• 1
  • 2
vladuicho666 - напреднал
колеги помагайте,с какво мога да изравня елипсите на арката ,че майстора ми направи хубаво банята ама на арката си остави ръцете :sad: поне да ми беше казал че не може,та да си викна някой гипсокартонаджия да ми я направи,а сега съм в безисходица :? а не ми се занимава със същия майстор да го викам да си я оправя и така.Ще може ли да се оправи с гипс или друг картон трябва да се реди отгоре,моля Ви се помагайте че съм откачил :/ а и самите елиспси на се в една равнина ,усукани са :|

Прикачен файл

DSC00348.JPG
DSC00348.JPG (36.82 KиБ) Видяна 6893 пъти

Прикачен файл

DSC00349.JPG
DSC00349.JPG (29.29 KиБ) Видяна 6893 пъти

Прикачен файл

DSC00350.JPG
DSC00350.JPG (30.98 KиБ) Видяна 6893 пъти
vladuicho666 - напреднал
не знам как ви се вижда на снимките ,ама на живо е доста грозно :|
ralev - специалист
Правиш шаблон с извивката която искаш да постигнеш,и най-близка до направените. След това взимаш ъглохранители за свод фиксираш с такер и малко гипсово леполо или сатен / с каквото ще шпакловаш/ и оформяш по шаблона съответно и с прав ъгъл следиш 2-та ъглохранитела да са в една равнина. Како засъхне и се фиксира шпакловаш.

от снимката се вижда че извивката от дясно е по зле но с корекция ще се оправи
vladuicho666 - напреднал
a шаблона как да го направя,че не можах да намеря тема,аз мислех че мога да изрежа парчета да речем на 20 см и да си ги подредя като на снимката по долу

Прикачен файл

normal_151448345.jpg
normal_151448345.jpg (20.81 KиБ) Видяна 6850 пъти

Прикачен файл

normal_156643982  2.jpg
normal_156643982 2.jpg (24.42 KиБ) Видяна 6850 пъти
vladuicho666 - напреднал
а на първата снимка ,пак ли е гипсокартон(кафявото )как се огънал така перфектно и не е на парчета :? не мога ли така да си оправя ъгъла :razz:
evdoki - специалист
Кафявото е фазер
ralev - специалист
vladuicho666 написа:
a шаблона как да го направя
Примерно от гипсо картон, друго с леген, тава

ако не се стравиш напилни една тава с пържоли, и викни съфорумци на софра да даваме съвети :-D
vladuicho666 - напреднал
за пържолите няма яд :-D

а със фазер ако се направи ,после с какво се шпаклова :?
pavkatay - майстор
vladuicho666 написа:
за пържолите няма яд :-D

а със фазер ако се направи ,после с какво се шпаклова :?
Това с фазера е по-стара технология -аз съм го правил преди 10 години.А и в твоя случай точно истината е тук:
ralev написа:
Правиш шаблон с извивката която искаш да постигнеш,и най-близка до направените. След това взимаш ъглохранители за свод фиксираш с такер и малко гипсово леполо или сатен / с каквото ще шпакловаш/ и оформяш по шаблона съответно и с прав ъгъл следиш 2-та ъглохранитела да са в една равнина. Како засъхне и се фиксира шпакловаш.

от снимката се вижда че извивката от дясно е по зле но с корекция ще се оправи
пп Този,който го е правил не си е оставил само ръцете, но и душата и други работи :-D
vladuicho666 - напреднал
има ли колега който да борави добре с гипс(че нямам време да права шаблони и аз да се занимавам(просто не искам да оплескам нещата),взел съм лаисни и гипс+мрежа,мисля че е за 2 часа работа,труда ще бъде заплатен разбира се,както и взимането и връщането на майстора,за София става въпрос

пишете на ЛС
  • 1
  • 2

Тема "помощ за арка от гипсолартон:(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: