Всичко за дърводелството
QinetiQ - помощник
Здравейте,

Решил съм да си направя една кутия за часовници но имам малък проблем. Искам да отрежа ъглите на всяка страна на 45 градуса за да могат да се слеят по добре и кутията да изглежда малко по "префесионално". Някой има ли си на идея как мога да постигна такъв разрез със по семпли инструменти а не разни скъпи големи машини. Мислех си да го направя по най-простия начин - да си начертая 45 градуса ъгъл и газ със триона но работата е там че страните трябва да са точно 45 градуса а по този начин неизбежно ще има отклонения и после страните няма да залепнат плътно една към друга.

Ако не можете да ме разберете за какво говоря, ето една снимка със резълтата които искам да постигна:
Изображение

Както виждате краищата на всяка страна са срязани на 45 градуса. Това искам да постигна и аз.

Благодаря предварително за вашите отговори!
ralev - специалист
QinetiQ написа:
как мога да постигна такъв разрез със по семпли инструменти а не разни скъпи големи машини.
С герунг кутия http://www.pilana.com/img/pp/316053.jpg
QinetiQ - помощник
Да и аз попаднах на тази кутия но не знаех как се казва на български. На английски и казват Miter Box. Идеи от каде мога да се сдобия с нея в България?
kendal - специалист
ами колега направи си я . трябват ти 3 бр. дъски от твърдо дърво например букови .тъкмо ще си я направиш според конкретното изделие което искаш да направиш. успех.
QinetiQ - помощник
Аз най лесно ще си я направя но ме съмнява че ще я срежа точно на 45 градуса а на мен ми е много важно това, такаче ако мога да си я купя бих го направил.
шоп - майстор
Става и без приспособление. Според мен за 8 среза ще отделиш прекалено много време заз направа на кондуктора. Ако правиш серия времето за направа е оправдано.
Виж как се справям аз:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 1&start=60
griffin - майстор
Не знам колко са ти широки дъските, по железариите има пласмасови такива кутии с пасвател за 11-13лв, ако не се лъжа бяха нещо си мастер една от марките на райдер. Но трябва да прецениш на място да ли ще ти е достатъчна ширината.
miroslav_kn - специалист
Най- лесния и бърз начин без машини е с триона. Очертаваш на 45 градуса през цялата повърхнина на дъските отвътре и от вън и режеш 5 мм, по-навън. После с едра шкурка и трупче или с пила напасваш до начертаното. Успех. :idea:
Последна промяна от miroslav_kn на вт юли 20, 2010 3:39 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Слагаш на оберфрезата, /ако имаш/, фрезер на 45 градуса /за фаски / и си готов.
шоп - майстор
EDI, това е много добра идея. Не се бях сетил. Скоро ще си купя оберфреза и непременно и фрезер на 45 градуса.

Разбира се хубаво е да имаш и две стяги и водач.

Тема "45 градуса разрез? Как става?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: