• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
parvev - специалист
negramoten написа:
Даваха по Дискавъри "Специалисти по ДДД". Там ги пръскат просто с вода и сапун с обикновенна пръскалка, от тия, дето помпиш да качи налягане и пръскаш. Пробвах в работилницата, че там имахме едни големи колкото врабчета и става. Просто от водата със сапуна им залепват крилата и падат.
става но трябва да ги напръскаш ,но след това идват други,трябва нешо което да ги прогонва
petkov_75 - специалист
Здравейте!Не съм сигурен дали тук е мястото за моя въпрос,но нали искам полезен съвет!Сега по същество!
На двора сме сложили детски надуваем басейн и около него,и вътре в него винаги е пълно с оси! :evil:И въпроса ми е,как да ги разкарам,без да пръскам с разни отрови,защото все пак,там играят деца?!
Благодаря предварително за отговорите! :-D
mim - специалист
намери гнездото в близост
след здрач го свали внимателно и го залей с вряла вода

сложи околовръст плитки паници с вода на 2-3 метра от басейна
petkov_75 - специалист
Гнездото не мога да го открия! :? Миналата година направих точно това,но сега не се знае къде е!Нищо чудно да идват и от съседите!
И да,сложил съм няколко съда с вода,но пак се пълни с оси!Няма отърване! ](*,) :hilfe:
Все пак,благодаря за бързия отговор! :gott:
mirk - майстор
Отиди я някоя ветеринарна аптека и искай препарат за борба с летящи насекоми - мухи, оси и т.н. взимал съм преди години доста са ефикасни, но нямам спомен за името.
petkov_75 - специалист
Колега,не четеш какво пиша!
".....,без да пръскам с разни отрови,защото все пак,там играят деца?!"
lordmails - специалист
Направи разтвор 1/1 захар оцет.После го разпредели в шишета по около 1/4 от обема им и закачи около басейна.След това всеки ден махаш утрепаните гадинки и връщаш капана на мято.
Jason - специалист
От три години пръскам асмата против оси, защото като дойде това време и са като пирани...само чепките остават :?
Правиш чай от лайка и пръскаш на воля :!: :!: :!:
Осите не умират от лайката, защото не е отрова, но мразят миризмата и бягат като дявол от тамян.
Пък и ще мирише на приятно около теб.
Въпросът е в концентрацията. Колкото повече разреждаш, толкова повече на осите не им пука :lol:
Чаят от лайка е евтин, така че слагай по 4-5 пакетчета на два литра вода и си гледай "пашалъка" :wink:
Успех...
petkov_75 - специалист
Благодаря за отговорите!Ще пробвам всеки препоръчан метод,но само да се оправи времето! :-D
GEORGI5959 - специалист
За лайката е вярно, но ефекта е 2-3 дни. Има много инсектициди, но те действат при напръскване директно върху насекомите. Проблема е, че тези средства се използуват най-вече за лози, че имат листна маса, а на басейна къде ще пръскаш. Лично аз най-добър ефект съм видял от капаните със сладък разтвор, както обясни колегата по-горе. Само че да не излизат осите и да не го почистваш всеки ден, а на седмицата, го направи по следния начин. Вземаш празна двулитрова бутилка от безалкохолно. Горната част/гърло, конус и 2-3 см. от цилиндричната част/ режеш с ножа. Получаваш една фуния. Захлюпваш я обратно върху долната част от бутилката. С шило пробиваш дупчици през двете части, промушваш мека тел и закачаш като фенер. Вътре естествено си сложил стотина мл. захарен разтвор с малко оцет. Направи 7-8 броя такива, закачи ги околовръз. Още същия ден ще се изненадаш от ефекта. Вътре ще влязат не само оси но и мухи, пеперуди и стършели. Пчели няма да влязат. На седмицата веднаж сваляш, измиваш и зареждаш на ново.
Последна промяна от GEORGI5959 на пет авг 06, 2010 12:49 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "Как да се отърва от оси?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: