Всичко за дърводелството
QinetiQ - помощник
Не, то няма лошо да споделят мнения но просто както ти griffin каза аз искам да постигна този резултат с възможно най-прости инструменти. Не ми се ринат сумата и пари за инструменти който ще ползвам един път. Вчера си поръчах Герунг кутия (за 3.98 + трион :D ) та да видим до каде ще стигна
Osiris - специалист
shadowman написа:
Това става най-безопасно с циркуляр, където и да идеш (в някой цех за мебели) мисля, че ще ти свършат работа.
ще стане но трябва да го прави с ПДЧ или МДФ в цеховете за мебели с това работят а никой няма да тръгне да сменя дискове за няколко среза

от друга страна има много готини лайсни са снаждане под 45 градуса ама си е играчка дори на професионална машина :wink:
шоп - майстор
С тези готовите герунг кутии можеш да обработиш само тесни детайли. Перфектни са за рамнки на картини да кажем.
shadowman - майстор
Osiris, имам колега който понякога ми носи чамов материал за рязане, за 5-6 ряза няма да сменям нож (а и нямам).
kendal - специалист
ако беше от моя край колегата режа му ги без проблем ,не ми пречи да сменя триона за няколко ряза.
housedoktor - майстор
Герунг циркуляр,обикновен циркуляр с наклонен нож,оберфреза или само с хубав трион и точно око и ръка -желателно е да се ползва кондуктор
Osiris - специалист
shadowman написа:
Osiris, имам колега който понякога ми носи чамов материал за рязане, за 5-6 ряза няма да сменям нож (а и нямам).
не се ли пробва да се запалва дисковете за ПДЧ са с повече зъби а за чам е друго
shadowman - майстор
Няма проблем като му ги режа, все пак правя няколко ряза, ако режа цял ден може и да има проблем.
mirk - майстор
С зеге наклонено за ряз на 45 градуса няма ли да стане :?
housedoktor - майстор
и с зеге става,но то по принцип не е най-прецизният инструмент,а и трябва мощна машинка +хубав нож

Тема "45 градуса разрез? Как става?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: