Вашето лично помещение
velsi - Почетен майстор
Аз боядисах моята спалня в цвят "праскова". Нямаш представа как грейна и какво настроение създава! В бяло със сигурност нямаше да е така.
Emerald - модератор
Ако са добре подбрани цветовете всичко би "грейнало". Топлите цветове създават неповторим уют, но с неумело използване само на топла гама, също би станало зле. А чисто бели стени най-често обезличават интериора поради студенината си.
Виждам доста неща на снимките, от които си правя заключения за това какво би я привличало. Толкова много растения и дърво говори за любов към природата и вероятно би се чувствала добре в по-натуралистично издържана обстановка, но нека тя си каже и да даде схемка най-важното. :? Отбележи на схемата сегашното ти разположение на мебелите!
PolinaC - напреднал
Дрехите ми са повече в черно, имам единични в различни нюанси на зелено, синьо и розово. Последните са най - малко. Не забравяйте че всеки ден ходя с бяла престилка.
Зодия Овен съм!
Сезон пролет, ранно лято. Мразя есента и зимата.
Цветя обичам почти всякакви, но любими през лятото са петуниите, карамфила, а през пролетта: зюмбюла с мириса му......обожавам го! сега като се загледах повече са бели и розови са цъфнали на терасата ми.. Има и тъмно лилави.
Цветовете които не обичам: това са цветове за дрехите ми: кафяво и всичките му нюанси.Червено също не обичам. Не ми отиват оранжеви дрехи . Казвали са ми че ми отиват студените тонове, а не топлите. МИсля че е така.
Не зная дали това е достатъчно? Искам да споделя , че до преди 4 години в трапезарията си имах тоста тъмни , старинен стил мебели( мисля Тревнески или Троянски бяха) , които купих заради много стар и струваше ми се ценен диван. Това заедно с кръгла маса и тъмни сполове толкова ми натежа, че дамо като си помисля сега, още ми се свива сърцето. Затова сега се стремя към повече светлина, стъкло, огледала, метал.
PolinaC - напреднал
ето и целия апартамент. Ще последват мебелите

Прикачен файл

Picture2.jpg
Picture2.jpg (19.49 KиБ) Видяна 15717 пъти
Emerald - модератор
Чудесно. Имам повече от достатъчно като информация. А може ли да хвърля око на помещението, което ще става всекидневна? Все пак те са свързани със спалнята... И ми е любопитно какво представлява спалнята с която разполагаш, а също тази тревненска мебел.

Какво ще кажеш за една романтична и таинствена гама с лилаво и може би розово? Спалнята би станала чудесно, а там ще измисля добър преход на цветовата гама към другите помещения. :?

А мебелите искам да видя кое как може да се преправи. :? Ако бях в София бих ти направила страхотен проект така че да ти стигне за всичко тази сума, но...вече нямам никаква представа кое там колко струва и какво се намира като мебели и аксесуари по магазините. Ще опитам да разположа мебелите в дадената планировка като видя кое може да се съхрани и преправи, така че да икономисаш максимално средства. Ще се постарая да обмисля цветовата концепция на трите свързани помещения (те май стават 4 с кухненския бокс, защото май всичко ще е взаимосвързано... :? ) и ще ти пусна после зарисовките, само ми дай малко време, че вдругиден имам изпит. :?

пс. Греша ли, имам чувството че са доста височки таваните в този апартамент? Това би било чудесно за един по-елегантен класически стил или намек на класика? Без "тежки" неща естествено- само това, което ще даде повече стил и елегантност. Какво ще кажеш?

Класическите мебели и аксесуари са скъпи, но ще съчетаем със съвременни и ще преправим там, където може. :?
PolinaC - напреднал
И ми е любопитно какво представлява спалнята с която разполагаш, а също тази тревненска мебел
Ами токова мога да представя с моите възможности. Може би ще опитам пак, но утре. Аз също не съм в София , а във Варна :cry: . Зная , че тук всичко е по скъпо и по - некачествено!
Да, разбира се че стават четири, но кухненския бох е доста малък и там всичко е в уреди.
Очаквам с нетърпение идеите ти. Колкото до цение , ще се стремя да се вместя в бюджета си.
Мисля че от старите мебели нищо не може да се преправи. Ако искаш ще им направя специални снимки и ще ти ги пратя. Още веднъж благодаря и успех на изпита!
Emerald - модератор
Мисля че от старите мебели нищо не може да се преправи. Ако искаш ще им направя специални снимки и ще ти ги пратя. Още веднъж благодаря и успех на изпита!
Не знам за другата мебел, но от това, което виждам доста неща могат да се преправят и да изглеждат супер. Прати ми снимки и на другата мебел! Трябва максимално да се използва това което имаш за да можеш да си позволиш малко повече лукс в ремонтните работи. Има неща които могат да глътнат солидно. :? Смятам сумата и за трите помещения. Изолацията май също не е евтина ? :?
PolinaC - напреднал
Изображение
Изображение
Гардероб и легло от масим 1962г!
Изображение
Изображение
Тревнеската мебел, която е сравнитело нова, но тъмна и не ми се вързва с масата: Изображение
Emerald - модератор
Шива, много хубава класическа мебел. Какво смяташ да правиш с нея? Ще я съхраниш в неизменен вид или искаш да я преработиш?

Входа от трапезарията към всекидневната какъв ще бъде? Врата ми се вижда в средата на стената или греша? :?

Сканирах ти това което нахвърлях като идея. Извинявам се, но цветовете доста се промениха при скана. Горе схемката много приблизително и набързо колкото да отбележа кое къде. В нишата- вграден гардероб с огледални врати за да отразява максимално светлината проникваща от вратата. Тавана изцяло гипскартон абсолютно гладък и с вградени лунички по набелязаните с точки места (стратегическите за стаята). Срещу спалнята не обръщай внимание, там сероятно ще се вмъкне спокойно твоя скрин. Ще скицирам допълнително ако ти допадне идеята. Вратата лека дървена на 4 части, като двете странични малко по-тънки. Всъщност, изобщо не съм смятала като разстояние- така го нахвърлях, но трябва да видя дали ще стане. Върху плъзгащите врати и огледалата има едър рисунък с пескоструйка, който се простира върху всички вратички едновременно. Може да си спестиш парите за пескоструйка като си купиш абразивна паста и си направиш рисунъка сама.

Всички мебели планирах бели и покривалото на спалнята също за да дадем място на цветовете. Колкото по-класичкески е един интериор, толкова повече текстил има в него. Измислищ импровизирани пердета и над леглото и около портала към хола. Първите създават точката на интерес от страна на таблата като придават елегантен и величествен класически вид, вторите допълват стилово и цветово, а също така, създават илюзията за прозорец. И двете пердета са в лилаво, малко по-наситено от стените, но не прекалено силно. Това може да бъде вуал, но за леглото е за предпочитане да е от по-плътна материя. Ако е вуал, то по-плътничък. По всички стени на две нива ограничих хоризонтално бял молдинг. До нивото на първия молдин стената остава бяла, но там бих потърсила някакъв бял тапет с нежен сатенен рисунък. Второто ниво е в бледо розово. Бих го боядисала в леко тониран латекс, но също със сатенен ефект (има специална перлена добавка за целта). Горната част оставяме бяла и матова.

Сега за мебелите. Предвидих твоята си спалня. Като я модифицираш леко ще стане приказка. По горната и долната табла има налепен молдинг и от четирите страни, а на долната табла под широкия молдинг има кесон от тънички орнаментирани леткички. Всичко това го залепваш старателно, после шкуриш леглото и боядисваш бяло с качествен емайл-лак. Няма да си го познаеш.

Изображение

Изображение

Изображение

Не знам какви са ти шкафчетата, може би и тях би могла да си използваш след промяна.

Корнизите са пръчки от почернен метал фигурни по края- 4 на брой. Четири щипки за пердетата пак от черен метал. Лампите са много важни. Някога в България беше много трудно да се намерят хубави и високи нощни лампи както съм нарисувала, но те винаги могат да се направят. Лампите са с тъмно-червен, винен лампион, а пердетата са покрая обшити с лента с тъмночервени топченца. Сега тук имаш простор на фантазия за всякакви аксесуари в бордо. Вазички, свещи и т.н.

В целия интериор имаш три цвята в злата пропорция 60-30-10% + бяло за мебелите. Всякакви други цветове са излишни и биха претрупвали. Поради белотата на мебелите и доброто изкуствено осветление, стаята няма да ти изглежда тъмна. Макар и с класически форми, всичко това е романтично и нежно без тежест, която да дразни, но с нужния лукс, макар и не прекалено скъпо.

Имаш основни разходи за ремонта за тавана с вградените лунички, малко боя, малко тапети и разбира се, идеално гладко-шпакловани стени.. Впредвид малката площ, можеш да си позволиш доста луксозен винилов тапет без страх. По-големичък разход си е вградения гардероб, а от там насетне са дребни неща, които при желание можеш и сама да си направиш.

Ако ти допада идеята и имаш въпроси, питай!

Тема "Малка и тъмна спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: