• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте!

Правя ремонт в тоалетната и искам да сложа подвижен душ. Имам мивка със стоящ на нея смесител, към който няма как да свържа и душчето. Идеята ми е да изплозвам малък едноръкохватков смесител за мивка или за биде и на мястото на аератора да свържа подвижния душ.

Въпросът ми е дали има фитинги, които от едната страна са с метрична резба, а от другата с цолова, за да мога да реализирам този замисъл? Или ако няма, възможно ли е да се направи такъв на струг и изобщо това добра идея ли е?

Иска ми се да избегна слагането на голям смесител за душ или на вграден в стената смесител. Това са другите варианти, за които се сещам.

По принцип още не съм направил водопровода и ще съм благодарен за всякакви идеи и предложения.

Благодаря.
Spokoiniq - майстор
Искаш да запазиш функцията на мивка и отделно да си имаш душ-подмивалка?Има преходи за лят чучур и за тръбен, ето снимки.Ако искаш на тях може да навиеш направо мека връзка с душ-биде със собствен стоп-палец, но губиш мивката ако е лят чучур, ако е тръбен има един тройник-разклонител за статичен душ и ръчен, той повдига с около 7см по спомен, и кеф ти мивка, кеф ти душ.Пиши по-подробно какво искаш и с какво разполагаш, не сме с по едно стъклено кълбе пред монитора :lol:

Прикачен файл

Изображение0130.jpg
ЗА ЛЯТА ЛЕБЕДКА, с това си мия терасата с маркуча :)))
Изображение0130.jpg (67.62 KиБ) Видяна 4941 пъти

Прикачен файл

Изображение0129.jpg
ЗА ТРЪБНА ЛЕБЕДКА
Изображение0129.jpg (51.05 KиБ) Видяна 4942 пъти
Значи, искам да запазя мивката със смесителя и. Там не пипаме нищо. Мисля за втори смесител, които примерно да е за биде, и на мястото на аератора му, да завинтя преходник и към преходника да свържа гофрирания маркуч за душа.

Гледах в няколко железарии, но ми казаха, че нямало преходници от метрична (на аератора) към цолова (на маркуча за душа) резба, а и самата резба на смесителя, където се завива аератора е доста плитка (5мм макс.).

Надявам се сега да е по-ясно :)
Spokoiniq - майстор
Ами не е по-ясно пич.Как ще завиеш смесител на лебедката, бидейки смесител той е с два входа-т/с, а лебедката е с един изход.Или аз не те разбирам(не съм си пил кафето) или ти нещо бъркаш понятията.Или снимай ситуацията или я нарисувай.
Примерно имам следния смесител за биде:
Изображение

искам на мястото на аератора (мрежата на чучура) да свържа маркуча на душа.

топла и студена вода за смесителя имам от къде да взема.
Spokoiniq - майстор
Цедката трябва да е разглобяема, трябва да ти свърши работа сн.129, оттам на 3/4 цола и с меката връзка.В Практикер на Градина продават тоя преход, както и другия.Какво ще остане за мивката тогава, че не разбрах?
Мивката си има отделен смесител, тоя е втори и е само за душа.

Не се бях сетил да видя в раздела за Градината. На щанда за водопровод в Практикер нямаше такива преходници, а и в няколко железарии също ми казаха, че няма...

Мерси за идеята.
Spokoiniq - майстор
Само кажи къде е закачен тоя втори смесител, че няма да мога да заспя :))) Втори отвор в мивката ли имаш или?
Да не съм те подвел, може и в Бриколаж да беше, че и двете "градини" са наляво от входа...то на Цариградско си е близо, почваш отгоре.Виж, свали цедката и се опитай да я навиеш на обикновена тръбна лебедка, ако стане значи варианта ти е този от сн.129.Дано не е нещо по-нестандартно, не съм разглобявал такъв.
и аз се чудя дали ще стане, щото не съм разглабял...
Иначе смесителя мисля да го монтирам на страничната стена на шкафа, който ще е под мивката и е от страната на тоалетната :wink:
Spokoiniq - майстор
Ще стане чисто и пригледно, идеята с шкафа е перфе, само дето трябваше с ченгел да те разпитвам братле :lol: Мойто решение ти пратих на ЛС
  • 1
  • 2

Тема "Възможно ли е и има ли такъв фитинг?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: