Всичко за дърводелството
bikerider_ - специалист
Здравейте!
Идеята ми е да направя комарник с мрежа на врата, като монтирам мрежата върху ролка, която е качена странично на вратата, а не отгоре, като ролкова щора. Целта е крилото да не заема площ при отваряне, а чрез 2 водещи релси (отгоре и отдолу) и водачи плъзагащи се по тях да се отваря и затваря, като при отваряне мрежата на комарника да се навива на ролката отстрани на вратата. При затворено положение самонавиващата се ролка ще опъва мрежата. Вратата ще стои затворена благодарение на малка бравичка или някакъв заключващ механизъм, който няма да позволява на ролката да я навие, без човешна намеса. Дали може да се изработи нещо подобно? Гледам ролковите комарници, които се продават са само за прозорци, а дори да има за врата, неудобно е да се навива ролката отгоре. Пък и са доста скъпички, в сравнение с цената която може да се постигне при изпълнение handmade.
Очаквам вашите съвети и предложения и ви благодаря за включванията в аванс!
velsi - Почетен майстор
Има вече такива комарници. Гръцки са, ролката е вертикално разположена, а закрепването става с магнит, подобно на този във вратите на хладилниците.
Spokoiniq - майстор
Пробвал ли си да го отвориш и затвориш няколко пъти?Ужасно недодялана система.А тази с която си играх беше заедно с дограма Шуко, цифра сериозна.
velsi - Почетен майстор
Да, пробвал съм. Малко е капризно за настройка, защото освен пружината, която прибира мрежата има още една, която и противодейства, за да е плавно затварянето. Но ако е изработено и монтирано както трябва си работи без грешка. Явно ти си попаднал на калпав образец.
bikerider_ - специалист
Може ли да ми кажете къде се продава това нещо? И последно работи ли добре или да не си губя времето и парите с него?
Ако е ненадеждно къде да намеря само ролката?
griffin - майстор
Първото което се сещам за релса отгоре и отдолу както иска да го монтира колегата е че долната релса ще се набива с прахоляци и други гадости според мен не е особенно практично това изпълнение.
bikerider_ - специалист
Добре де, сега остави този "проблем" настрана - аз питам къде се намират тези гръцки, ролкови комарници с ролка отстрани, че в Гугъл не ги видях.
velsi - Почетен майстор
Нямам представа. Имам познати, които доколкото знам си ги внасят от Гърция. По складовете за дограма не съм ги виждал все още.
bikerider_ - специалист
Видях нещо подобно само на 1 място в гугъл http://www.itsgroup-bg.com/index.php?p=products и то чак във Варна, което не ми върши работа. Няма и снимка. Струва около 70лв./кв. м.
От тази фирма http://www.sital-bg.com/ ми казаха днес, че техните ролкови комарници можели да се монтират странично на вратата, като долната релса била висока 2см, което според мен е малко много, за да се прескача. Продължавам търсенето...
biolander - напреднал
http://solis-bg.com/index.php?option=co ... 20&Itemid=

Според картинките и обясненията, в Солис има. Само че дали ще стават за врата не ми е много ясно.

Тема "Самонавиваща се ролка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: