Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
skrijo - специалист
Как да разбера какъв автоматичен прекъсвач ми трябва за електрожена :?:
moimoimoi - майстор
ами според консумацията :lol: ,монофазен или трифазен
ако е монофазен 32ампера, и по възможност крива D
blv - специалист
Крива D - да, но има верояртност да изключва горестоящия, тъи като по-закон енергото слага крива C.
mirk - майстор
Къде ги четете тия закони бе хора :lol:
blv - специалист
Наредба 3, За защита на машини-крива D, за защита на хора и машини-крива C, за защита на хора(контакти общи нужди) крива B.
mirk - майстор
Добре си се ориентирал, продължавай с четенето :lol: Като я прочетеш два пъти се обади пак.
skrijo - специалист
moimoimoi написа:
ами според консумацията :lol: ,монофазен или трифазен
ако е монофазен 32ампера, и по възможност крива D
Монофазен , приблизително 8 kW .
blv - специалист
mirk написа:
Добре си се ориентирал, продължавай с четенето :lol: Като я прочетеш два пъти се обади пак.
Маи съм подминал няколко пъти нормата, която поставяш след всичките поправки в последните 10 години. Няма година в която да не променят някоя от наредбите, които ни интересуват в този раздел. Познавам професори писали поправките и като се побликува, те номогат да познаят че е тяхно дело зарди ши...ната политика на някои които ще лапне 10-тина милиона от няма нищо. Ма наредбата си е наредба аз и ти трябва да я спазваме, макар да не е точно това което трябва, ще се съобразяваме и с 10-тината милиона на политика.Хубава нощ все пак.
moimoimoi - майстор
за 8 киловата - 50 ампера крива D, а главния колко ампера тги е :lol:

макар че сигурно има степени и ако го караш на по слаба може да минеш с по слаб предпазител
българските кракра съм ги мерил и дърпат максимално към 28 ампера при максимална степен
skrijo - специалист
moimoimoi написа:
за 8 киловата - 50 ампера крива D, а главния колко ампера тги е :lol:

макар че сигурно има степени и ако го караш на по слаба може да минеш с по слаб предпазител
българските кракра съм ги мерил и дърпат максимално към 28 ампера при максимална степен
Главния е стопяем предпазител .Той моя е като КРАКРА само ,че името му е сменено на ТЕФИ :) .Максимално 160 А ,но аз няма сигурно да заварявам на него .

Тема "Помощ за автоматичен прекъсвач" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: