Всички въпроси за вилата.
ogy
Здравейте, имам вила, размери 9Х5 метра. Искам да и направя двускатен покрив с керемиди. Моля ви, да ми обясните как да си изчисля колко трябва да е височината на билото и ако е възможно, да ми дадете някаква елементарна скица на конструкцията или линк където мога да я видя. Благодаря ви предварително!
PCL82 - майстор
Сградтата съществувща ли е или е новострояща се?
ogy
съществуваща е, но има временен покрив от ламарина.
tetomaster - специалист
Най-елементарно. Ако имате проект, то там е посочена кота било.
Ако строите без проект, тогава нарисувайте един правоъгълен треъгълник. Основата е равна във вашия случай на 2,5м .Прибавете стрехата която варира от 50 до 70см. Решавате какъв ще е наклона на ската и съединявате вертикалния катет с хипотенузата. Вземете учебника по геометрия и си припомнете какво е sin, cos :). Ако ви стана ясно, ОК! Ако ли не ще помоля за снимка на сградата и нейните размери и ще ви го начертая.
Bavarcho - напреднал
Рисуваш един правоъгълен триъгълник с ъгъл (наклон на керемидите) да речем 30 градуса, някой неща колко са дълги трябва да знаеш (от края до средата)... не е много трудно...

п.с. Б правоъгълен триъгълник с ъгъл 30 градуса срещулежащия катет е 1/2 от хипотенузата, или хипотенузата в правоъгълен триъгълник с ъгъл 30 градса е 2пъти срещулежащия катет наъгъл 30 градуса :?

п.с. Това при наклон 30 градуса който е нормален за покрив с керемиди :?

Тема "скица на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: