• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
vyrhara - специалист
Комина в спалнята ми е от бетонни комински тела, после измазан и след 2-3 години като е палена печка на долния етаж се появи зверски оранжево черен конденз глеч, който се е стекъл по комина от розетката и отстрани даже чак до пода.
сега дойде ред да го шпакловам и... греда!
Шкурене, 2 шпакловки, суперяк препарат за глечове- ТЦ няма ефект- глеча си избива ръждилката по гипса и това си е, победи и латекса и се питам с какво да го изпраскам отгоре да не се вижда чернилката че стои като напикано по стената.
messershmit77 - специалист
Праскаш зеления картон и забравяш.
шоп - майстор
Решението е да запечатиш с блажна боя или безцветен лак. Отгоре си мажи с латекс или слагай тапет и си свиркай. ИЗПИТАНО.
Иначе каквото и да правиш ще си просмуква. С гипскартон също би могло да стане, НО само ако е на скара и не се допира до мизерията, иначе пак ще просмука.
Успехи:-)
vyrhara - специалист
Oks,
добре че не се пре.бах да залепя отгоре гипсокартон, че пак щеше да победи смрадливеца,
имах и предложения да залепя стиропор на комина- маааалиййй-

значи блажна боя върху шпакловката и отгоре латекс.

И как да спра глеча да подлизва после покрай розетката- с какво да я залепя хубаво, че дупката в коминското тяло е по- голяма?!
шоп - майстор
Това не знам и аз. При мен розетката не се използва и аз намазах хубаво и нея и около нея с бяла блажна боя и бял латекс отгоре.
vyrhara - специалист
Преди боята ще опитам с дебел слой лепило за плочки да го шпакловам.
Здравейте,
при мен проблема е същият-живея в блок на 6-ти последен етаж,над мен има сервизно помещение над него подпокривно и скатен покрив с цигли,комина е изграден от коминни тела.Комина се ползва от 2 ма под мен -на 3-ти етаж камина с водна риза и на 4етаж обикновена печка на дърва.Аз също ползвам камина с водна риза.Зимата изби глеч-конденз според мен по комина вътре над моята розетка -смрад и мизерия отвсякъде.Временно спасението бе лепене на алум.домакинско фолио и отгоре латекс,но в момента съм изкъртил натаената/кафеникава/варовата мазилка от комина и таван до плоча и коминно тяло.По съвет на патили изкъртих мазилката на целия комин,оказа се ,че на всяка фуга между комините тела беше избило жълтокафеникави петна под мазилката и 5-6 дни чакам да съхне.Питането ми е кой вариант да избера за изолация -
1.мазане с бетонконтакт -хидроизолация с продукт на изомат-цялостна вароциментова мазилка-мазане с хидрозол-изолация със селитрон 6мм/или фибран/
2.шпакловане 2ръце с термофлексово лепило за плочки-изолиране с каменна вата и отгоре шпакловане с лепилото/този вариант го видях да се ползва при изграждане на комини в строителна фирма/
3.друг вариант предложен от знаещи и можещи
Въпроса с температурните разширения на различните материали е отворен за мен
Благодаря предварително за мненията
Pooh - майстор
iavor_70 написа:
Здравейте,
при мен проблема е същият-живея в блок на 6-ти последен етаж,над мен има сервизно помещение над него подпокривно и скатен покрив с цигли,комина е изграден от коминни тела.Комина се ползва от 2 ма под мен -на 3-ти етаж камина с водна риза и на 4етаж обикновена печка на дърва.Аз също ползвам камина с водна риза.Зимата изби глеч-конденз според мен по комина вътре над моята розетка -смрад и мизерия отвсякъде.Временно спасението бе лепене на алум.домакинско фолио и отгоре латекс,но в момента съм изкъртил натаената/кафеникава/варовата мазилка от комина и таван до плоча и коминно тяло.По съвет на патили изкъртих мазилката на целия комин,оказа се ,че на всяка фуга между комините тела беше избило жълтокафеникави петна под мазилката и 5-6 дни чакам да съхне.Питането ми е кой вариант да избера за изолация -
1.мазане с бетонконтакт -хидроизолация с продукт на изомат-цялостна вароциментова мазилка-мазане с хидрозол-изолация със селитрон 6мм/или фибран/
2.шпакловане 2ръце с термофлексово лепило за плочки-изолиране с каменна вата и отгоре шпакловане с лепилото/този вариант го видях да се ползва при изграждане на комини в строителна фирма/
Аз бих Ви посъветвал, при положение, че така и така е махната мазилката, да си направите конструкция от UD профили, да положите каменна вата с алуминиева кашировка и да затворите с огнеустойчив гипсокартон.
Само за протокола, коминните тела не са за камини, най-малкото - не се изграждат така, че да поемат толкова голяма температура. В масовият случай се лепят с варов разтвор, който никъде не се препоръчва за високи температури.
vyrhara - специалист
iavor_70 написа:
...Питането ми е кой вариант да избера за изолация -
Втория вариант- лепилото за плочки дебело нанесено победи глеча, отгоре шпакловка и латекс.
Благодаря за отговорите ,ще чакам и други коментари.
  • 1
  • 2

Тема "Комин с глеч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: