• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Тук прочетох едно изказване че който си е сложил топлоизолоация нямало да плаща данък
Кой ги пише тези ГЛУПОСТИ
Pecatacool - специалист
Не "който", а всички живущи в сградата! Изолацията не е избор - има изисквания! Приспада се мисля, че за 5 години данък сграда (виж за по-подробна информация)
ralev - специалист
Да така е дори за 10 г. но сградата трябва да е сертифицирана и да има енергиен паспорт. Не се плаща данък сгради но си се плаща данък смет които е основното перо. И сумата е толква неазначителна че не може да покрие разходите по енергииното обследване и сертифициране. Данъчната оценка става по висока защото сградата има подобрения. Изобщо честито на печелившите
Pecatacool - специалист
Така е... никой нищо не ти дава е така!
А относно такса смет - да, тя е "по-тежка"
Защо например не ни сложат контейнери за разделно събиране само на нашия блок и ако събираме разделно например да ни намалят такса смет с 50%? :-D Пък данък сграда да почака :lol:
alexiva - специалист
Имам такъв имот/нов апартамент/,сертифициран и въппреки това плащам данък. Казаха ми, че е данъчното облекчение е отпаднало!
pavkatay - майстор
alexiva написа:
Имам такъв имот/нов апартамент/,сертифициран и въппреки това плащам данък. Казаха ми, че е данъчното облекчение е отпаднало!
Отпаднало е сигурно. К'во с чудиш. КРИЗА Е .
Във всяко данъчно подразделение има тоалетни- облекчавайте се .
Ще си направиш по-голям кеф отколкото,ако хвърлиш 2000 лв и ти спестят 14 лв годишен данък в продължение на 10 години :|
Chefo77 - майстор
То още отначало си беше безсмислено от финансова гледна точка. Фирмите извършваха ремонти С издаване на документ на доста по-високи цени, което тотално обезсмисляше отпадането на какъвто и да е данък.
filmatoplo - майстор
Ако хвърлиш 2000 лв за изолация и това ти спестява от сметки за топло по 500 лв -годишно , за 10 години има ефект. :wink:
Chefo77 - майстор
filmatoplo написа:
Ако хвърлиш 2000 лв за изолация и това ти спестява от сметки за топло по 500 лв -годишно , за 10 години има ефект. :wink:
Колега, никой не спори за спестените пари от отопление, а от данъци :)
Марковски - напреднал
filmatoplo написа:
Мисля, че е вярно, ако живееш в къща или кооперация без централно парно. Ше ме разберат само тия, които са с централно парно. Там няма нужда да санираш, или икономисваш. Сметката е почти една и съща.
  • 1
  • 2

Тема "ДАНЪК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: