Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
skod2010 - помощник
Над прозорец на жилището имам монтирана ламаринена козирка с дължина 3.50м и ширина 40см. Закрепена е на винкели, укрепени в стената под наклон около 15%, самата ламарината е дебела 1.5 mm и е боядисана с прахова PVC боя.
Всичко е добре, но при валеж желязната ламарина издава силен шум, който дразни най-вече съседите (защото е моя, а не тяхна :-D ).

В скоро време съседа е поканил алпинисти да му лепят топлоизолации, та мисля да ги наема и аз да ми шумоизолират козирката. Въпросът ми е какъв материал, устойчив на слънце и мраз може да се залепи (не желая да пробивам дупки, ако е възможно) здраво върху боядисаната ламарина за да се притъпи гадното дрънчене.
При избор на материала да се вземе под внимание, че прозорецът гледа точно на югозапад, и по това време на годината след два часа през деня слънцето пече фронтално козирката.
bat_al_a - специалист
Отново правя реклама но си вземи бяла акрилна ХИ, изофлекс, акрофлекс или нещо от този род, като намажеш метала, направо се гумира, няма да "дрънчи" толкова при дъждове ламарината, металът се антикорозира и хидроизолира.

Прикачен файл

akrilatna izolaciq.jpg
akrilatna izolaciq.jpg (21.02 KиБ) Видяна 6727 пъти
skod2010 - помощник
bat_al_a написа:
... като намажеш метала, направо се гумира, ....
Нищо не знам за такава ХИ и за това да попитам:
1. Каква дебелина на слоя се получава с едно намазване?
2. След колко време може да се нанесе втори слой?

Това ми е важно, защото аз не мога да достигна тази козирка, а алпинистите минават и заминават, няма кой да ме чака.
bat_al_a - специалист
Около 1мм е дебелина на една ръка ХИ, съхне бързо, когато работя с нея и спирам да хапна или цигара, потапям валяка в кофа с вода, защото след 20на минути вече се е гумирал и в началото изхвърлих няколко :) Значи втора ръка можеш да нанесеш след час, особено ламарината като е нагорещена на 40-50С.
skod2010 - помощник
Както го описваш, звучи добре. Май ще се пробвам.
А трябва ли да се прави някава предварителна потготовка на ламарината - махане на ръжда, матиране и др.?
bikerider_ - специалист
Имах случай, подобен на твоя, че и по-зле - трябваше да изолирам от солената вода в уличните локви външната дворна врата. Тя е бяла и най-малкото петно корозия веднага лъсва въху нея. През зимата непрекъснато е обливана със солена киша от колите по улицата. Бях пробвал антикорозионни бои с грунд отдолу, но за няколко месеца отново цялата ставаше кафяво-оранжева от ръжда. Накрая ми казаха да я намажа с Боди 999(то е бяло на цвят). Първо я изчистих от ръжда с телена четка на бормашината, после с ръждопреопразувател ликвидирах недостъпната за четката ръжда и почистените вече механично участъци, след това я намазах с грунд за метал, после Боди 999 и накрая бяла боя. 10-ти месец не е мръднала и се надявам да не мръдне поне още няколко години!
skod2010 - помощник
bikerider_ написа:
Имах случай, подобен на твоя, ....
Благодаря за вниманието, но при мен проблема не е в корозията, а тропането на дъжда.
Въпросът ми е за подходящ материал, който да дам на алпинистите и те да облицоват козирката, за да не се чува дрънченето.
bat_al_a - специалист
Ако имаш много сериозна ръжда е желателно да се търне с телената четка, инъче си мажеш на 2 ръце и така. Разхода е нисък около 400-500 гр за кв.м., изсъхне ли не можеш да го отлепиш от метала, абе вземи си най-малката кофичка и пробвай, какво губиш :)
skod2010 - помощник
Мерси, ще се пробвам.
bikerider_ - специалист
Еми то Боди 999 създава нещо като гумен филм, така че тропане не се очаква след това. Но ръждата трябва да я махнеш, преди да нанесеш Боди-то, за та хване добре.

Тема "Хидроизолация върху ламарина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: