Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Crafty - специалист
Двускатен покрив с керемиди - 205 кв.м. обща площ.
От няколко години насам ми прави впечатление, че черната "хартия", "мушама" или каквото там се нарича под керемидите на покрива на места се е прокъсала. Не искам да чакам покрива да протече, преди да го ремонтирам.
Моля ви за съвет какъв точно материал да купя - съответно кои производители ми препоръчвате, а ако може и ориентировъчни цени направо сте златни!
За труда само ми обявиха 6 лв./кв.м. - махане на керемидите, почистване, слагане на новата "мушама", коване на летви и пренареждане на керемидите. Тази цена ми се вижда много приемлива и ще я платя, но държа материала да си го купя аз, за да съм сигурен, че ще получа това, за което съм платил.
Благодаря предварително за съветите!
EDI - майстор
Подпокривна мембрана /фолио/ на БРАМАК, ОНДУЛИН и други производители.Има по всички магазини.
mirk - майстор
И аз съм в същото положение, обаче ми искаха по 15лв. за квадрат без материалите, което ми идва множко (2 пъти повече от цената на материалите) и ще си го правя сам :) Купил съм фолио на Брамак Veltitech 120 на него пише паронепропускливо което ме устройва при необитаем покрив.
Crafty - специалист
mirk написа:
И аз съм в същото положение, обаче ми искаха по 15лв. за квадрат без материалите, което ми идва множко (2 пъти повече от цената на материалите) и ще си го правя сам :) Купил съм фолио на Брамак Veltitech 120 на него пише паронепропускливо което ме устройва при необитаем покрив.
На мен не ми се ще да се уча на собствения си покрив... ще си платя, на въпросът е, че нямам никаква информация и точка за сравнение.
Освен цената от 6 лв. за работа ми искат и 14 лева за материали - това ОК, но съм объркан - гледам по разни сайтове цени от 2.50 - 5 лв. на квадрат за мембрана - плюс 6 лв. прави 11 лв. - останалите 9 лв. летвите ли са, егати!
Не се циганя - ще си платя, но искам да знам за какво плащам...

Ти колко плати за Брамак Veltitech 120?
ivanovrg - специалист
а какви са тези летви
ако са шипки ,не си ли слагат само на покрив с цигли
и аз ще си правя моя покрив но съм си взел ВИНИЛ
казаха ми че ставало много добре с него
Crafty - специалист
ivanovrg написа:
а какви са тези летви
Аз се занимавам с реклама и познавам този материал много добре - хубавият немски винил е 7 лв./кв. но дори и той на 2-3 година започва да се цепи, особено ако е замръзвал...
Китайският винил не изкарва и година и не го коментирам.
При цена 7 лв. не е ли по-добре да си вземеш специализиран материал на същата цена..? Или винила ти е аванта?

Масово по сайтовете гледам следните цени, но никъде не пише какви са материалите:

1 Разкриване на покрив 1.30 лв/кв.м
2 Почистване на кал 1.40 лв/кв.м
3 Подмяна на дъсчена ламперия(ако е необходимо) 1.30 лв/кв.м
4 Полагане на мушама 2.70 лв/кв.м
5 Наковаване на летви 1.00 лв/кв.м
6 Нареждане на керемиди 1.40 лв/кв.м
7 Измазване на капаци 0.50 лв/кв.м

Общо труд и материали:
9.60 лв/кв.м
Последна промяна от Crafty на съб юли 17, 2010 4:47 pm, променено общо 1 път.
PIP - майстор
Преди две години дишащата (задължително според мен) мембрана на брамак беше 250лв ролото покриващо 70м2. При положение, че покрива е двускатен (по-малко фира) и ако леко си надписал квадратурата три топа може и да стигнат.

Груба сметка за летвите:

Ако правиш двойна скара 90бр 400х4х5см за долните летви ~ 0.8-1м3 летви по 250лв/м3 (ориентировъчна цена). Изискай двойна скара. Както виждаш разликата в цената за допълнителните летви е нищожна (+ труд) имайки предвид предимствата и.

200бр 400х4х2.5см за горните летви ~ 1.6-2м3 х 250лв/м3

Плюс пирони, винтове и ‘ламарини’. Без конкретни размери сметките са приблизителни.

Купи си ти материалите, защото иначе ще платиш като за най-качествените (скъпи), а най-вероятно ще получиш доста по-евтини.
ebahti - майстор
Crafty написа:
ivanovrg написа:
а какви са тези летви
Аз се занимавам с реклама и познавам този материал много добре - хубавият немски винил е 7 лв./кв. но дори и той на 2-3 година започва да се цепи, особено ако е замръзвал...
Китайският винил не изкарва и година и не го коментирам.
При цена 7 лв. не е ли по-добре да си вземеш специализиран материал на същата цена..? Или винила ти е аванта?

Масово по сайтовете гледам следните цени, но никъде не пише какви са материалите:

1 Разкриване на покрив 1.30 лв/кв.м
2 Почистване на кал 1.40 лв/кв.м
3 Подмяна на дъсчена ламперия(ако е необходимо) 1.30 лв/кв.м
4 Полагане на мушама 2.70 лв/кв.м
5 Наковаване на летви 1.00 лв/кв.м
6 Нареждане на керемиди 1.40 лв/кв.м
7 Измазване на капаци 0.50 лв/кв.м

Общо труд и материали:
9.60 лв/кв.м
ще ме извиняваш ама само идиот,или мноого гладен циганин ще се чеплези по покрива за 10лв. на м2 и то с матеряла....
Crafty - специалист
PIP написа:
Преди две години дишащата (задължително според мен) мембрана на брамак беше 250лв ролото покриващо 70м2. При положение, че покрива е двускатен (по-малко фира) и ако леко си надписал квадратурата три топа може и да стигнат.

Груба сметка за летвите:

Ако правиш двойна скара 90бр 400х4х5см за долните летви ~ 0.8-1м3 летви по 250лв/м3 (ориентировъчна цена). Изискай двойна скара. Както виждаш разликата в цената за допълнителните летви е нищожна (+ труд) имайки предвид предимствата и.

200бр 400х4х2.5см за горните летви ~ 1.6-2м3 х 250лв/м3

Плюс пирони, винтове и ‘ламарини’. Без конкретни размери сметките са приблизителни.

Купи си ти материалите, защото иначе ще платиш като за най-качествените (скъпи), а най-вероятно ще получиш доста по-евтини.
Значи за покрив с точна квадратура 204 кв.м.:
1. Мембрана - 3 рула - 750 лв.
2. Летви двойна скара - 500 лв.
3. Труд 200 кв. х 6 лв. - 1200 лв
4. Пирони, дреболии - 200 лв.

Общо 2650 лв. - като се има предвид, че са материалите ще си върна ДДС-то, то цената ме устройва напълно.

А как мислиш - да импрегнирам ли дъските под керемидите?
Последна промяна от Crafty на съб юли 17, 2010 5:23 pm, променено общо 1 път.
Crafty - специалист
ebahti, не ги пиша аз тези цени... ако не вярваш пусни едни търсене в чичо Гугъл и гледай - това е цената. Мангалите обикновено не инвестират в сайтове.

Тема "Хидроизолация под керемиди? Моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: