• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Spokoiniq - майстор
Подпъхната е под първия ред стенни, това може да се докара, но с мнооого зор...
peter_m - специалист
Дори и наравно да я сложи фугина ще покрие. Универсален метод за махането и почистването на лепилото под нея няма. Иначе спор няма че трябва да я сменя.
filmatoplo - майстор
В мойта баня истървах от стълбата от високо един чук-и обели малко плочката -така си карам вече 5 години.Най малко щото нямах подобна плочка .А твоя случай си е раминирване на мина -играчка със доста треперене да не повредиш околните плочки , но няма невъзможно. :wink:
chapara - майстор
peter_m написа:
Универсален метод за махането и почистването на лепилото под нея няма. Иначе спор няма че трябва да я сменя.
Има........................,"МАМАТА" :-D
шоп - майстор
Здравейте. Нека и споделя опита си. В банята вкъщи и аз изпуснах един чук когато монтирах едно осветително тяло. "Здравата марка" издържа 500 гр. от 2.60 метра и се обели само малко глазурата. Тъй като и керамиката е кафеникава и глазурата също не я смених. Вече няколко години е така.
В един от апартаментите при основното почистване видях спукана подова плочка (как не съм я видял при лепенето?) Верно не бе в края, но със един самоделен секач направен от механична ножовка я изсекох внимателно и я подмених. Винаги купувам 1-2 квадрата повече и на тавана вкъщи вече имам резервни над 10 модела плочки:-)

Моят съвет е смяна. Не е проблем, че е застъпена със стенна плочка.
Йорданов2 - специалист
Универсалният метод е такъв. Биеш яко с чук плочката в средата докато не се надроби още на пода. Изгребваш всичко, почистваш остатъците от фуга и лепило, лепиш новата, фугираш и черпиш бира.
pavkatay - майстор
Секача от механична ножовка наистина е невероятен инструмент и заслужава да му се отдели тема :) .
Втози случай мисля ,че няма да е проблем(сериозен) подмяната на плочката, освен ако на стената не е редено върху картон,защото трябва да се 'изчука'най-вероятно и кърпежа,който е застъпил спуканата плочка.
Но нема невъзможно.
пп Аз такава операция съм правил само веднъж- у една луда комшийка, но ми се получи брилянтно- старание и късмет ,може би :lol:
freeqwerty - специалист
Йорданов2 написа:
Универсалният метод е такъв. Биеш яко с чук.
Яко... е не баш яко да не слезе при комшията. :) Трябва да вземе макетното ножче и да изчисти добре фугата от пукнатата плочка със съседните,за да няма олющване при вадене на парченцата.После да биеш с чука по средата да се натроши,а и може и по другите краища и внимателно със секача се отстраняват лепилото и парчетата плочки.Взимат се точни размери на новата плочка и се изрязва за да си легне на пода.
  • 1
  • 2

Тема "Пукната подова плочка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: