъг живот,голям светлинен поток?),а са по 20тина лв...
KnauFer - специалист
Тва съм се сетил че може да стане ,преди доста време - даже си намерих такав обектив от проектор ... и съм пробвал с работещ монитор,и става но картината е супер слаба - а ся като прегледах темата -разбрах че треа да се разглоби матрицата и да се освети ...
хм.. Нема ли готови матрици с висока рез. с вход-ове ?!
rmanov - специалист
Здравейте,търся подходящ 15 инчов нонитор за проекта.Стария беше HP1530,но го прегрях и сега не мога да намеря същия.
Yavor_Sv - напреднал
Здравейте, скоро не съм се вясвал. Извинявам се.
Реших да подновя работата си по проектора. Махнах някои глупости, които бях съчинил по него. Тей като преместих чаркалаците от проектора в съндъка съм гледал да спазвам разстоянията, но пак не мога да извадя добра картина.
Просто дори и да държа лещата с ръка дори и за момент не мога да постигна добра осветеност на матрицата. Най-добре се осветява в централната част и до там. В ъглите..пълна мистерия. Смятам, че френела е добре сложен. Остава да е рефлектора, но той е оригинален...
Не знам какво да правя. Просто явно картината, която получавам към насочващите лещи не е качествена, но не виждам къде може да съм сбъркал освен може би в рефлектора. Дайте идей.
Кикокико да не си ме забравил :P
:? Ето снимки. Нямам идея и как да поставя насочващите лещи. :roll:
Да не говорим, че матрицата ми е без слоеве и т.н. и смятам, че е светла..ами и е голяма за тая леща. Да не съм я сложил много близо... :?
Изображение

Uploaded with ImageShack.us

Update : Оказа се,че проблема наистина е във френеловата леща. Друпнах я по-надолу и воала... И все пак матрицата е голяма повече от необходимот, ама ще я мъча с пауар стрип-а.
Все пак приемам идеи за насочващите лещи. Освен това искам да подобря рефлектора, ако е възможно. :)
rmanov - специалист
здравей,мисля че рефлектора е малко далеч от лампата.
Yavor_Sv - напреднал
Благодаря за съвета. Ще се постарая да измисля нещо. Между другото излязох с решение на проблема с изрязаните краища заради по-голямата матрица. Обърнах Десктопа на Портрет и така само отгоре и отдолу ми изяжда от картината, а като пусна филм не се налага да пипам каквото и да е. Все пак мисля да гледам филми и ще преживея отдолу и отгоре да не се вижда. Само ще си сложа иконите в центъра.
От друга страна обаче филма ще е съразмерен, но ми изяжда и доста от това, което би могло евентуално да се вижда, ако имаше как да сблъскам образа. :?
rmanov - специалист
за филми няма проблеми,аз до сега така си гледах,но ще правя нов с по големи лещи които да обхванат цялата матрица и трилещов обектив.
gattaka - специалист
Здравейте колеги,
Искам и аз да пробвам да си направя проекторче!МИсля да опитам да направя варианта с амлко телевисорче примерно 5-7 инча и с мощен ярък бял светодиод!
Имам обектив от стар прожекционен апарат и захранван еот комп!
Въпросите,които изникват са: каква френелова леща да ползвам(колко голям,събирателна или разсейвателна да е),дали диода ще свети в нужния спектър,на пример съм намерил 10W диод,който свети с цветна температура 6000К и около 750-900lm?
Може ли вместо диода да ползвам ксенонова лампа от автомобил?
Благодаря ви предварително!
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: