Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
vessselinov - специалист
Здравейте, намерих си калъпи и си излях от гипс като плочи за обличовка (имитация на дялън камък и рустика).
С какво и как да боядисам тази гипсова отливка така че да заприлича на камък, и с какво да я лакирам накрая за да стои като мокър камък.
Желая да стане нещо подобно като на снимката по долу.
Изображение
vessselinov - специалист
Като ги грундирам с дълбокопроникващ грунд почват да добиват вид, но трябва цвят. Казаха ми че можело с байц но нещо не ми се получи.
Никой ли не се е пробвал?
mumar - специалист
Да опиташ да докараш цвят на принципа на "сухата четка"? :?
После лак, грунд или др.
Имам някъде снимки и мастер- клас на подобни неща, ама отнема време да ги открия.
vessselinov - специалист
mumar написа:
Да опиташ да докараш цвят на принципа на "сухата четка"? :?
После лак, грунд или др.
Имам някъде снимки и мастер- клас на подобни неща, ама отнема време да ги открия.
Приемам всакакви съвети. Не гоня точно определен цвят, дори сега гледах същата рустика боядисана в кафяво много добре стои.
vessselinov - специалист
няма ли някой, който да е боядисвал такива работи?
Vzemi lak za darvo kakavto cvqt si reshil,che iskash da ti e ,i sled tova go mini s bezcveten lak za kamak!Shte poluchish tochno tova koeto si opisal che iskash!
svetliopi44 - Чирак...
Другия вариант е с велатура ... цветове много и по избор...
Отиди в някой магазин за декоративни мазилки ... там ще намериш велатура ...
След нея лак не ти трябва (тя е водо-отблъскваща) и стой много добре .
Като нанесеш велатурата с леко влажна гъба търкаш и така на места се отнема леко от материала и става ,много хубаво...
След това можеш да сложиш и малко перла (сива) и пак леко да я отмиеш... така перлата ще остане на по хлътналите места и ще придаде автентичен вид на изкуствения камък...
Търси в магазините на Ойкос или Сан Марко ... на Сан Марко цените са по-евтини ... литър велатура ще ти струва около 30-35лв. но стига за около 20 м2 зависи как ще я нанасяш...
ebahti - майстор
би ли споделил къде намери калъпите,колко струват и снимчица ако може на готовите изделия.плииз :roll:
vessselinov - специалист
ebahti написа:
би ли споделил къде намери калъпите,колко струват и снимчица ако може на готовите изделия.плииз :roll:
http://www.formtrading.net/forms.html
Интересно !
Имам подобна идея , да направя калъп на каменна стена / фрагменти/ с помоща на течен силикон. http://www.chimatech.bg/ - извинете ме ако правя недопустима за форума реклама.
Отливка от гипс е евтина и лесна , но как да и придам естествен вид /цвят/ и устойчивост ?

Тема "Боядисване на гипсови отливки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: