Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
boltik - специалист
Здравейте.Въпросът ми е следният.Гледам че по-магазините започнаха да се поевяват едни джобни фотоапарати от порядъкът на 10,12,15Mp.Моля тези които са запознати с тези неща да ми разеснят до колко е вярно и къде започва измамата?Благодаря за инфото.
naB4o - специалист
Защо да има измама?! :?
sspoko - специалист
Дали са 10;12или 15 едвали ще го осетиш на практика ако не се занимаваш професионално с това /но пък ако е така няма да гледаш тези апарати :) / колкото до пикселите сигурно няма измама , много по важнен е размера на матрицата в която се "подреждат" но това няма да го намериш в никое описание на апарат или ръководство за съжаление.
ArturDent - Почти Безобиден
sspoko написа:
...много по важнен е размера на матрицата в която се "подреждат" но това няма да го намериш в никое описание на апарат...
Ще го намериш на сайта на производителя.
Купи си фотоапарат от производител на фотоапарати - Cannon, Pentax, ...
Избягвай компътърни фирми, произвеждащи апарати - HP...и noname.
Освен матрицата и мегапикселите, голямо значение има и оптиката! А тя на горните фирми е доста по-добра.
Ако не разбираш от оптика, поне гледай обектива да е по-голям размер (физически).
cybersas - специалист
Според мен, всичко над 10МПх е ненужно, като става въпрос за домашни снимки - никой не вади на фотохартия даже толкова големи.

Виж, колегата по-горе е прав за оптиката. Ако има възможност е хубаво да се инвестира в качествена оптика, с нормален (не цифров) зум.

Умирам от смях като видя джобен апарат с прибираш се обектив и прочета 22х ZOOM :shock:
С 2 леви - специалист
Що да няма 22х оптичен "zoom" сапунерката? При матрица 2х3мм... :evil:
Като се купува фото търсиш размер на матрицата 24х36 мм :!: Обективи се купуват после и ако има нужда де.
bigshop - специалист
Едно от най-важните неща е обработката на сигнала от матрицата и получаването на изображението. Това все още се пази ревниво от знаещите - Канон, Кодак, Лайка. Иначе и Сони и Панасоник се научиха да купуват хубава оптика, но това не е достатъчно.
Затова използвам Канон с 5 Мп и получавам много добри снимки (поне за мен).
peter_m - специалист
Резолюцията отдавна не е от значение (за домашна употреба). За нормална снимка са достатъчни 2 мегапиксела. Така че на един фотоапарат последното, което му се гледа е резолюцията.

Тема "Джобни фотоапарати 10-15Mpx" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: