Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Въпрос към разбиращите от климатици, какво ви е мнението за този модел подов климатик на Мидеа MFA 18 HRDN1, който изглежда, като Дайкин FVXS. От техническите характеристики изглежда, като Дайкина, но дали ще работи като него, по специално 18-ката е с близки характеристики до 50 -ката на Дайкин. Благодаря ви, предварително!
dundurma - специалист
за тези пари си купи стенен инверторен дайкин и не се занимавай с китайски боклуци.който ти каже,че имат някаква прилика ще е прав,но само за външния вид.тя и ладата има 4 гуми като мерцедеса ма.............
http://v-clima.com/products.php?brand_id=1 :partyman: :partyman:
я първо кажи размерите на стаята си.
Разглеждайки подовите климатици попаднах на този сайт и на тази информация http://www.vb-klimaattechniek.com/netba ... /63066.pdf и това което ми направи впечатление е, че в българските сайтове са дадени температура на работа и за двата модела на Мидеа до -10С на отопление, а в този сайт за 12–цата е до -5С, а за 18-ката е до -15С. Тъй като този файл съдържа доста информация предположих, че хората, които се занимават с климатици са запознати и ще могат да дадат мнение. Очаквах vanko68, velev-clima и други които се занимават с климатици да дадат професионалното си мнение и без да искам да влизам в спорове ще кажа, че не всички карат мерцедес, не че останаха и много лади.... И моето мнение е, че Дайкин е по-добрата марка, но не обсъждаме това. По въпроса за стаята кухня с дневен тракт - 36м2, 9х4м, 75 м3 има скос, мансандра, южно и западно изложение, тухла, с 5см външна изолация и лепен гипскартон отвътре, 6 - 7 м2 ПВЦ дограма, при минусовите температури - 21С навън, вътре беше 16С, без да се отоплява. От една фирма за климатици ми предложиха Дайкин FVXS35F.
dundurma - специалист
не влизаме в спор,просто ти казвам не като специалист,а като притежател на боклук и КЛИМАТИК.климатика,който са ти предложили е прекрасен,но моето скромно мнение е че в големите студове може и да се затормози.предложих ти стенен,защото са по-евтини от подовите и можеш да отидеш на по-голям.във варна,както и в бургас е влажно и затова е важно да си с качествена машина,за да не става на буца лед.ясно ми е ,че сме толкова скъсани,че няма повече накъде но по-добре изреви веднъж,отколкото после да се ядосваш.пиши на ВАНКО68,за да ти кажи при кого да отидеш във варна.а кефа от качествената машина е НЕВЕРОЯТЕН.............но все пак избора е твой.
http://forum.setcom.bg/index.php/board,60.0.html
Spokoiniq - майстор
А фактора шум?
dundurma - специалист
Spokoiniq написа:
А фактора шум?
в стая за 9-ка съм с 12-ка-ДАЙКИН за шум и въпрос не може да става,просто наистина са безшумни,но това е относително-за всеки е различно.
Spokoiniq - майстор
За Дайкина е ясно, Мидейката издъхва по тоя показател.
По шумови показатели точно тази Мидеа не отстъпва на Дайкина.
dundurma - специалист
Мирослав Георгиев написа:
По шумови показатели точно тази Мидеа не отстъпва на Дайкина.
повярвай,че това което пишат и това,което е няма нищо общо.ако се опитваш да убедиш себе си,че МИДЕЯТА е твоя климатик тогава ще те рзбера.искаше съвет-получи го,а дали ще се вслушаш........парите са си твои.
vanko68 - специалист
Миро....Аз просто отдавна не работря с подобни марки като Мидеята и няма как да ти дам конкретен отговор.Ще ти отговоря косвено и за вярата ти в цифрите за шума:
Панасоник изкараха тая година модел с 19 дБ ,а при дайкин са си 22...Монтирах един дайкин Професионал 35ца в клиент,а после той си купи Панасоник 9ка и ме помоли да го монтирам. Накрая въпроса МУ беше:
Абе....???? Що тоя Панасоник шуми повече от Дайкина????
Не змаех какво да му оптговоря,ама си беше по-шумен,и то явно....Така че за неква си Мидея не ми говори....Кога Дачия ще направи автомобил на нивото на Мерцедес по каквото и да е като показател???? Точно НИКОГА,защото трябват пари за това. Разработката на нов Мерцедес струва около 1 МЛРД,а цялата фабрика на Дачия струва 10 пъти по-малко.
Отговори си сам за Мидеята.....

Тема "Мнения за подов климатик MIDEA MFA 18HRD" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: