Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
solo5 - майстор
Предстои ми да сложа 2 огледала на вратата на банята.
Вратата е алуминиева.
Вариантите са стъклопакет от огледалата или двете огледала да са свободни, а м/у тях да има някакво ПВЦ
Първият вариант е най-лесен май, но имало вариант огледалата да се счупят и да стане сакатлък
Кой от вариантите бихте предпочели?
Ако има и друг вариант съм отворен за предложения :partyman:
mladkal - майстор
Соло, варианта със стъклопакет не ми допада. Има известен риск -баня е, `лъзгаво.
може би искаш да сложиш от към банята огледало поради щото няма къде другаде да го сложиш и там най ти пасва. ОК! Ала се замисли над вариант огледало(към коридора( пълнеж- хънтър или подобно) и огледало от към банята (забепено добре със силикон). Огледалото към банята да е предвидено за млажна среда -инак след време береш козметични ядове. Освен това, ако банята Е И WC помисли дали няма да виждаш и собственото си отражение докато извършваш едни други -разтоварващи физиологични нужди. Не е добре някак си, нищо, че "си е твоето" :)
Вратата, казваш, (щ)е е аламин. Попитай (измери) какъв е просвета между стъклодържателя и основата. Сетне (като знаеш размери) действай с добрата си умисъл и не малкото си познания.

ПП. ако огледалото от вътрешната страна е избежно - пропусни го! Личен опит и съвет.
chapara - майстор
Слагай си "гледалцето" и не му мисли,то ние се скърщихме ,тааааааа.........
pavkatay - майстор
За да се счупи един стъклопакет от две огледала се иска някакво сериозно усилие ( ако е на врата на баня ще е с ширина 50 см вероятно). Ако не е концентирано усилие (удар) може и булката да понатинеш на тази врата :) .
Все пак наистина има някакъв риск,но мисля, че е допустим. Преди няколко месеца правих плъзгане с огледален стъклопакет на клиент за баня и му поставих делител на височина 120 см, който би го предпазил при инцидент.
Риска с твоята врата е като с балконска врата със стъклопакет. Така си мисля :?

Прикачен файл

P1010011 (2).jpg
P1010011 (2).jpg (47.67 KиБ) Видяна 7578 пъти
sspoko - специалист
Врата стандартно изпълнение и пластмасово огледало хем е леко хем нямаш притеснения от счупване.
solo5 - майстор
какво е това пластмасово огледало? :?
вижда ли се толкова добре през него като при стандартно огледало? :?
да не е като огледално фолио? :?
къде го продават? :?
колко струва? :?

P.S. mladkal, не знаех че трябва да се лепи със силикон огледалото :roll:
мислех си че огледало-пълнеж-огледало е достатъчно :?
sasooooooooo - "специалист"
Съгласен съм с pavkatay за здравината. На един обект ни бяха заключили и трябваше да излизаме от другия вход и чупихме стъклопакета за да отворим вратата. Четири чука изяде докато кандиса.
Към банята и аз ще слагам стъклопакет огледала, но ми е интересно наистина що е туй пластмасово огледало :? Гугъла и той не е чувал?
solo5 - майстор
Сашо и аз се колебая за стъклопакет огледала, защото е по-лесно и е чиста работа
Единственото ми притеснение е да не се счупи, ама щом казваш, че ще е здраво... :roll:
... още повече, че самият стъклопакет най-вероятно ще има хоризонтално укрепване по средата :?
mladkal - майстор
solo5 написа:
P.S. mladkal, не знаех че трябва да се лепи със силикон огледалото :roll:
мислех си че огледало-пълнеж-огледало е достатъчно :?
М даааа...Огледало - пълнеж -огледало е напълно достатъчно, но щом е наклепано със силиконче и да се счупи ще остане на вратата. Т.е. няма да се свлече и да изпонареже де що има наоколо човек. Т`ва е разликата.

За това, което казват колегите, че един стъклопакет е с напълно достатъчна здравина не знаех. Никога не ми се е налагало да чупя принудително такова нещо.
Виж ти, нещо ново да научим! :-D
8180 - майстор
Бих предложил да облепите отзад огледалото с някакво самозалепващо фолио - няма а се посипят парчета при авария.

Тема "Въпрос относно огледала за врата на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: