Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
мда,може и пресостата да е щом прави такива неща. А това с пробката да не те лъже - трябва да източиш системата над пробката и тогава да проверяваш
leoncho - специалист
Свалих пресостата, разглобих го и почистих доколкото можах, след това проверих през пробката в горния край на помпата - има вода (демек възвратния клапан държи). След като монтирах наново пресостата пробвах няколко пъти, работеше си ОК, но .........
Преди малко наново ползвах чешмата и отново същия проблем.
Водата се източва докрай и след 2 мин и 15 сек хидрофора се включва отново.
Възможно ли е ако филтъра на смукателя е задръстен това да е причината?
Къде ли е проблема ?
pavelari - майстор
Можеш ли да кажеш този хидрофор от къде тегли водата, че май не успях да открия данни за това? Ако го пише се извинявам де...
filmatoplo - майстор
Чета и не мога да схвана :? от колко бара включва помпата и на колко бара изключва .
leoncho - специалист
Хидрофора черпи вода от кладенец и захрахва една дворна чешма и пръскачки за трева.
Занесох го в Ранчо и днес ми се обадиха, че проблема е в електромотора-не държи обороти и трябва да се пренавие срещу 123 лева. Нова помпа от там е 198 лева, така че им отказах.
Взех едно Wilo WJ-203 за 190 пари и сега ми предстои да развия пресостата и да го монтирам, което подозирам че няма да е лесно.
Само да добавя, че Wilo-то е 1200 W и корпус на помпата от неръждаема стомана при 600 W и чугунен корпус на Педроло-то. Най ме е яд, че замина на 3-тата година, т.е. 1 година след гаранцията.
Та такива ми ти работи.
filmatoplo - майстор
Истината ли искаш да знаеш-колкото пъти купувам помпи от склада , толкова пъти има там по 1-2 за ремонт. :wink: Знам и причините -90% лошо стопанисване , на пролет всички стартират без да рестартират заседналия ротор и помпата изгаря нацяло или частично .
leoncho - специалист
filmatoplo написа:
Истината ли искаш да знаеш-колкото пъти купувам помпи от склада , толкова пъти има там по 1-2 за ремонт. :wink: Знам и причините -90% лошо стопанисване , на пролет всички стартират без да рестартират заседналия ротор и помпата изгаря нацяло или частично .
Нещо не разбрах ? :?
Какво имаш пред вид "на пролет всички стартират без да рестартират заседналия ротор" ?
Пък и днес е 23 Юли. :lol:
Здравейте, имам хидрофор свързан към резервоар(pvc). От няколко дена, след като надуе(3 атм.) и изключи, веднага за 2 секунди пада на около 1.6 атм. (малко над минимума в който включва), вместо да стои на 3 атм.
По-важното е, че като премерих налягането, манометъра се напълни с вода!

Въпроса ми е за това ли пада веднага налягането? Това че има вода там където трябва да е въздух, означава ли че е спукан балона или може да е друго?
Хидрофора е райдър 800 вата.
pipilica - майстор
Провери възвратния клапан който е в кладенеца. Може и да имаш някъде теч между помпата и резервоара.
Той е в резервоара, не в кладенец. Не мисля, че е от него, но ще го проверя.
Остава въпроса с водата на вентила за мерене/помпене!

Тема "Проблем с хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: