• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
Всичко за дърводелството
шоп - майстор
ето и едни от последните щрихи. Изработка на матрак,тапициране и изработка на триъгълни ношни шкафчета.

Прикачен файл

1.jpg
с малък флекс, едра шкурка и разбира се много прах взех ръбовете на ПДЧ тата
1.jpg (100.4 KиБ) Видяна 12466 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (128.86 KиБ) Видяна 12466 пъти

Прикачен файл

3.jpg
Поглед отблизо. Не е сложно, но трябва ръка. Ъгълът не съм го смятал а на три парчета от фирите направих опит. Като се скоси от 0 до 32 мм ъгълът стана60 градуса
3.jpg (78.8 KиБ) Видяна 12466 пъти

Прикачен файл

4.jpg
ето ги и слепени
4.jpg (51.5 KиБ) Видяна 12466 пъти

Прикачен файл

5.jpg
дунапрените пристигнаха и ги залепих с монтажно неопреново лепило
5.jpg (40.33 KиБ) Видяна 12466 пъти
шоп - майстор
Първонаално нямах идея за вдигащ се матрак, но ...купих два комплекта със сила по 1200 килонютона и спретнах нещата. Наложи се да изрежа средната царга защото не бе смятана за механизъм. Или просто аз не можах да монтирам по-успешно механизъма:-)

Прикачен файл

6.jpg
отне ми близо час да разуча нещата. С малко напасване заспаха.
6.jpg (68.5 KиБ) Видяна 12459 пъти

Прикачен файл

7.jpg
Ето го матрака тапициран
7.jpg (99.02 KиБ) Видяна 12459 пъти

Прикачен файл

8.jpg
тапициран и с монтирани шкафчета
8.jpg (81.84 KиБ) Видяна 12459 пъти

Прикачен файл

9.jpg
Мога да кажа, че се влюбих в тези раздвижени елементи.Това ми е второто такова легло
9.jpg (51.06 KиБ) Видяна 12459 пъти

Прикачен файл

10.jpg
и накрая разбира се черна дамаска тип хастар за дъното. Стана от фабрично по фабрично.
10.jpg (43.46 KиБ) Видяна 12459 пъти
шоп - майстор
Веднага мога да метна сметката за матрака:
3 бр чамови гредички 5 на 5 см .........................................общо 12 лв
дунапрен с плътност 25 и р-р 190 на 160 на общо 15 см...............106лв
дамаска 2.2 на 2.8 м....................................................................56лв
вдигащ механизъм.......................................................................16 лв

черната дамаска, винтове и телчета за тапициране не съм купувал, но да кажем и те да са 10 лв. Фазерите и тях ги имах и представа нямам колко биха стрували те или ОСБ 15 мм.

ТОТАЛ 200лв
DTIvanov - специалист
Страшен си шопе! Това с 60-те градуса ако си го направил само с флекса на ръка ти свалям шапка.
И една забележка: Защо пропусна ватата при правенето на матрака? Ефекта щеше да е още по-по-най :-D. Аз цяло ръководство ти изписах а ти си прескочил тая част :lol:
Още веднъж респект!
svetliopi44 - Чирак...
Страхотна тема ... всичко което си направил е много изчистено,семпло и хубаво ...
Поздравления ... :2thumbs:
шоп - майстор
DTIvanov, само на ръка. Дори на края не съм ги минавал с трупче и шкурка:-) Бил съм шлосер 7-8 години и от тамн придобих опита и точната ръка.

Да, пропуснах ватата, защото фирмаджията от която поръчвах дунапрена успя да ме убеди, че няма нужда от него:-(.
Иначе ти благодаря за съветите:-) Ако след време има проблем за час съм го разтапицирал, монтирал вата и наново тапицирал:-)

Тези дни като ми остане време ще направя сметка по фактурите за разходите като цяло. Пари и часове труд. Нека всеки си направи сметка ако му предстои нещо подобно.
DTIvanov - специалист
Виж, за ватата не се притеснявай чак толкова.Тя по-скоро дава лустрото на матрака (по-малко се набира дамаската като седнеш или легнеш, както и едно приятно усещане за мекота, особено ако е силиконизирана). Все пак това е детайл, не е от съществено значение при експлоатацията :) Продължавай в същия дух, с каквото мога ще помагам.
Поздрави!
rumen302 - специалист
Личи си кога човек има мерак за работа и я планира добре.
Аз искам да попитам откъде си поръчал дунапрена, фирма, адрес... Че ще преплавям едно легло на матрак в скоро време и единствено дунапрен не се намира в града от необходимите материали. [извън темата - то в Дупница доста работи не се намират, но добре, че в един матрак няма кой знае какво. Поне тука нито бриколаж, нито практикер и т.п., сигурно хората ги е страх да инвестират в такава загнила атмосфера, та за най-различни дреболии пътуваме до Благоевград :(]
Та мисля да хвана няколко бичмета за рамката на пружината, като телената й част ще премахна. После нагоре ще надграждам, както е описано тук.
шоп - майстор
от тук поръчах
http://peast.hit.bg/
много са коректни, имат и на склад но само стандартни размери 2000 на 1300 и всякакви дебелини. Иначе поръчката става за 3-5 дни.
ето и ценова лисата
http://peast2.hit.bg/

имат и с плътност 25,30 и т.н.
rumen302 - специалист
Благодаря много. А дунапрена, който си използвал 15см ли е дебел?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "Пълно обзавеждане на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: